Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 06-09-2010

 

 

 

 
Παρέμβαση Επιμελητηρίου στο Ταμείο Πυρόπληκτων
Επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Ανακγών (ΕΤΑΕΑ)

Τον προγραμματισμό του έργου και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των σχετικών πόρων, ζητούν σε επιστολή τους ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκα και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Ανακγών (ΕΤΑΕΑ), προκειμένου να ενημερωθούν για τους πόρους που έχουν συγκεντρωθεί για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Καταρχήν, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας ως νέου Προέδρου του ΕΤΑΕΑ και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του νομού μας, έχει ασχοληθεί από το 2007 με τις πυρόπληκτες περιοχές και τα προβλήματά τους, ιδίως των επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας διάφορες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προς την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, γίναμε αποδέκτες των έντονων παραπόνων και της ανησυχίας των δημάρχων και των εκπροσώπων των παραγωγικών κλάδων της Μεγαλόπολης, σχετικά με την τύχη των πόρων του ΕΤΑΕΑ. Συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς της Μεγαλόπολης, γνωρίζοντας για τους πόρους που έχουν συγκεντρωθεί στο Ταμείο, σύμφωνα και με τις δικές σας αναφορές που έχουν δημοσιοποιηθεί, και δεδομένου ότι μέχρι σήμερα (3 χρόνια μετά τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαιών) έχει διατεθεί μόλις το 35% περίπου των πόρων, αγωνιούν για την τύχη και τη διάθεση του υπολοίπου του Ταμείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση πολλών από τις ζημιές που προκλήθηκαν, τόσο με έργα υποδομής όσο και με εξατομικευμένες παρεμβάσεις προς τους πυρόπληκτους.

Για τους λόγους αυτούς, απευθυνόμαστε σε εσάς και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον προγραμματισμό του έργου του φορέα σας και για το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των σχετικών πόρων, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πόρους που έχουν συγκεντρωθεί για το συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για τις πυρόπληκτες περιοχές, σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης του Ταμείου, όπως φημολογείται στα πλαίσια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προωθείται από την κυβέρνηση.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε:
1. Δήμοι Μεγαλόπολης, Φαλαισίας, Γόρτυνος και Τρικολόνων
2. Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης

 

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Ενημερωθείτε από το νέο φύλλο της εφημερίδας "Δημητσάνα" που είναι αναρτημένο στο site της Αδελφότητας Δημητσανιτών:

http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 
Επιστροφή στις προπονήσεις για Αστέρα
Μετά το χθεσινό ρεπό και την ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να φορτίσουν τις… μπαταρίες τους, επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στο προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος μοίρασε την σημερινή προπόνηση σε δύο μέρη: Στον τομέα της φυσικής κατάστασης και στα τεχνικοτακτικά κομμάτια στο γήπεδο με μπάλα και ασκήσεις κυκλοφορίας.

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχε και ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίδο, που ήρθε από την Ισπανία, αλλά στον αντίποδα δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα οι Καρέρα, Κερ που έκαναν ατομικό πρόγραμμα και οι Ορόθκο, Τζουμάκας που έκαναν θεραπεία.

Από τη σημερινή προπόνηση απουσίασε ακόμα ο Κώστας Φορτούνης, που μετά την εθνική ελπίδων και τη νίκη επί της ΠΓΔΜ με 2-1 τέθηκε στη διάθεση της εθνικής νέων που αύριο θα αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ολλανδία.

Μιλώντας για το φιλικό παιχνίδι στο Βόλο ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Η ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μερικές όμορφες ατομικές ενέργειες από τους παίκτες. Όλοι οι παίκτες μου έδειξαν πώς είναι σε ετοιμότητα. Υπολογίζονται το ίδιο όλοι. Μοναδικό άσχημο στο παιχνίδι ήταν οι τραυματισμοί των Καρέρα, Ουριμπάρι, που εύχομαι να είναι έτοιμοι το συντομότερο δυνατό»

Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα έχει προγραμματιστεί για το πρωί (09.30 π.μ.) της Τρίτης.

Αίας ή Πιερικός αντίπαλος του Αστέρα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με τις ομάδες της Γ' Εθνικής να συναντούν πλέον στον επόμενο γύρο τους συλλόγους Β' Εθνικής. Μεταξύ αυτών που συνεχίζουν και ο Αίας Σαλαμίνας που κέρδισε την Ζάκυνθο 1-0 και πλέον υποδέχεται στη δεύτερη φάση του θεσμού τον Πιερικό. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού, θα αντιμετωπίσει στον δ' γύρο του θεσμού τον Αστέρα Τρίπολης.

Νίκησαν οι έφηβοι στη Σκάλα

Με γκολ του Ντινιωτάκη στο 40ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης που έγινε στη Σκάλα, η εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα κέρδισε με 1-0 τον ΑΟ Κροκεών. Οι νεαροί παίκτες του Κώστα Μπεντεβή είχαν αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι, ενώ το γκολ του Ντινιωτάκη ξεκίνησε από την άμυνα και ήταν πραγματικά μία ολοκληρωμένη και σωστή επίθεση.

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ευχαριστήριο Αρκαδικού

Το διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους γιατρούς Κώστα Τζιούμη και Κώστα Μπεντεβή που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην ομάδα, βοηθώντας έτσι σημαντικά την προσπάθεια που γίνεται και την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Θα συνεχιστούν οι διπλές προπονήσεις


Με διπλές προπονήσεις θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα η προετοιμασία του Αρκαδικού, με το Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του να δίνουν έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, είτε με τρέξιμο στο στάδιο το πρωί, είτε κατά την διάρκεια της απογευματινής προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο με μπάλες και ασκήσεις.

Στα Δολιανά ο Αρκαδικός

Μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο, ο Αρκαδικός πήγε στα Δολιανά προκειμένου να συνεχίσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα προετοιμασίας, αλλάζοντας ταυτόχρονα και παραστάσεις.

Οι παίκτες του Αρκαδικού συνεχίζουν να είναι ορεξάτοι και παρουσιάζονται ψυχολογικά έτοιμοι για το έντονο πρόγραμμα της προετοιμασίας της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς περιλαμβάνονται διπλές προπονήσεις με τους ρυθμούς σταδιακά να ανεβαίνουν.

Οι παίκτες έχουν αρχίσει να γίνονται μία παρέα όσο περνούν οι μέρες, κάτι που φαίνεται από τις κοινές βόλτες για καφέ μετά την πρωινή προπόνηση στην Τρίπολη, ενώ και το διάστημα παραμονής τους στα Δολιανά σίγουρα τους φέρνει πιο κοντά.

Γεγονός βέβαια πολύ σημαντικό για τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του, όσον αφορά στην προσπάθεια για το αγωνιστικό δέσιμο της ομάδας μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και το κύπελλο Ελλάδας.

Το Σάββατο μάλιστα όλοι οι παίκτες παρακολούθησαν το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία ζώντας –ο καθένας με το δικό του τρόπο- κάθε φάση και κάθε δευτερόλεπτο της σπουδαίας αναμέτρησης. Νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει και το συγκλονιστικό παιχνίδι Σερβίας-Κροατίας (73-72) με τον Ιβάν Μίσκοβιτς να πανηγυρίζει στο τέλος του αγώνα για την πρόκριση της Σερβίας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μπήκε και ο Γιαννουλάκος

Την Παρασκευή έφτασε στην Τρίπολη ο Βασίλης Γιαννουλάκος, που μετά την υπογραφή του με τον Αρκαδικό πήρε άδεια για λίγες ημέρες προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα και να μαζέψει τα προσωπικά του είδη. Ο σέντερ της ομάδας μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ακολουθώντας την αποστολή του Αρκαδικού στα Δολιανά.

Στο μεταξύ, ο ψηλότερος παίκτης της κατηγορίας (2.17) μπορεί να μην είναι η τελευταία μεταγραφή του Αρκαδικού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό.

Κεκλεισμένων των θυρών με Αιγάλεω

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του γηπεδούχου Αιγάλεω και του Αρκαδικού στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού το Αιγάλεω «κουβαλάει» ποινή της έδρας του από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Κλείστηκε το πρώτο φιλικό

Κλείστηκε το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς, με τον Αρκαδικό να παίζει στην Κηφισιά με τον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο. Εκεί θα καταγραφεί το πρώτο δείγμα γραφής της φετινής ομάδας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις με το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα