Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 26-08-2010

 

 

 

 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ Ή ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, παρακολουθώντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τον τελευταίο καιρό πολλές εμπορικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και τα αιτήματα των μελών του, απευθύνει μέσω των Μ.Μ.Ε. προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Αρκαδίας, ιδιώτες και Δημόσιο, έκκληση για τη μείωση ή έστω το πάγωμα των μισθωμάτων στις επαγγελματικές μισθώσεις. Κάποια εμπορικά ακίνητα έχουν ήδη ιδιαίτερα υψηλά μισθώματα και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητούμε από τους ιδιοκτήτες να συμβάλουν και αυτοί από την πλευρά τους στην προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας, προχωρώντας σε επαναδιαπραγμάτευση και πιθανή μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων τους. Σε άλλες περιπτώσεις τα μισθώματα είναι σε λογικά ή πολλές φορές και χαμηλά επίπεδα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητούμε από τους ιδιοκτήτες να συγκρατήσουν στα ίδια επίπεδα τις τιμές των ακινήτων τους, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αντέξουν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Είναι γνωστό ήδη από τα στατιστικά στοιχεία ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών ειδικά επιχειρήσεων στεγάζεται σε μισθωμένα ακίνητα και το κόστος του μισθώματος αποτελεί πολλές φορές το 20-30% του συνολικού λειτουργικού κόστους κάθε επιχείρησης, γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία του ύψους του μισθώματος στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η πρόσφατη τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος για τις επαγγελματικές μισθώσεις καθιερώνει πολύ ευνοϊκότερους όρους για την πρόωρη αποχώρηση του μισθωτή (παρέλευση μόνον 1 έτους από την έναρξη της μίσθωσης, μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ καταγγελίας και αποχώρησης σε 3 μήνες και αποζημίωση που περιορίζεται σε ένα (1) μηνιαίο μίσθωμα). Δεν είναι λοιπόν προς όφελος ούτε των ιδιοκτητών η αποχώρηση των συνεπών μισθωτών από τα εμπορικά ακίνητα. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας υπενθυμίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επαγγελματικοί χώροι που μένουν ελεύθεροι, αφενός παραμένουν ξενοίκιαστοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου η άτυπη πρακτική του αφορολόγητου «αέρα» που είχε θεσπιστεί σιωπηρά στο παρελθόν δεν υφίσταται πλέον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιώτες και Δημόσιο, να συμβάλουν και αυτοί στην απεγνωσμένη προσπάθεια των επιχειρήσεων για επιβίωση, μειώνοντας ή έστω παγώνοντας τα επαγγελματικά μισθώματα μέχρι το τέλος του 2011. Θα είναι προς όφελος όλων μας, προς όφελος της περιοχής μας να βοηθήσουμε όλοι ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν λιγότερες επιχειρήσεις και να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 
Επίσκεψη Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης στη Σπάρτη
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σπάρτη την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, όπου παρευρέθη σε ορκωμοσία νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης του Νομού.

Στην ορκωμοσία παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, εκπρόσωπος του Νομάρχη Λακωνίας, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού, κ. Πολίτης Φώτης και η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Χριστοπούλου Αικατερίνη.

Κατά την επίσκεψη αυτή ο Περιφερειακός Δ/ντής είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους νέους Δ/ντές Εκπ/σης σε θέματα προγραμματισμού, προβλήματα που ανακύπτουν και ενέργειες που απαιτούνται, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ομαλά. Επίσης, ο κ. Μισθός συνομίλησε με μέλη υπηρεσιακών συμβουλίων και εκπροσώπους φορέων.

 

 

 
Συγχαρητήρια Αστέρα σε Μπερδούση
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συγχαίρει δημόσια την αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας Κατερίνα Μπερδούση για την 4η θέση που κατέλαβε στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και της εύχεται υγεία, καλή πρόοδο και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 
Βλάχος: «Είμαστε έτοιμοι»
Μιλώντας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ που ξεκινάει την Κυριακή για τον Αστέρα και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Εύχομαι να υπάρξει ένα καλό πρωτάθλημα φέτος με ποιότητα και δικαιοσύνη.

Για το ματς της Κυριακής, οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες και κρύβουν παγίδες. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι από κάθε πλευρά και θα ήθελα να είχα όλους τους παίκτες στη διάθεση μου, αλλά στο ποδόσφαιρο δυστυχώς υπάρχουν και οι απουσίες.

Εύχομαι αυτοί που θα αναπληρώσουν τα κενά, να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους και την παρουσία τους στον Αστέρα και μέχρι το Σάββατο να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα.»

Στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας ο Έλληνας τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του έδωσαν ιδιαίτερη βάση στον τομέα της τακτικής, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλά παιχνίδια και ασκήσεις με μπάλα.

Η επόμενη προπόνηση θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα (6.30 μ.μ.), ενώ η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει το Σάββατο το μεσημέρι για το Ηράκλειο.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν και σήμερα οι Καρέρα, Αράς, Ριμκεβίτσιους, Κρις και Τζουμάκας, ενώ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εργοτέλη δεν υπολογίζονται οι Μπαστία, Ουριμπάρι, που «κουβαλάνε» κάρτες και τιμωρία από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Ο Φορτούνης στην εθνική νέων

Στο μεταξύ κλήθηκε στην εθνική νέων ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στις 5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και να παίξει στις 7 Σεπτεμβρίου στο φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα