Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 03-09-2010

 

 

 

 
Ενημερωτική εσπερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο 'Αστρος
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για τις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις
Ενημερωτική εσπερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Άστρος για την παρουσίαση του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ» καλούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην εσπερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος:

«ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους « Ίδρυμα Ζαφείρη».»
Πνευματικό Κέντρο Άστρου Κυνουρίας
Ώρα Έναρξης: 19:30Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Νίκος Μεγρέμης, υπεύθυνος της Εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ».

Στη διάρκεια της εσπερίδας θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και θα δοθούν όλες οι πληροφορίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
To πρόγραμμα αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος για το Νομό Αρκαδίας είναι 40% και αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:
• Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
• Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
• Αγορά τεχνογνωσίας
• Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
• Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
• Άυλες δαπάνες

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

 

 

 
Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης για την περίοδο 2010 – 2011. Για αυτή τη χρονιά οι εγγραφές αφορούν την Σχολή Σαμαρειτών και την Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών.

Στην Σχολή Σαμαρειτών, οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν εκπαίδευση διάρκειας 500 ωρών στα αντικείμενα του Ερυθρού Σταυρού, της παροχής Πρώτων Βοηθειών και των Βασικών Αρχών Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών. Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης ακολουθεί πρακτική άσκηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου διάρκειας 104 ωρών.

Η εκπαίδευση της Σχολής Σαμαρειτών είναι η πληρέστερη και αυστηρότερη εκπαίδευση σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα και βασίζεται στα πρότυπα της κπαίδευσης εθελοντών στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ένας από τους ισχυρότερους και πιο εξειδικευμένους οργανισμούς πραοχής Πρώτων Βοηεθιών και διάσωσης στην Ευρώπη και με τον οποίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διατηρεί αδελφοποίηση εδώ και 30 χρόνια.

Τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης στην Οδό Αποστολοπούλου 16. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για την Σχολή Σαμαρειτών πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 45 ετών και καλή κατάσταση υγείας.

Από τον Ιούνιο του 2010 όλες οι εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιούνται μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.samarites.gr κάνοντας κλικ στο μπάνερ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά και από τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης στην οδό Αποστολοπούλου 16. Περισσότερα...

 

 

 
Αρθρο Σαράντου Αλεξανδρή για η ΔΕΗ
«Απελευθέρωση» της πιο άγριας κερδοσκοπίας για να κατασπαράξουν και τη ΔΕΗ

Κίνημα για Ενιαία, Ανασυγκροτημένη, Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια, ΔΕΗ

Του Σαράντου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ *

Αφού μέχρι τώρα κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. κατάφεραν να περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τους μέτρα που έπληξαν βάναυσα το εισόδημα, τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ορμάνε πλέον ακάθεκτοι να λεηλατήσουν ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία.
Στο πλαίσιο αυτό κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν την υποβάθμιση, τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στο συνολικό πλαίσιο παράδοσης της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Θύματα για άλλη μια φορά οι Έλληνες καταναλωτές (οικιακοί, αγρότες, κ.λ.π) αφού θα χρυσοπληρώσουν το ρεύμα για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις για κέρδη του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Περισσότερα...

 

 

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Η νέα μεγάλη μείωση τον Αύγουστο της μεταποιητικής παραγωγής και των νέων παραγγελιών για 12ο συνεχή μήνα, σύμφωνα με το δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της Markit, καταδεικνύει ότι η χώρα βαδίζει σε μια ασταμάτητη παραγωγική συρρίκνωση και διάλυση αλλά και σε ένα βαθύ και αδιάκοπο υφεσιακό κατήφορο, ο οποίος δε μοιάζει να έχει τέλος!

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες για τρομακτική μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις από 25% έως 65% επιβεβαιώνουν ότι, εξαιτίας της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, η αγορά έχει βουλιάξει και βυθίζεται σε μια ατελείωτη ελεύθερη πτώση!

Η κυβέρνηση με τις επιλογές «νεοαποικιακής» παράδοσης της χώρας στην «τρόικα» και τα αλλεπάλληλα κατεδαφιστικά μνημόνια «φουντάρει» την οικονομία, διαλύει την παραγωγική βάση και τινάζει στα ύψη την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες!

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου με τις επιλογές της γίνεται όλο και πιο καταστροφική και επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου, του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Η ήττα και η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης μαζί με την ήττα και την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού από ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα, αποτελούν προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική πορεία διεξόδου από την κρίση, αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου.

1/09/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Βόλο
Ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την αποστολή της ομάδας για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει μαζί του στο Βόλο είκοσι ένα παίκτες που αναλυτικά είναι οι παρακάτω:
Ματίας Ντεγκρά, Μανώλης Στεφανάκος, Γκόραν Ρούμπιλ, Σωκράτης Φυτανίδης, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Μπρούνο Ουριμπάρι, Χρήστος Πιπίνης, Αντριάν Μπαστία, Αντώνης Λαδάκης, Κρις, Τσικόντζι Ουντότζι, Σεμπάστιαν Καρέρα, Λιονέλ Ρίος, Εμμάνουελ Φρανκού, Ροτζέριο Μάρτινς, Ρομπέρτο, Σάββας Τσαμπούρης, Σαλίμ Αράς, Αρτούρας Ριμκεβίτσιους, Βλάντισλαβ Ιβάνοφ και Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα διανυκτερεύσει σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου.

Η αποστολή των νέων για Ηράκλειο

Το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20), όπου αγωνίζεται αύριο το πρωί (11.30 π.μ.) στο Μαρτινέγκο στην πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

Ο Οράσιο Γκονσάλβες ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας που αναλυτικά έχει ως εξής: Γιώργος Κυριακόπουλος, Νίκος Γιαννακόπουλος, Θεόδωρος Γιώτσας, Ηλίας Δεσπολάρι, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Προύτζος, Χρήστος Καράμπελας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Τάσος Μπακασέτας, Χαράλαμπος Μπακιρτζίδης, Σπύρος Νικολίτσας, Παναγιώτης Πετρούσης, Γιώργος Ποτήρης, Θεόδωρος Φασούλης, Άγγελος Σαραντόπουλος, Νίκος Σκόνδρας, Μάριο Φιλάι, Γιώργος Χαρμπαλής, Κώστας Χαρτσιάς.

Στην Εθνική Ελπίδων Αργυρόπουλος, Φορτούνης

Στη Στρούμιτσα θα φτάσει σήμερα το πρωί η εθνική ομάδα των ελπίδων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ομάδα της ΠΓΔΜ αύριο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συμπεριλαμβάνονται και οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Κώστας Φορτούνης, του Αστέρα Τρίπολης στην εθνική ομάδα.

Με αυτό τον αγώνα κλείνουν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στη φάση των ομίλων και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρκεί και η ισοπαλία, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα μπαράζ που οδηγούν στα τελικά της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δανία τον Ιούνιο του 2011.

Φιλικό το Σάββατο οι έφηβοι

Φιλικό παιχνίδι με την ομάδα των Κροκεών θα δώσει αύριο Σάββατο (6 μ.μ.) η ομάδα των εφήβων (Κ-17) του Αστέρα στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας τους. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Σκάλας


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα