Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 02-06-2010

 

 

 

 
Προωθείται ο «Θησέας»
Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Παρακολούθησης

Συγκροτήθηκε και συνεδριάζει ,υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, την Παρασκευή 4 Ιουνίου η Περιφερειακή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα καταγράψει το σύνολο των έργων, για τα οποία έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν αιτήματα προένταξης, απένταξης , οριστικής ένταξης και τροποποίησης, και με βάση αυτά θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος.

Στόχος είναι η προώθηση και η ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα των έργων των ΟΤΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

 

 

 
Από την επίσκεψη Χαλκίδη στην Αρκαδία
Σε περιοδεία στο Νομό Αρκαδίας βρέθηκε την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Αρκαδίας και π. Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να ενημερωθεί από τους φορείς του Νομού σχετικά με την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων στην περιοχή. Επισκέφτηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Νομαρχία Αρκαδίας, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε όλα τα θέματα ανάπτυξης της περιοχής με το Γεν. Γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη και στάθηκε, κυρίως, στο «έργο πρώτης προτεραιότητας» -όπως το χαρακτήρισε- που είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη. Όπως συμφώνησε και ο Γεν. Γραμματέας κ. Χατζημιχάλης, επιβάλλεται να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου, που καλύπτεται με σύμβαση παραχώρησης, ώστε το έργο να συνεχίσει να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς. Περισσότερα...

 

 

 
Ο ΓΓΠΠ στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, θα πάρει μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνεδρίασης, σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των τριών Περιφερειών και συζήτηση για θέματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνάντηση με αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συναντήσεις για τεχνικά θέματα με στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών των τριών Περιφερειών.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αξιολόγηση της εξέλιξης που σημειώνει η εφαρμογή του σε κάθε Περιφέρεια και συζήτηση για τις ενέργειες επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης σε όποιο τομέα αυτό είναι αναγκαίο.

Ένα από τα ιδιαίτερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι και οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

 

 
Ο κ. Μισθός για τις νέες δράσεις του Υπουργείου Παιδείας
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Σχολικές Μονάδες του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με έδρα τους Μολάους καθώς και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων. Την Τρίτη 1 Ιουνίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου παρευρέθη απευθύνοντας χαιρετισμό στην επιμορφωτική ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας και τη Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Αρκαδίας, κ. Παπαϊωάννου Δήμητρα, με θέμα: «Οι ¨κατ΄ οίκον¨ εργασίες στο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο». Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Αρκαδίας, ενώ εισηγητές ήταν Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι.

Στις επαφές που είχε ο κ. Μισθός με τους εκπαιδευτικούς του δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθεί στις νέες δράσεις, που προτίθεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από τη νέα σχολική χρονιά, 2010-2011.
Συγκεκριμένα:

1. Δημιουργία του ¨Νέου Σχολείου¨:

Το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. στοχεύει στη δημιουργία του ¨Νέου Σχολείου¨ με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μέσα από ένα πρόγραμμα βραχύχρονων και μακρόχρονων παρεμβάσεων στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Από τη νέα σχολική χρονιά σε 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα εφαρμοστεί ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, τα επιμέρους στοιχεία του οποίου θα είναι αύξηση των ωρών στα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών, των Αγγλικών, της Μουσικής, της Φυσικής Αγωγής, η προσθήκη του μαθήματος των Αγγλικών στις τάξεις Α΄ και Β΄ Δημοτικού και του μαθήματος των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλες τις τάξεις.

2. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για το ¨Νέο Σχολείο¨:

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων θα συμμετάσχουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το ¨Νέο Σχολείο¨, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης θα υπηρετεί τη βασική αρχή, σύμφωνα με την οποία ο εκπαιδευτικός διερευνά και ανακαλύπτει τη φιλοσοφία και τις αρχές του ¨Νέου Σχολείου¨ με όρους διδακτικής πράξης.

3. Εξορθολογισμός στα Θετικά μαθήματα:

Εξορθολογισμός της ύλης των θετικών μαθημάτων (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Πληροφορική, Τεχνολογία) στην Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η υπάρχουσα διδακτέα ύλη πολλές φορές είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο των μαθητών, ενώ άλλοτε παρατηρούνται επικαλύψεις ύλης μεταξύ των επιμέρους μαθημάτων ή μεταξύ τάξεων. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. από τη νέα σχολική χρονιά προχωρά σε περικοπή της ύλης που:
• Κρίνεται επουσιώδης
• Υπερβολικά δυσνόητη για την ηλικία των μαθητών
• Επαναλαμβάνεται σε άλλες τάξεις και άλλα μαθήματα
• Δεν προαπαιτείται για την παρακολούθηση του μαθήματος μέχρι και το τέλος του Λυκείου
Η περικοπή της ύλης θα γίνει με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και θα εξυπηρετεί το συντονισμό της ύλης διαφορετικών μαθημάτων.

4. Πρωτοβουλία σύστασης Εθνικού Συμβουλίου για την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την Ελληνική Γλώσσα.

Το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. ξεκινά μια προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, κάτι που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διπλωματίας και οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση του διαδικτύου για την εκμάθηση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, τη χρήση νέων προσεγγίσεων για τη διδασκαλία της ως ξένης γλώσσας στους μετανάστες και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ελληνικά, τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού Ελληνομάθειας εντός και εκτός Ελλάδας, την υποστήριξη Εδρών Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικών Σπουδών, τη συνεργασία με τα ΜΜΕ και την αξιοποίησή τους για την ενημέρωση του κοινού ως προς το πώς μπορούμε να κάνουμε ¨ποιοτική¨ χρήση της γλώσσας, την παραγωγή εκπαιδευτικού γλωσσικού υλικού με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

 

 

 
ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ» ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - ΟΛΙΓΩΡΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με λουκέτο απειλούνται τα Ιατρεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη αφού έχουν ήδη λήξει εδώ και αρκετές μέρες οι Συμβάσεις όλων των Γιατρών χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Δεν υπάρχει πλέον Γιατρός στα Ιατρεία αφού και ο ένας (1) μόνιμος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Σε μία περιοχή που συγκεντρώνει την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, το πρόβλημα της υπολειτουργίας των Ιατρείων του Ασφαλιστικού λαμβάνει τραγικά αρνητικές διαστάσεις, αφού αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τους συνταξιούχους. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα του Αρκαδικού
Γιαν. Σμυρνιώτης: «Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά»

Τα φώτα έσβησαν, η παράσταση τελείωσε και η αυλαία του τέλους έπεσε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο με το χειροκρότημα στο τέλος των όρθιων φιλάθλων που πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και στον τελευταίο αγώνα με τον ΚΑΟΔ να είναι η μεγαλύτερη επιδοκιμασία για την ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού και την φετινή πορεία της στην Α2 κατηγορία.

Ως είθισται, στο φινάλε κάθε περιόδου ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης κάνει τον αγωνιστικό απολογισμό της ομάδας καταθέτοντας τη γνώμη και την άποψη του για την 4η θέση που κατέλαβε η ομάδα στην Α2 κατηγορία παίζοντας με πολλές ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.

«Η πορεία μας στο πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο αξιοπρόσεκτη, είναι κάτι παραπάνω. Τα παιδιά υπερέβαλλαν τον εαυτό τους κάποιες στιγμές. Ήταν ένα απίστευτο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Για τον καιρό που ανεβήκαμε, για τον καιρό που φτιάχτηκε η ομάδα, που ρισκάραμε παίρνοντας νεαρά παιδιά σε ηλικία φτιάχνοντας μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, νομίζω πώς κάναμε το καλύτερο που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε τραυματισμούς, όπως του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς και κάναμε μία κοιλιά στο τέλος με ένα-δύο άτυχα αποτελέσματα και αναφέρομαι περισσότερο στο παιχνίδι με τη Δάφνη, ο Αρκαδικός βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη όταν «άλλες ομάδες είχαν παρατήσει το πρωτάθλημα»

Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό (διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες) και κάναμε τρεις νίκες στο τέλος, δύο εκτός έδρας με ΟΦΗ και Αμύντα. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε τη φιέστα μας στο τέλος και παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν τόσο καλοί στο παιχνίδι με την Δράμα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, με αποτέλεσμα να παίξουμε πολύ καλύτερα, με αποκορύφωμα στο τελευταίο δεκάλεπτο που κερδίσαμε κατά κράτος τον ΚΑΟΔ, φτάνοντας δίκαια στη νίκη»

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δουλειά που κάνω με τα παιδιά και αν εκπληρώνουμε τους στόχους που βάζουμε. Είναι αρκετά μεγάλο αυτό που έχουμε πετύχει, αλλά όλοι έχουμε στόχους, έχουμε βλέψεις και μακάρι να δούμε αυτή την ομάδα να φτάνει πολύ ψηλότερα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί όχι μόνο στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά κάτι παραπάνω.

Παιδιά που ήρθαν εδώ από την Β’ και την Γ’ Εθνική, άφησαν το στίγμα τους και έδειξαν πώς έχουν θέση στις μεγάλες κατηγορίες, παίζοντας απέναντι σε παιδιά που είναι πολύ πιο έμπειρα από αυτούς και πολύ μεγαλύτερης θεωρητικής αξίας Τα καταφέρανε και ήταν στο τέλος και ηθικοί και πρακτικοί νικητές στο γήπεδο. Αυτό είναι που κρατάω εγώ και είμαι χαρούμενος, γιατί φέραμε την 4η θέση στην Α2 κατηγορία με τα συγκεκριμένα παιδιά.

Θα ήταν πιο εύκολο για μένα, αν είχαμε πάρει πιο ακριβούς παίκτες και να τερματίζαμε 3οι-4οι αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάσαμε στην 4η θέση με αυτά τα παιδιά μέσα από τη δουλειά που κάναμε στο γήπεδο, είναι αυτό που μετράει και δίνει αξία στη θέση που καταλάβαμε.

Η οικονομική συγκυρία πιστεύω θα φέρει πολλές αλλαγές και στο μπάσκετ. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Συζητήσεις ακόμα δεν έχουν γίνει. Υπάρχουν κάποια πράγματα στο μυαλό της διοίκησης, αλλά ακόμα είναι νωρίς.

Επειδή είχαμε στόχο την 4η θέση θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και τελικά το μέλημα της διοίκησης και του προπονητικού τιμ είναι να συζητήσει με τα δικά της παιδιά, με τα παιδιά που ήδη υπάρχουν εδώ και βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στην 4η θέση της Α2 κατηγορίας. Μετά από αυτές τις συζητήσεις θα σκεφτούμε για πλάνα και μεταγραφικούς στόχους εν όψει της συμμετοχής στην επόμενη αγωνιστική περίοδο»

Μπ. Σκουζής: «Ο Αρκαδικός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο»

Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του Αρκαδικού αναμφισβήτητα είναι ο Μπάμπης Σκουζής, ο οποίος έδωσε τις αγωνιστικές λύσεις στο παιχνίδι της ομάδας όποτε του ζητήθηκε. Ο 30χρονος πλευμέηκερ συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Τρίπολη και σίγουρα η γνώμη του μετράει ιδιαίτερα στο κλείσιμο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

«Η ομάδα εδώ και τρία χρόνια πρωταγωνιστεί, εγώ είχα την τύχη και την τιμή να ήμουν μέλος της τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρσι ανεβήκαμε κατηγορία και φέτος τερματίσαμε στην 4η θέση στην Α2 κατηγορία. Αυτό δείχνει μία συνέπεια από την πλευρά του Αρκαδικού και ότι ο σύλλογος έχει μπει σε κάποιες άλλες βάσεις.
Η ομάδα είναι πάνω από όλους και για τη φετινή πορεία αξίζει ο κόσμος της Τρίπολης, τη διοίκηση, το συμβούλιο και πάνω από όλα ο πρόεδρος.

Η ομάδα κράτησε παίκτες από πέρσι, πήρε δύο ξένους παίκτες και μαζί με νεαρά παιδιά που είχαν διάθεση και όρεξη για δουλειά που τους αγκαλιάσαμε όλοι. δουλέψαμε απερίσπαστοι, δεν είχαμε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Η ομάδα είναι μία οικογένεια και έτσι πρέπει να μείνει»

Γιωρ. Κοψαύτης: «Άκρως πετυχημένη η σαιζόν»

Κάθε χρόνο μία κατηγορία και ο Γιώργος Κοψαύτης παραμένει το ίδιο ανταγωνιστικός, λες και δεν υπάρχει διαφορά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας όταν έπαιζε με τον Πήγασο Άστρους και την ΑΕΚ Αργους με την Β’ Εθνική και φέτος με την Α2 κατηγορία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό του Αρκαδικού.

Ο Αστρινός φόργουορντ τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στον Αρκαδικό έχει ανέβει επίπεδο αγωνιστικά δουλεύοντας καθημερινά και συστηματικά στο γήπεδο κρατώντας χαμηλούς τόνους.

Μετά τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος ο «υπαρχηγός» του Αρκαδικού μίλησε: «Η σαιζόν είναι άκρως πετυχημένη, η 4η θέση στην Α2 είναι μία σπουδαία θέση και μάλιστα στην πρώτη χρονιά του Αρκαδικού. Είναι θέμα δουλειάς και προπόνησης. Στον Αρκαδικό οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν σημαντικά και όλα πήγαν περίφημα.

Στο τέλος της περιόδου τα συναισθήματα είναι λίγο περίεργα. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με τη διοίκηση. Είναι ακόμα νωρίς. Θα υπάρξουν κάποιες μέρες διακοπές για όλους»

Απόψε το δείπνο του Αρκαδικού

Στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 και μετά την πολύ καλή πορεία που είχε ο Αρκαδικός στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας έχει καλέσει στο αποχαιρετιστήριο-ευχαριστήριο δείπνο όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην δύσκολη και μεγάλη προσπάθεια.
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στο εξοχικό κέντρο «Μαηθανασάκος» στις 21.30

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της κατηγορίας ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς τέσσερις παίκτες του βρέθηκαν στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας!

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς ήταν ο 3ος πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα έχοντας 127/193 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 66%, ενώ ήταν ακόμα 4ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.690 και 3ος στα κοψίματα με 23.

Ακόμα, ο Γιώργος Σουρλής ήταν 5ος στην οικονομία με 90 βαθμούς και 6ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 39 κλεψίματα, ενώ ο Ανδρέας Σιζόπουλος ήταν ο 4ος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 86 % (92/107), 8ος στα κλεψίματα με 35 και 10ος στα τρίποντα ευστοχώντας σε 56.

Τέλος, ο Μύρωνας Παπαδάκης ήταν 8ος στην οικονομία με 72 βαθμούς ανεβαίνοντας κατακόρυφα τις τελευταίες αγωνιστικές στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Αυτοί ήταν οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχώρισαν στα φετινά παιχνίδια της Α2 κατηγορίας. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών (σήμερα παρουσιάζουμε και τους παίκτες του Αρκαδικού που πλασαρίστηκαν στην πρώτη 25άδα κάθε στατιστικής κατηγορίας) έχουν ως εξής:

ΣΚΟΡΕΡ
1. Λιακόπουλος 669 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 584 (Ολυμπιάδα)
3. Τότσιος 511 (Ίκαροι)
- Κανένας παίκτης του Αρκαδικού δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη 25άδα.

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 84 (Παγκράτι)
2. Μπάρδας 80 (ΟΦΗ)
3. Σκούταρης 79 (Πέραμα)
10. Σιζόπουλος 56 (Αρκαδικός)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Λάτοβιτς 350 (ΑΓΟΡ)
2. Αμάτο 304 (Πέραμα)
3. Κουτρούλιας 236 (Ν. Ήστ)
20. Γιοβάνοβιτς 142 (Αρκαδικός)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 180 (Πέραμα)
2. Ζούπας 161 (Αμύντας)
3. Γκαγκαλούδης 155 (Ολυμπιάδα)
12. Σουρλής 89 (Αρκαδικός)
14. Παπαδάκης 86 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 56 (Ολυμπιάδα)
2. Πέτροβιτς 47 (Ηρακλής)
3. Καστλ 43 (Ηρακλής)
6. Σουρλής 39 (Αρκαδικός)
8. Σιζόπουλος 35 (Αρκαδικός)
14. Παπαδάκης 32 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Κουτρούλιας 34 (Ν. Ήστ)
2. Βαγενάς 24 (ΟΦΗ)
3. Γιοβάνοβιτς 23 (Αρκαδικός)
4. Χαρισμίδης 23 (Παγκράτι)
5. Ψαθάς 23 (ΑΓΟΡ)
6. Καρτέλο 23 (ΚΑΟΔ)
15. Καραδολάμης 14 (Αρκαδικός)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Γκαγκαλούδης 114 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 112 (Αμύντας)
3. Λιακόπουλος 100 (Πέραμα)
5. Σουρλής 90 (Αρκαδικός)
8. Παπαδάκης 72 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Κακιούζης 0.764 (Παγκράτι)
2. Αναγνωστόπουλος 0.720 (Ξάνθη)
3. Λαμπρόπουλος 0.701 (Ηρακλής)
4. Γιοβάνοβιτς 0.690 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Παναγιωτόπουλος 87/95 (Ξάνθη)
2. Γκαγκαλούδης 182/207 (Ολυμπιάδα)
3. Καράμπουλας 96/110 (Ίκαρος/Έσπερος)
4. Σιζόπουλος 92/107 Αρκαδικός)
16. Μαναβόπουλος 71/94 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Τοπούζης 105/153 (Ίκαροι Σερρών)
2. Καρτέλο 107/159 (ΚΑΟΔ)
3. Γιοβάνοβιτς 127/193 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Σκούταρης 79/165 (Πέραμα)
2. Βαρδιάνος 43/93 (Ίκαρος/Έσπερος)
3. Πέκοβιτς 67/145 (Δάφνη)
13. Κοψαύτης 30/72 (Αρκαδικός)
23. Σιζόπουλος 56/142 (Αρκαδικός)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα