Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 01-09-2010

 

 

 

 
Εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης λειτουργεί για τρίτη σχολική χρονιά από το Σεπτέμβριο 2010, στο σχολικό συγκρότημα 4ου ΓΕΛ Τρίπολης –ΠΕΚ Τρίπολης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη) και παρέχεται δωρεάν. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, για 25 ώρες την εβδομάδα.

Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από σήμερα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης, (Ακαδημίας 12, Τρίπολη) καθημερινά 17:00 - 20:00, τηλ. 2710222757
2710223562

 

 

 
Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα παραπάνω τμήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΔΕΠ, Κοραή 3, ΤΚ 10564, Αθήνα υπόψη κας. Μ. Γιάνναλου ή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, υπόψη κας. Σακελλαρίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Άνεργοι/ες και μακροχρόνια Άνεργοι/ες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. H πολυτεκνία βεβαιώνεται από φωτοτυπία ληξιαρχικής πράξης γέννησης των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή από φωτοτυπία του διαβατηρίου γι’ αυτά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.
5. Η μονογονεϊκότητα βεβαιώνεται είτε από απόφαση διαζυγίου (φωτοτυπία), είτε ληξιαρχική πράξη θανάτου (φωτοτυπία), είτε υπεύθυνη δήλωση για τις περιπτώσεις διάστασης ή εγκατάλειψης.
6. H ανεργία ή η μακροχρόνια ανεργία βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ με την κάρτα ανεργίας (φωτοτυπία).

Μετανάστες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία των στοιχείων διαβατηρίου σε ισχύ, ή της άδειας παραμονής, ή της βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας παραμονής ή του δελτίου ταυτότητας αιτούντος άσυλο (ροζ κάρτα) ή υπηρεσιακού σημειώματος του δελτίου ταυτότητας πολιτικού πρόσφυγα.
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ
ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. Καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας
(βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή / και πιστοποίηση).

Με τη λήξη του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση ECDL.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, υπέυθυνη κα. Σοφία Σακελλαρίου ή στην ΕΔΕΠ/HePIS στα τηλέφωνα: 210 3729161, υπεύθυνος, κ. Μανώλης Λαμπόβας

 

 

 
Υποψηφιότητα Μιλτιάδη Λύτρα για Γορτυνία
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – Δημοτική Κίνηση
«Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ.
ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΠΙΑΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ»

Υπ. Δήμαρχος:
Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας
Γιός του Δημητρίου Λύτρα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας
και της Χάιδως Λύτρα+ το Γένος Παρασκευόπουλου από Δήμητρα Γορτυνίας
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πτυχιούχος Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μάστερ Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δήλωση Υποψηφιότητας

Αγαπητοί Πατριώτες και Πατριώτισσες
Περισσότερα...

 

 

 
Άκης Χουζούρης: "Ας αποσαφηνίσουμε τις έννοιες"
Με αφορμή διάφορες συνεντεύξεις και σχόλια επιφανών πολιτικών προσώπων αναγκάζομαι να αποσαφηνίσω μερικές βασικές έννοιες που ίσως τους έχουν διαφύγει.

Ο προεκλογικός διάλογος δεν υπάρχει όταν μιλάει κάποιος μόνος του σε ραδιοφωνικό σταθμό ή σε εφημερίδα. Στην καλύτερη κάνει μονόλογο ή απαντάει σε ερωτήσεις με δημοσιογράφο. Δε συζητά ούτε με άλλους πολιτικούς που έχουν κάποιες απόψεις, πολύ περισσότερο με μέρη της κοινωνίας που θα τον ψηφίσουν, όπως η Νεολαία της Τρίπολης.

Το φτιαχτό δίλημμα αυτοδιοικητικό πρόσωπο ή πολιτικό πρόσωπο δεν υπάρχει σα δίλημμα. Η Ελλάδα διοικείται με αιρετούς στην κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση 1ου (Δήμους) και 2ου (περιφέρειες) βαθμού και διορισμένους από την κεντρική κυβέρνηση με θητεία σε όλο το φάσμα της Διοίκησης, κεντρικής αποκεντρωμένης και αυτοδιοικητικής. Τα αιρετά πρόσωπα προέρχονται από κόμματα τα οποία είναι η βάση της Δημοκρατίας, ένας πυλώνας που δέχεται πίεση από τα άλλα μπλοκ εξουσιών (ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες, ξένοι παράγοντες κλπ. Στους Δήμους τα κόμματα δίνουν στηρίξεις σε πρωτοβουλίες πολιτών που προέρχονται από το χώρο τους ή από άλλο χώρο. Συμμετέχουν και κρίνονται τα κόμματα για τη λειτουργία τους, γιατί από τα κόμματα παράγονται ιδεολογίες και πολιτικές για να εφαρμοστούν. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν είχαμε κόμματα, τότε τα μπλοκ εξουσίας θα έκαναν πάρτυ όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην κεντρική εξουσία.

Η έννοια Χρίσμα δεν υπάρχει σε κανένα κόμμα.
Τα ΜΜΕ πιέζουν μέσω σχολίων και φημών προς συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό δεν είναι άλλοθι ότι γίνονται παρεμβάσεις και πρέπει να αποφασίσουν κόμματα, πολίτες και κοινωνία όπως θέλει κάποιο ΜΜΕ.

Η αίσθηση ότι κάνω πρόταση για παράδειγμα την «ανάπτυξη της περιοχής μέσω των αγροτικών προϊόντων» δεν είναι πρόταση, αλλά ευχή. Η πρόταση και ειδικά στην αυτοδιοίκηση έχει την έννοια του συγκεκριμένου. Δηλαδή μια πρόταση περιέχει Χρονοδιάγραμμα, πόρους, ανθρώπους και συγκεκριμένο στόχο. Έτσι η παραπάνω πρόταση είναι πιο ουσιαστική πρόταση όταν για παράδειγμα εκφράζεται έτσι: «Να αυξήσουμε 40% τα επόμενα 3,6 χρόνια την παραγωγή πατάτας στη Μαντινεία, έτσι ώστε να στηρίξουμε τους αγρότες μας, μέσω μονίμων εκθέσεων και ενίσχυσης των ντόπιων μεταφορών με πόρους από το Δήμο Τρίπολης».

Οι διαδικασίες είναι το πιο σημαντικό θέμα στη Δημοκρατία. Όταν αποφασίζεται μία διαδικασία ( με ψηφοφορία, δια βοής, δημοσκόπηση) τότε τα πρόσωπα συναινούν για να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι, στην απόφαση. Για παράδειγμα φανταστείτε όλος ο κόσμος να έχει αποφασίσει ότι η διαδικασία των πέναλτυ γίνεται από τα 11 βήματα, ενώ στην Ελλάδα επειδή έχουμε κάποιον παικταρά να βάλουμε το πέναλτυ στα 15 βήματα ή στα 3 βήματα αν μας συμφέρει, τότε δεν έχουμε ποδόσφαιρο, δεν έχουμε διαδικασίες, δεν έχουμε κανόνες και τελικά έχουμε ζούγκλα. Έτσι και στην πολιτική, κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, ευχόμαστε να υπάρχουν διαδικασίες. Τα πρόσωπα έπονται και συμμορφώνονται με τους κανόνες. Αλλιώς παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι με τη Δημοκρατία, με την κοινωνία και τελικά με το ίδιο το παιχνίδι.

Σε δύο μήνες ψηφίζουμε στις εκλογές για νέο Δήμαρχο Τρίπολης. Που θα πρέπει να κάνει διάλογο πριν τις εκλογές, να είναι πολιτικό αυτοδιοικητικό πρόσωπο, να μην έχει πάρει στήριξη με εξωθεσμικές πιέσεις, να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και να ακολουθεί κανόνες και διαδικασίες.

Άκης Χουζούρης

 

 

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η νέα μεγάλη μείωση τον Αύγουστο της μεταποιητικής παραγωγής και των νέων παραγγελιών για 12ο συνεχή μήνα, σύμφωνα με το δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της Markit, καταδεικνύει ότι η χώρα βαδίζει σε μια ασταμάτητη παραγωγική συρρίκνωση και διάλυση αλλά και σε ένα βαθύ και αδιάκοπο υφεσιακό κατήφορο, ο οποίος δε μοιάζει να έχει τέλος! Περισσότερα...


 

 

Συλλυπητήρια Αρκαδικού για Ανδρέα Μιαούλη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρκαδικού εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέα Μιαούλη, ο οποίος υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια με αγάπη το Ελληνικό μπάσκετ συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα