Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 02-09-2010

 

 

 

 
Από την εσπερίδα για το πρόγραμμα «Μεταποίηση σε Νέες Συνθήκες»
Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ η ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα της ενημέρωσης όλων των επιχειρηματικών κλάδων για τα επιχορηγούμενα προγράμματα και δράσεις που προκηρύσσονται και που στοχεύουν στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι από τα ελάχιστα που τρέχουν τώρα και δεδομένου ότι υπήρξαν προβλήματα λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού, δίνει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να περάσουν το επενδυτικό τους σχέδιο» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Βασίλης Αΐβαλής, υπεύθυνος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το πρόγραμμα «Μεταποίηση σε Νέες Συνθήκες», ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την πρόσκληση, να παρευρεθεί στην Τρίπολη ώστε να ενημερώσει άμεσα του επαγγελματίες. «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πρωτοστατεί στην ενημέρωση και αυτό μας το έχει αποδείξει όχι μόνο με τις εκδηλώσεις που κάνει για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του, αλλά και με τη διάθεση συνεργατών προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μέλη του» αναφέρει ο κ. Αϊβαλής.
Στη συνέχεια ο κ. Αϊβαλής πέρασε στην παρουσίαση του προγράμματος, τονίζοντας τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι επενδυτές ώστε να συγκεντρώσουν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό τo πρόγραμμα αποσκοπεί στο μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας και χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200 εκ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (με ποσοστό επιχορήγησης 140 εκ. ευρώ) και σε νέες ή υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (με ποσοστό επιχορήγησης 60 εκ. ευρώ). Το Ποσοστό Δημόσιας Επιχορήγησης για το νομό Αρκαδίας ανέρχεται σε 40%. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 έως 400.000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την αξιολόγηση δίνεται στο κατά πόσο η υποβληθείσα πρόταση προβάλλει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:
• Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
• Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
• Αγορά τεχνογνωσίας
• Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
• Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
• Άυλες δαπάνες

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Διευκρινιστικές απαντήσεις δόθηκαν από τον εισηγητή στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της ημερίδας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι η επόμενη εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Άστρους «Ίδρυμα Ζαφείρη», την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα.

Για επιπλέον πληροφορίες, για το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.


Από αριστερά: Ο κ. Βασίλης Αΐβαλής, υπεύθυνος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η κα. Σοφία Σακελλαρίου εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ο κ. Γεώργιος Καραγιάννης Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

 

 
Δήλωση Γιαννόπουλου για την απουσία πολιτικού διαλόγου
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, με αφορμή την απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο και τις διάφορες παρασκηνιακές κινήσεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Απομένουν μόλις δύο μήνες μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τον "Καλλικράτη". Τη μεταρρύθμιση που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για το συμφέρον της Γορτυνίας μας. Να εντοπίσουμε τις αδυναμίες και να εκμεταλλευθούμε τις καινοτομίες του νέου θεσμού, ώστε να μήν αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία να χαθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ειλικρινής διαβούλευση με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η κοινωνική συναίνεση δέν επιτυγχάνεται με κλειστές συσκέψεις, ούτε με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και συνέπραξαν στην λανθασμένη και ανιστόρητη χωροθέτηση της Γορτυνίας σε ένα δήμο, είναι οι ίδιοι που σήμερα αποφασίζουν και κατανέμουν τους ρόλους για τη νέα δημοτική αρχή. Μαζί με κάποιους που μέχρι χτες παρουσιάζονταν ως δήθεν επικριτές τους. Πίσω από την πλάτη των πολιτών, επιζητούν την κομματική νομιμοποίηση για να καλύψουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, παραμερίζοντας το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του.

Η αντιστροφή του κλίματος απαισιοδοξίας και της αίσθησης εγκατάλειψης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συμμετοχή και την ενεργοποίηση των δημοτών. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μας καταθέσαμε και τις βασικές αρχές του προγράμματός μας, δεσμευόμενοι για τις προτεραιότητές μας, αλλά και για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, κοντά στον πολίτη. Με την βεβαιότητα ότι η κοινωνία θα καταδικάσει τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές που μας καθηλώνουν στο παρελθόν και θα δείξει το δρόμο σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, καλούμε τους συμπολίτες μας να εκφράσουν τις απόψεις τους. Μαζί θα χαράξουμε την πορεία για την ανάπτυξη της Γορτυνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και με επίκεντρο τον άνθρωπο.

3/9/2010

 

 

 
180 Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ασφάλεια των U2
Εκατόν ογδόντα συνολικά εκπαιδευμένοι και έμπειροι Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχουν κινητοποιηθεί απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν υγειονομικά και διασωστικά το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας.

Επτά διμοιρίες (των 25 ατόμων η κάθε μια) ειδικά εκπαιδευμένων Εθελοντών Διασωστών θα διαθέσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την υποστήριξη 10 ιατρών και δώδεκα ειδικών οχημάτων (οκτώ ασθενοφόρων, διασωστικών μονάδων, διασωστικών τζιπ, κ.λ.π.) για την ασφάλεια των 80.000 και πλέον θεατών που θα παρακολουθήσουν ζωντανά τη συναυλία των U2. Περισσότερα...
 

 

 

 
Χαλαρό τρέξιμο για τον Μάρτιν Πουλίδο
Μία πρωινή προπόνηση συμπεριλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Αστέρα με τον Βαγγέλη Βλάχο να δίνει ιδιαίτερη βάση σήμερα σε θέματα τακτικής, με πολλά παιχνίδια και ασκήσεις με την μπάλα στο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή, η τελευταία μεταγραφή του Αστέρα Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίδο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα τρέχοντας χαλαρά, ενώ μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ζήτησε άδεια, προκειμένου να πάει στη χώρα του να μαζέψει προσωπικά του είδη και να επιστρέψει την Δευτέρα στην Τρίπολη για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν σήμερα οι Νίκος Αναστασόπουλος, Μαρκ Κερ, Ντάνιελ Ορόθκο, Γαβριήλ Αποστολίδης και Γιάννης Τζουμάκας.

Το αυριανό πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση (9.30 π.μ.) ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει για το Βόλο, όπου το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου (18.30) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι το νεοφώτιστο στη Σούπερ Λίγκ Ολυμπιακό.

Όλοι οι παίκτες που θα βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Βαγγέλη Βλάχο και ειδικά όσοι δεν είχαν αγωνιστεί σε προηγούμενα φιλικά παιχνίδια.

 

 

 
Δηλώσεις Σμυρνιώτη για Μιαούλη
Φανερά στενοχωρημένος από την απώλεια του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ανδρέα Μιαούλη ήταν ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος είχε συνεργαστεί επί μία δεκαετία με την ομάδα του Παγκρατίου, όπου ήταν πρόεδρος ο μεγάλος παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ.

Μιλώντας για τον Ανδρέα Μιαούλη ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε χαρακτηριστικά «Το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο. Μπορεί σαν Πρόεδρος να καλυφθεί κάποια στιγμή, αλλά σαν άνθρωπος το κενό δεν θα αναπληρωθεί ποτέ.»


 

 

Παναρκαδικός-Κροκεές 0-2
Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Παναρκαδικός από την ομάδα των Κροκεών σε φιλικό αγώνα που έγινε χθες το απόγευμα στην Τρίπολη. Στο 35’ οι Κροκεές άνοιξαν το σκορ όταν ο Χριστάκος εκτέλεσε φάουλ και ο Λεμονίτης ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1. Ο ίδιος παίχτης είχε και δοκάρι δύο λεπτά αργότερα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Χριστάκος εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βρασκίδης με πλασέ έκανε το 0-2. Ο Παναρκαδικός είχε δοκάρι στην τελευταία φάση του αγώνα σε κόρνερ του Δήμου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγελάκος
Παναρκαδικός: Ζαντιώτης (70’ Γεωργακόπουλος), Ντόκος (46’ Σελλής), Μπούτας, Λαγός Γ. (75’ Αναγνωστόπουλος), Τσόγκας, Δήμος, Μπακογιαννάκης (55’ Σ. Λαγός), Κοσκολός (65’ Μπεντεβής), Κουλόπουλος (46’ Τζανής), Δημητρέλης (77’ Χρονόπουλος), Μέλλος (70’ Αποστολόπουλος)
Κροκεές: Μωυσιάδης (46’ Τζανετέας), Βόχαλης (55’ Μενεγάς), Γρηγορακάκης (46’ Μαναριώτης), Σπηλιωτόπουλος, Μπιρμπίλης, Γουρδομιχάλης (67’ Κοντάκος), Λεμονίτης (46’ Ορφανός), Χριστόπουλος (46’ Γεωργίου), Νικολακάκης (75’ Βρασκίδης), Χριστάκος, Δαβίλας (46’ Ντούρο)

Στον Παναρκαδικό ο Ευγένιος Πετρόπουλος

Ακόμη μια μετεγγραφή πραγματοποίησε ο Παναρκαδικός, αφού ήλθε σε συμφωνία με τον Ευγένιο Πετρόπουλο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή, και συμφώνησε για ένα χρόνο. Ο Πετρόπουλος είναι 21 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Νέων του Αστέρα Τρίπολης, στην οποία διατέλεσε και αρχηγός. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τον Πάμισο Μεσσήνης.

Στην προπόνηση της Πέμπτης ο Τάκης Δημητρέλης ανέλυσε τα λάθη των παιχτών του στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στις Κροκεές και η προπόνηση , στην οποία δε συμμετείχε ο τραυματίας Μπεντεβής, περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Επόμενος προγραμματισμένος φιλικός αγώνας είναι για την προσεχή Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με αντίπαλο την ΑΕ Σπάρτης.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα