Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 07-09-2010

 

 

 

 
Το ΕΚΑ για το εργατικό ατύχημα
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939 Τρίπολη 7 - 9 - 2009
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 – 222218, ΦΑΞ.: 2710 - 238755

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αντεργατικές πολιτικές και η ανυπαρξία των αρμόδιων Υπηρεσιών
για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφαλείας
έχουν μετατρέψει σε κάτεργα τους χώρους εργασίας.

Πολύ σοβαρά τραυματίστηκε χθες το απόγευμα, την ώρα του μεροκάματου ένας αλλοδαπός εργαζόμενος, Ουκρανικής καταγωγής πατέρας δύο παιδιών.

Ο άτυχος εργαζόμενος, εργαζόταν σε οικοδομή στην Τρίπολη και μετά από πτώση σε φρεάτιο χτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η απουσία λήψης μέτρων για την ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ, κ.λ.π), στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών, συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων. ε τη ζωή του μετά από ανυψωτικού μηχανήματος

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ζητά:

• Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του παραπάνω ατυχήματος.
• Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών και την λήψη μέτρων σε κάθε υπεύθυνο.
• Την Αναδιοργάνωση (επάνδρωση με προσωπικό, μέσα, κ.λ.π) των αρμόδιων Υπηρεσιών για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Τώρα τήρηση της Νομοθεσίας και προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας
στην εργασία.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης - Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε - Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου - Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ν. Αρκαδίας του Σ.ΕΠ.Ε - ΙΚΑ - Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 91 Σεπτεμβρίου) θα διαβάσετε:

ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

• Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ», του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ενημερώνει αναλυτικά για τις τα προγράμματα: «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», «ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ», «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΜΠΜΕ:

Εγγύηση από τη ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη:
1. φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
2. δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών.

• Η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ’’(ΕΠΑΝΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι, στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του ΥΠΟΙΑΝ προχώρησε στην προκήρυξη του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
• Ρυθμίστε τις οφειλές σας στο ΙΚΑ
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες να κάνουν αίτηση για συμμετοχή στη νέα ρύθμιση για τις οφειλές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία προβλέπει εφάπαξ ή τμηματική αποπληρωμή χρεών με έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.

• Ο οδηγός του νέου ασφαλιστικού συστήματος
Έναν πλήρη οδηγό με απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των ασφαλισμένων για το τι θα ισχύει με το νέο ασφαλιστικό, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.
Πώς υπολογίζεται η σύνταξη στο ΙΚΑ, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στα ειδικά ταμεία
Δεκαέξι συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις για το νέο Ασφαλιστικό.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ENTERPRISE EUROPE NETWORK ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

Τουρισμός: διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού
Η διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου παγκόσμιου τουριστικού προορισμού αποτελεί τον στόχο ανακοίνωσης που υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει για την εξωστρέφεια των Αρκαδικών Επιχειρήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδυτών στο Νομό Αρκαδίας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σκοπό την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των επιχειρηματιών που εκπροσωπούν οι δύο πλευρές.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Σε σειρά παρεμβάσεων προέβη το Επιμελητήριο Αρκαδίας ώστε να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης βεβαιώσεων οφειλής από το ΙΚΑ για συμμετοχή των επιχειρήσεων στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, καθώς και για να αποφευχθεί η επικείμενη αύξηση στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και Κορίνθου – Τρίπολης.

 

 

 
Με την Καλαμάτα την Κυριακή ο Παναρκαδικός
Αλλαγή υπήρξε στο πρόγραμμα των φιλικών του Παναρκαδικού, μιας και αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για την Κυριακή φιλικό με την Εράνη. Ο λόγος της αναβολής είναι το γεγονός πως η μεσσηνιακή ομάδα θα πρέπει να δώσει αγώνα στα πλαίσια του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Αντίπαλος του Παναρκαδικού τελικά θα είναι η Καλαμάτα την Κυριακή το απόγευμα στις 6.00 στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ιστορική «Μαύρη Θύελλα» θα αγωνιστεί φέτος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και έχει άκρως πρωταγωνιστικούς στόχους.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα