Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Μ. Τετάρτη 31-03-2010

 

 

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
Περισσότερα...

 

 

 
Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για λόγους προσπελασιμότητας το σύνολο της διοργάνωσης είναι «ψηφιακά» υποβοηθούμενο από το http://www.autonomiaexpo.org/  που ενημερώνεται καθημερινά.

Και φέτος στην Autonomia EXPO θα παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται για να ενημερώσουν για όλα αυτά που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν έναν ρεαλιστικό και αξιόπιστο προσπελάσιμο τρόπο ζωής, ενώ χιλιάδες άνθρωποι με κάθε είδους αναπηρία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια θα επισκεφτούν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η Autonomia EXPO είναι μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην πατρίδα μας και αφορά την κοινότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρίες. Είναι μια ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία είτε επειδή εργάζεται στο χώρο των ΑμεΑ ως επαγγελματίας ή ως επιστήμονας ή ως επιχειρηματίας είτε επειδή θέλει να ανακαλύψει με τα ίδια του τα μάτια και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που υπάρχει στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες αρκεί να γνωρίσει την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής στις πραγματικές της διαστάσεις και στο πραγματικό της μέγεθος.

Εκτός από την Autonomia EXPO των περιπτέρων, των βοηθημάτων, των προσαρμοσμένων τεχνολογιών και των προσπελάσιμων υπηρεσιών υπάρχει και η Autonomia EXPO των διαδρόμων όπου χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές και με λιγότερο σοβαρές αναπηρίες είναι εκφραστές του δικού τους προσωπικού προσπελάσιμου τρόπου ζωής. Στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια πως η Autonomia EXPO είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.

Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία που γίνεται μια φορά κάθε χρόνο για να γνωρίσετε όλες εκείνες τις υπηρεσίες και τα βοηθήματα που μπορούν να βοηθήσουν τον κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας για να μπορέσει να συγκροτήσει ή να διατηρήσει έναν προσπελάσιμο τρόπο ζωής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσετε να γνωρίσετε όλες εκείνες τις απαραίτητες τεχνολογίες και τα μέσα αλλά και να δοκιμάσετε σε πραγματική κλίμακα όλα τα βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, την ανεξαρτησία και την αποκατάσταση των ΑμεΑ.

Ακόμη είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες που ο καθένας από αυτούς έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό αλλά προσπελάσιμο τρόπο ζωής και έχει στηρίξει αυτόν τον τρόπο ζωής σε πολύ συγκεκριμένες τεχνολογίες και νοοτροπίες που φαίνονται με μια πρώτη ματιά.

Είναι αυτονόητο πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ όπου υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους εκθέτες και εκθέματα, υπάρχει η κάτοψη της έκθεσης σε ψηφιακή μορφή, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες.

Η Autonomia EXPO υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη «διαφημιστική» καμπάνια που γίνεται στην Ελλάδα για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες με εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες, e-mail, επιστολές, τηλεφωνικές προσκλήσεις, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή, SMS αλλά και με κάθε άλλο προσπελάσιμο μέσο. Το σύνολο της «διαφημιστικής» καμπάνιας γίνεται σε προσπελάσιμα μέρη και σε προσπελάσιμες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη περιοδικό για ΑμεΑ στην ελληνική γλώσσα και από το http://www.disabled.gr/ που είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο. Όλες οι υπηρεσίες του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ παρέχονται δωρεάν.

 

 

 

 
3η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 16/4/2010 10:00-20:00
Σάββατο17/4/2010 10:00-20:00
Κυριακή 18/4/2010 10:00-20:00

Η έκθεση θα διοργανωθεί στο Expo Athens Aνθούσα, Αθήνα Στην έξοδο 14 της Αττικής Οδού

Διαγωνισμοί - Πολυθεματικές εκδηλώσεις

Η Ελαιοτεχνία 2010 διοργανώνεται υπό την αιγίδα φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων, με τη συνεργασία Διεθνών Οργανισμών, τη συμμετοχή ξένων οργανώσεων και με χορηγούς επικοινωνίας σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν ενδιαφερόμενοι, επιχειρηματίες, αγοραστές από όλη την χώρα και από το εξωτερικό.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Εταιρικές παρουσιάσεις κλπ). Ιδιαίτερες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υποδοχής, φιλοξενίας και ξενάγησης έχουν προγραμματισθεί για τους υπεύθυνους όλων των σημαντικών επιχειρήσεων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ κλπ

Τα πάντα για το ελαιόλαδο την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόδενδρο

3ος Διαγωνισμός ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ

που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το πρώτο σκέλος αφορά τον Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, ενώ το δεύτερο αφορά τον Διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου με έγκριτους και πιστοποιημένους κριτές.

Όλες οι πληροφορίες στο www.eleotexnia.gr

 

 

 
Φιλική τεσσάρα ο Αστέρας με νέα πρόσωπα
Αστέρας-Πανναυπλιακός 4-1

Με τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα (Σεντεμέντες, Μπακασέτας, Τσουμάγκας), αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ταλαντούχα παιδιά (Κουρμπέλης, Κολιός, Συμεωνίδης, Γιαννούλης) από τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο, ο Αστέρας κέρδισε στο σημερινό φιλικό παιχνίδι τον Πανναυπλιακό με 4-1.

Την ίδια στιγμή, ο προπονητής του Αστέρα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν μετά την πρωινή προπόνηση (Ντεγκρά, Τσέζαρεκ, Ουριμπάρι), ενώ οι υπόλοιποι που απουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες ακολούθησαν το δικό τους ατομικό πρόγραμμα (Καρντόσο, Καούνος, Λαμπρόπουλος, Μαρσελάο, Καρέρα, Αποστολίδης, Γεωργίου).

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς για τον Αστέρα, μόλις στο 6ο λεπτό και μάλιστα από τον «άτυχο της αγωνιστικής» Ίσραελ Νταμόντε, που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναγιωτόπουλο.

Στο 36’ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μπακασέτας διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα κάνοντας το ιδανικό ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα. Ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και έστω σε φιλικό παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει και να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Πανναυπλιακός μείωσε το σκορ στο 43ο λεπτό, όταν στο σουτ του Αντωνόπουλου η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σεντεμέντε, με αποτέλεσμα να αλλάξει τροχιά και να μην έχει περιθώρια αντίδρασης ο Αναστασόπουλος.

Στο 56’ μετά από σέντρα του Κολιού ο Αργυρόπουλος με προβολή έκανε το 3-1 και έξι λεπτά αργότερα ο Μπαστία με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας είχε δοκάρι στο 52ο λεπτό με τον Ουντότζι, ενώ αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές τους προσπάθειες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερες φορές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πώς κατά τη διάρκεια του φιλικού παιχνιδιού οι φίλαθλοι του Αστέρα είχαν απλώσει για μία ακόμα φορά τις σημαίες των χωρών που προέρχονται οι ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας, ενώ έλεγαν συνθήματα για τους περισσότερους παίκτες και τον Βαγγέλη Βλάχο εμψυχώνοντάς τους στην προσπάθεια που κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Αστέρας: Αναστασόπουλος (46’ Κυριακόπουλος), Αργυρόπουλος (56’ Κολιός), Ρόκας (46’ Συμεωνίδης), Σεντεμέντες (46’ Μπαρτολίνι), Λαζαρίδης (46’ Φυτανίδης), Νταμόντε (46’ Μπαστία), Λαδάκης, Ρίος (46’ Βίλτσες), Τσουμάγκας (46’ Ουντότζι), Μπακασέτας (46’ Γιαννούλης), Έντερ (56’ Κουρμπέλης).
Πανναυπλιακός: Παναγιωτόπουλος (76’ Χρήστου), Συντρίκος (65’ Κουρούπης), Τσούτης, Ζαχαράκης, Δραγούτσος (76’ Ψαριανός), Αντωνόπουλος, Κοκορομύτης, Μέλλος (46’ Έβερετ), Δρυμούρας (71’ Κουτσούκος), Γκιαούρης, Ταμπάκης.

Πρωταθλήτρια Αρκαδίας η παιδική ομάδα

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2007), η παιδική ομάδα του Αστέρα κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Αστρους, τον Απόλλωνα Τυρού με 5-1.

Το σκορ άνοιξε στο 4ο λεπτό με δυνατό σουτ ο Ντινιωτάκης, ενώ στο 18’ με πλασέ ο Μπάρλας διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαιδατζής έκανε το 3-0 με όμορφο πλασέ… τελειώνοντας ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση-νίκη.

Στο 32’ ο Ντάνι μείωσε για λογαριασμό του φιναλίστ Απόλλωνα σε 3-1, για να έρθουν στη συνέχεια του τελικού δύο ακόμα όμορφα γκολ από τους νεαρούς παίκτες του Αστέρα. Στο 37’ ο Ντινιωτάκης σημείωσε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα, με σουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 48’ ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα και το πέμπτο γκολ, όταν ο Δρόσος πέρασε και τον τερματοφύλακα δίνοντας έτσι θριαμβευτικό ύφος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και συμπληρώνοντας ένα αήττητο δέκα νικηφόρων αγώνων και τέρματα 54-2 στο σύνολο απέδειξε πώς δίκαια κατακτά τον τίτλο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Αστέρας: Θεοδωρακόπουλος, Κλαπής, Λάπατας, Ιωαν. Προύτζος, Γκίτζιας, Κατσαρός, Μπάρλας, Σβίγγος, Γκαιδατζής, Αρώνης, Ντινιωτάκης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού αγωνίστηκαν και οι: Δρόσος, Γκίκας, Στρέμπας, Σαλαπάτας, Σπ. Προύτζος, Νικολίτσας

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Δύο φιλικά με την ΑΕΚ Αργους

Δύο φιλικά παιχνίδια θα κάνει ο Αρκαδικός τις επόμενες ημέρες με αντίπαλο την ΑΕΚ Αργους, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην Καισαριανή με τη Νήαρ Ήστ, αλλά και για να συντηρηθούν οι παίκτες της ομάδας σε μία καλή αγωνιστική κατάσταση.

Την Μ. Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει κανονικά προπόνηση το απόγευμα, ενώ την Μ. Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι το φιλικό στο Αργος με την ΑΕΚ.

Τις επόμενες τρεις ημέρες ο Γιάννης Σμυρνιώτης έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για προπόνηση την Δευτέρα του Πάσχα.

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα στις 6 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ενώ από το πρωί της ίδιας ημέρας οι παίκτες θα μπουν στο πρόγραμμα της ομάδας με προπόνηση.

Οι μπασκετμπολίστες έπαιξαν ποδόσφαιρο!

Τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες ξεδίπλωσαν στην απογευματινή προπόνηση της Μ. Τρίτης οι παίκτες του Αρκαδικού. Το ματς, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, τα είχε όλα… Πλούσιο σκορ, θεατές τους παράγοντες της ομάδας και πολύ… γέλιο, αφού οι παίκτες δεν σταμάτησαν να πειράζουν ο ένας τον άλλο.

MVP του αγώνα δεν αναδείχθηκε κανένας, αλλά έδειξαν κάποιο επιπλέον ταλέντο στην «ασπρόμαυρη Θεά» οι Σουρλής, Παπαδάκης, Σκουζής, ενώ τα κοντρόλ των Γιοβάνοβιτς, Τζουγκαράκη, Σιβορότκα και Μαναβόπουλου έγραψαν ιστορία!

Οι παίκτες του Αρκαδικού είχαν χωριστεί σε «Άσπρους» και «Μπλε» με τους πρώτους να κερδίζουν με το εντυπωσιακό σκορ 9-6. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Μπάμπης Αλεξόπουλος και ο Γιάννης Καστρίτης, ενώ από την μεριά του ο Γιάννης Σμυρνιώτης απολάμβανε το όμορφο θέαμα ως παρατηρητής αγώνα.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με μπάσκετ και επίσης «οικογενειακό διπλό» με το τεχνικό επιτελείο να περνάει αρκετά νέα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά παράλληλα να αφήνει και τις πρωτοβουλίες στους παίκτες της ομάδας.

Πάλι μετάδοση από την ΕΡΤ

Για τηλεοπτικούς λόγους, ο αγώνας της Α2 κατηγορίας Ν. Ήστ-Αρκαδικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 και θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. όπου θα μεταδοθούν απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» της ΕΤ 1.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα