Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 25-08-2010

 

 

 

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Αρκαδία 2010»
Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνει σεμινάριο παραδοσιακών χορών στις 10,11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010 στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν:

• Ρυθμοκινητική προσέγγιση των χορών της Μικράς Ασίας
Εισηγητές: Τυροβολά Βασιλική, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Αθηνών Τομέας Γυμναστικής και Χορού.
Καρφής Βασίλειος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, υποψήφιος Διδάκτωρ, διδάσκων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Αθηνών Τομέας Χορού.

• Παραδοσιακοί χοροί για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Εισηγήτρια: Dr Βενετσάνου Φωτεινή.

• Γνωστοί και λιγότερο γνωστοί χοροί της Κρήτης.
Εισηγητές: Γιώργος και Γιάννης Μεγαλακάκης, ερευνητές- χοροδιδάσκαλοι, με συμμετοχή ντόπιων χορευτών και μουσικών.

• Τραγούδια και χοροί της Αρκαδίας.
Εισηγήτρια: Ζαμπαθά Χριστίνα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Χοροδιδάσκαλος Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης και συμμετοχή ντόπιων κατοίκων των χωριών που θα διδαχθούν.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους ελληνικού παραδοσιακού χορού, μέλη χορευτικών συγκροτημάτων, καθηγητές φυσικής αγωγής, εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε όλους όσοι αγαπούν το χορό και είναι φίλοι της παράδοσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Περισσότερα...

 

 

 
Συναντήσεις Διοικητή Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης κ. Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010, ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο κύριος Διοικητής ενημέρωσε την κυρία Υφυπουργό για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Νοσοκομείου, Περισσότερα...
----------------------------------
Τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν: η ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., τα έσοδα, οι δαπάνες και η οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου.

Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την επιθυμία και την πεποίθησή του για την συνέχιση και την περαιτέρω βελτίωση της ήδη αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Ι.Κ.Α. και του Νοσοκομείου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σπυρόπουλο για το ενδιαφέρον του για το Νοσοκομείο και την αγαστή τους συνεργασία.

Την ίδια ημέρα ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε ακόμα τον διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Γεράσιμο Βουδούρη και τον Διοικητή του Ο.Γ.Α κ. Παναγιώτη Πέτρουλα με τους οποίους συζήτησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους των ανωτέρω ταμείων και τη βελτίωση της συνεργασίας του Νοσοκομείου με τα ταμεία. Περισσότερα-φωτο...

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για τη συνέντευξη Υπουργού Παιδείας
Τώρα! Να καλυφθούν όλα τα κενά με πρόσθετους μόνιμους διορισμούς!

Η πρόσφατη (χθεσινή) συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου δείχνει περίτρανα το πως η καπιταλιστική οικονομική κρίση χτυπάει συν τοις άλλοις και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Δείχνει ανάγλυφα πως και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία φορτώνουν την κρίση στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές πλουτοκρατίας, ΕΕ, τις κατευθύνσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και του Μνημονίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση των διορισμών κατά 50% (2700), τη στιγμή που οι «πρόωρες» συνταξιοδοτήσεις είναι περίπου 12.000 και τη στιγμή που αυξάνει ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να ανταποκριθούν στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Έτσι τα κενά στα σχολεία διαμορφώνονται σε πάνω από 20.000 και οι χαμένες διδακτικές ώρες θα είναι κάτι εκατομμύρια!!!

Είναι φανερό ότι το μπάχαλο που θα επικρατήσει στα σχολεία είναι ευθύνη και καθαρή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Περισσότερα...

 

 

 
Στην τελική ευθεία για πρεμιέρα
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Αστέρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Η πρωινή προπόνηση είχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αρκετές ταχύτητες στο πρόγραμμα της, ενώ η απογευματινή είχε πολλές ασκήσεις με μπάλα και τακτική στο γήπεδο.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δεν είχε στη διάθεση του και σήμερα τους Καρέρα, Αράς, Κρις, Ριμκεβίτσιους και Τζουμάκα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία. Η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα (18.30).

Στο μεταξύ, το επόμενο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου που το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ διακόπτεται λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, ο Αστέρας θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Βόλο με το νεοφώτιστο στην κατηγορία Ολυμπιακό.

 

 

 
Μιχ. Σμυρνιώτης: «Πάμε για κάτι καλύτερο»
Σε λίγες μέρες βγαίνουν τα εισιτήρια διαρκείας

Με την «πρώτη» συγκέντρωση του Αρκαδικού ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Το βράδυ της Κυριακής δόθηκε το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα και πλέον ο Αρκαδικός με την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής στην Α2 βάζει πιο ψηλά τον πήχη, κάτι που προκύπτει και από τις κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο.

Πολλοί και καλοί παίκτες έφτασαν αυτό το καλοκαίρι στην Τρίπολη μετά από συντονισμένες και μελετημένες κινήσεις της διοίκησης, του τμήματος σκάουτιγκ και του προπονητικού επιτελείου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ του Αρκαδικού Μιχάλης Σμυρνιώτης, μίλησε στο «arcadia-sports» για τη σεζόν που ξεκινά και αποκάλυψε ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες και οι τιμές τους θα είναι ίδιες με τις περσινές.

- Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές. Να περιμένουμε κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν;
- Ο στόχος είναι να φτάσουμε λίγο πιο πάνω από πέρυσι. Θα δείξει η πορεία αν θα τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε πάντως για το καλύτερο δυνατό.

- Αυτό που έχει εντυπωσιάσει φέτος, είναι ότι οι δύο ξένοι της ομάδας ήταν οι πρώτοι που ήρθαν στην Τρίπολη…
- Πέρυσι κάναμε μεταγραφές μέχρι και την τελευταία στιγμή γιατί δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζαμε. Φέτος το τμήμα σκάουτινγκ έκανε πολύ καλή δουλειά και τα παιδιά ήρθαν νωρίτερα για να εγκλιματιστούν και να αφοσιωθούν στη δουλειά τους.

- Πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας;
- Τα εισιτήρια θα τεθούν στη διάθεση του κόσμου προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ελπίζω να είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου. Ήδη αρκετοί με ρωτάνε να μάθουν λεπτομέρειες. Οι τιμές θα είναι οι ίδιες με πέρυσι. Το κόστος θα είναι 100€ στις κάτω σειρές και 70€ στις πάνω.

Συνεχίζεται η προετοιμασία με διπλές προπονήσεις

Στο μεταξύ, με διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) συνεχίζεται η προετοιμασία του Αρκαδικού, η οποία θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.

Οι προπονήσεις γίνονται είτε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, είτε στο γήπεδο του Παναρκαδικού με την τεχνική ηγεσία της ομάδας να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της φυσικής κατάστασης αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Αρκαδικού δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση στις προπονήσεις και παρά το δύσκολο πρόγραμμα προετοιμασίας που έχουν να φέρουν σε πέρας, δεν λείπουν οι πλάκες και γενικότερα το καλό κλίμα που υπάρχει και φέτος στις τάξεις της ομάδας.

Παράλληλα με τις προπονήσεις της ομάδας, ο τεχνικός ηγέτης του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης θέλει να περάσει στους παίκτες του μέσα από την προπονητική και όχι μόνο διαδικασία, ότι με πολύ δουλειά και διάθεση μπορούν να φέρουν σε πέρας τη φετινή αποστολή τους στην Α2 κατηγορία. Αυτή η σκέψη μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την άψογη συνεργασία παικτών, διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας.

Την Παρασκευή η κλήρωση της Α2

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας οι κληρώσεις όλων των εθνικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι και η σειρά αγώνων του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.


 

 

Παναρκαδικός-Σπάρτη 0-2
Σε φιλικό αγώνα που έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του Παναρκαδικού, η Σπάρτη κέρδισε τον Παναρκαδικό με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, όταν μετά από κόρνερ ο Δημητρακόπουλος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ έκανε το 0-1. Ο Παναρκαδικός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και στο 6’΄ο Κουλόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως την τελευταία στιγμή ο Αργάνης έκανε την προβολή και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 20’ ο Δημητρέλης εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καλιακμάνη, ενώ στο 34’ ο τερματοφύλακας της Σπάρτης έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Μπούτα, ο Κουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Καλιακμάνης με φανταστική εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Στην αντεπίθεση, η Σπάρτη κατάφερε να φτάσει στο 0-2, όταν ο Σπυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο Δημητρακόπουλος διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, και σε αυτό συντέλεσαν οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές. Οι πιο αξιόλογες στιγμές ήταν δύο τετ-α-τετ του Δημητρακόπουλου, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ ο Παναρκαδικός απείλησε στο 51’ με μακρινό πλασέ του Δήμου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκοβέσης

Παναρκαδικός: Ζαντιώτης, Ντόκος (69’ Λάγκας), Μπούτας, Γ. Λαγός (75’ Τσακάνι), Τσιόγκας, Δήμος (75’ Χρονόπουλος), Μπακογιαννάκης (46’ Σ. Λαγός), Κοσκολός (70’ Μπεντεβής), Κουλόπουλος (60’ Μέλλος), Δημητρέλης, Τζιανής (55’ Κουρόγιωργας)

Σπάρτη: Καλιακμάνης (46’ Μακρής), Λάππας, Πρασσάς (35’ Σπυρόπουλος), Αργάνης, Δέδες (69’ Κοθρούλας), Πλεμμένος (76’ Λιγνός), Δημητρακόπουλος (69’ Ρασσιάς), Μανιάτης (66’ Κίτσος), Μπουρελάκος (60’ Σαμπατάκος), Χαριάτης (77’ Πατσουράκος), Κατσαρός (65’ Κυριακάκος)

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα