Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 06-07-2010

 

 

 

 
«Τρέχει» η ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο
Αποφασισμένος να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία ελέγχου, από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.3299/04, των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί είναι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης. Αυτό γίνεται φανερό από τις συνεχείς συνεδριάσεις της Επιτροπής, που από την αρχή του 2010 έχουν φθάσει τις οκτώ, στις οποίες έχουν εγκριθεί και υπαχθεί στις διατάξεις του Νόμου με το κίνητρο της επιχορήγησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης 134 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 125.266.921,44 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 73.386.524,98 ευρώ και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα εγκρίθηκαν δέκα έξι (16) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 19.028.394,92 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 11.414.336,95 ευρώ, που φθάνει το 59,986 % ενώ θα δημιουργηθούν 38,98 Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας). Αναλυτικότερα:

1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά ίδρυση μονάδας κατασκευής, λουστραρίσματος και τοποθέτησης ταπετσαριών επίπλων συνολικού κόστους 470.900,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 282.540,00 ευρώ & 0,50 ΕΜΕ.

Στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Σιλίμνας του Δήμου Φαλάνθου, Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης, Βυτίνας του Δήμου Βυτίνας και Δημητσάνας του Δήμου Δημητσάνας εγκρίθηκε η ίδρυση 4 ξενοδοχείων 3* συνολικής δυναμικότητας 113 κλινών, συνολικού κόστους 6.047.500,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 3.628.500,00 ευρώ και 14 ΕΜΕ.

2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στον οικισμό Ζαγάνας του Δήμου Θεραπνών, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά ίδρυση μονάδας προμαγειρευμένου φαγητού, συνολικού κόστους 366.480,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 219.188,00 ευρώ και 3,0 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Οιτύλου, Άλικα του Δήμου Οιτύλου, Νεάπολης του Δήμου Βοιών, Αγέρανου του Δήμου Γυθείου και Κοινότητας Ελαφονήσου, εγκρίθηκε η ίδρυση 5 ξενοδοχείων 3 & 4 *, συνολικής δυναμικότητας 146 κλινών, συνολικού κόστους 6.615.900,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 3.969.540,00 και 16,98 ΕΜΕ.

3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Κόκλα του Δήμου Δωρίου και
Πεταλιδίου του Δήμου Πεταλιδίου, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς
τομέα τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό 2 ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους
1.397.614,92 ευρώ, και δημόσιας δαπάνης 836.568,95 ευρώ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Φοινίκης του Δήμου Μεθώνης
και Ελαιοχωρίου και Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε η ίδρυση 3 ξενοδοχείων 3 & 4 *, συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών, συνολικού κόστους 4.130.000,00 ευρώ,, δημόσιας δαπάνης 2.478.000,00 και 4,50 ΕΜΕ.

Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση και έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
- τριών επενδύσεων που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) και η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό των 2.146.424,49 ευρώ (δημόσια δαπάνη 982.307,05 ευρώ).
- μιας επένδυσης που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) και η οριστικοποίηση του κόστους αυτής, στο ποσό των 280.336,05 ευρώ (δημόσια δαπάνη 168.336,05 ευρώ).

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Στο πόδι η Πελοπόννησος για τον σιδηρόδρομο
Προς τον κ.Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Στο πόδι η Πελοπόννησος για τον σιδηρόδρομο

Κάτοικοι και φορείς της Πελοποννήσου το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε μια σειρά κινητοποιήσεων για τη σωτηρία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, μάλιστα, η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου διοργάνωσε, μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα. Επιπλέον, ενώ είχατε δεσμευτεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα συναντήσετε την Επιτροπή, αθετήσατε τελικά τη δέσμευσή σας.
Στα άμεσα αιτήματα της Παμπελοποννησιακής Συντονιστικής Επιτροπής και της ΠΟΣ, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου, καταγράφονται τα ακόλουθα:

1. Η μη κατάργηση του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και η ενίσχυση των δρομολογίων του.
2. Η επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν τον Αύγουστο του 2009.
3. Η διατήρηση του προσωπικού για τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.
4. Η άμεση ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα για τη λειτουργία 5 δρομολογίων χωρίς βραδυπορίες. Επίσης η ανακαίνιση στο Πύργος – Κυπαρισσία – Ζευγολατιό.
5. Το κλείσιμο όλων των επικίνδυνων ισόπεδων διαβάσεων που υπάρχουν κατά μήκος της γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Ολυμπία – Καλαμάτα και στα τοπικά δρομολόγια, οι οποίες επηρεάζουν και την ασφάλεια και την ταχύτητα. Η κατασκευή άμεσα σύστημάτος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, καθώς και η τοποθέτηση παντού αυτόματων ηχοφωτεινών συστημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.
6. Η άμεση προμήθεια σύγχρονου μετρικού τροχαίου υλικού μεσαίων αποστάσεων με κλιματισμό.
7. Η άμεση αναβάθμιση του μηχανοστασίου Καλαμάτας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού της Πελοποννήσου.
8. Η προώθηση του τουριστικού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και η σύνδεσή του με όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία π.χ. η διαδρομές Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Αρχαία Ολυμπία και Καλαμάτα – Μυκήνες – Επίδαυρος – Ναύπλιο να καθιερωθούν ως πολιτιστικές διαδρομές της Πελοποννήσου.
9. Η επαναλειτούργηση όλων των προαστιακών δρομολόγιων από Καλαμάτα – Μεσσήνη και Καλαμάτα – Κυπαρισσία, καθώς και από Πύργο μέχρι Πάτρα και Κυπαρισσία, επίσης τα προαστιακά δρομολόγια της Κορίνθου και του Άργους.
10. Η διεύρυνση των προαστιακών με περιφερειακή αντίληψη, από Καλαμάτα προς Πύργο και Τρίπολη και από Κόρινθο και Άργος προς Τρίπολη και από Πύργο προς Πάτρα. Η δρομολόγηση σύγχρονων, μικρών και ευέλικτων τρένων για τα προαστιακά δρομολόγια.

Τέλος, κομβικό ζήτημα αποτελεί η κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου, με την άμεση προώθηση της απόκτησης μελετητικής ωριμότητας για τη γραμμή κανονικού πλάτους Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και στη συνέχεια κατασκευή όλου του δυτικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, αλλά και την προώθηση των μελετών κανονικοποίησης της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα και την κατασκευή των τμημάτων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Επειδή η Πελοπόννησος, όπως και όλη Ελλάδα, έχει όσο ποτέ ανάγκη από έναν ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που θα λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια, με αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό προσανατολισμό, με ένα σύγχρονο, προσιτό και γρήγορο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με βάση ποια οικονομικοτεχνική μελέτη χαρακτηρίζετε τη γραμμή Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας ζημιογόνα, αφού από το 2003 έχει κλείσει για να ανακατασκευαστεί;

2. Με δεδομένο ότι η ανακατασκευή της εν λόγω γραμμής έγινε με συγχρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ, βάσει ποιού δικαιώματος θα κλείσετε τη γραμμή όταν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιβάλλουν τη λειτουργία τουλάχιστον για ένα ελάχιστο χρόνο, ο οποίος φυσικά δεν έχει καλυφθεί, αφού η γραμμή δε λειτουργεί;

3. Είναι στους σχεδιασμούς σας -και με ποια χρηματοδότηση- η μελέτη και κατασκευή ως γραμμής κανονικού πλάτους του μετρικού V της Πελοποννήσου;

4. Πως απαντάτε, συγκεκριμένα, στα άμεσα αιτήματα της Παμπελοποννησιακής Επιτροπής;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία
Μουλόπουλος Βασίλης

 

 

 
Για την απεργία της Πέμπτης
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
Τις κατακτήσεις μας, το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Εκφράζουμε την ριζική μας αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια για το Ασφαλιστικό, διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Περισσότερα...

---------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ, ΩΡΑ 10π.μ.

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι-Νέοι και Νέες

Ο πόλεμος του κεφαλαίου εναντία στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται αμείωτος και ανελέητος και θα συνεχίζεται όσο δεν αποφασίζουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.
Ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή η πλουτοκρατία. Φτάνει πια! Να πληρώσει η πλουτοκρατία. Περισσότερα...

 

 

 
Ανοιχτή επιστολή ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 28 - 6 - 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:
κ. Ρέππα Δημήτριο, Βουλευτή Ν. Αρκαδίας
κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, Βουλευτή Ν. Αρκαδίας
κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα, Βουλευτή Ν. Αρκαδίας

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Κύριοι Βουλευτές,

Ο Υπουργός Εργασίας κατέθεσε το Σχέδιο Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» που κατ’ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Το νέο αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά αποτελεί την πιο επιθετική και άγρια πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις εντολές Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. οδηγεί τους εργαζόμενους σε ολοκαύτωμα.

Τα εργατικά δικαιώματα, ολόκληρο σχεδόν το εργατικό δίκαιο που χτίστηκε με θυσίες και αίμα σχεδόν έναν αιώνα τώρα, κυριολεκτικά διαγράφεται μέσα στις σελίδες του Νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα πετσοκόβονται οι συντάξεις και γίνονται επίδομα φτώχειας για έναν ολόκληρο κόσμο που έχει εργαστεί σκληρά, που έχει ιδρώσει και δεν έχει κλέψει και που έχει πληρώσει για δεκαετίες.

Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα Νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ.

Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Η ευθύνη είναι στον καθένα χωριστά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ.

 

 

 

Δηλώσεις Φυτανίδη Ροτζέριο
Φυτανίδης: «Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, καθώς την Παρασκευή θα γίνει μία, ενώ για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργομετρικές εξετάσεις (πρωί και απόγευμα).

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, αλλά και αρκετές ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετά παιχνίδια με μπάλα.

Όλοι οι παίκτες της ομάδας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά ακολουθώντας τους ρυθμούς προετοιμασίας, με εξαίρεση σήμερα τους Κρις, Κερ, Ρούμπιλ, Φορτούνη, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας, ένας από τους παλιότερους παίκτες του Αστέρα, ο Σωκράτης Φυτανίδης δήλωσε: «Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα από πέρσι. Τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα φέτος, μαζί με εμάς τους παλιότερους καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του φετινού πρωταθλήματος.

Οι παλιότεροι καλωσορίσαμε τα νέα παιδιά στην ομάδα και αυτές τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κλίμα και να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και θα πάει καλύτερα από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτή την περίοδο της προετοιμασίας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό. Όλα τα παιδιά θέλουν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν για τον Αστέρα. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια»


Ροτζέριο: «Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ»

Από την πλευρά του ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αστέρα, που επέστρεψε φέτος στην ομάδα μετά από δύο χρόνια, ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Μάρτινς δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψα στον Αστέρα και είμαι έτοιμος από την πλευρά μου να κάνω ένα καλύτερο πρωτάθλημα από ότι είχα την προηγούμενη φορά με τον Αστέρα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να πιστεύω πώς αυτή τη χρονιά η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα»

Τέλος, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση του πρωταθλήματος 2010-2011.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα