Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 15-03-2010

 

 

 

 
Ημερίδα για το νόμο περί ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προσκαλεί όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες στην ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.», την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT στην παραλία της Καλαμάτας

Διοργανωτές της ημερίδας είναι τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου. Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημήτριος Σπυράκος.

Όπως γνωρίζετε βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή ο νόμος ο οποίος αφορά και στα δάνεια που χορηγήθηκαν στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών. Κατά την εφαρμογή του νόμου και τη διαδικασία αιτήσεων των ενδιαφερομένων ανακύπτουν διάφορα ειδικότερα ερωτήματα για κάθε περίπτωση.

Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εφαρμογή του νόμου φορείς αλλά και οι επαγγελματίες ώστε να τεθούν ερωτήματα και να επιλυθούν τυχόν απορίες, καθώς και να δοθούν διευκρινίσεις σε επιμέρους θέματα της εφαρμογής του νόμου.

 

 

 
Συζήτηση για την πόλη μας από «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Αγαπητοί/ές συμπολίτες/ ισσες

Όλους εσάς που δε συμβιβάζεστε με τη μίζερη και στάσιμη εικόνα της πόλης μας, της αγαπημένης μας Τριπολιτσάς, που δε διακρίνετε στον ορίζοντα κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό για την πρόοδο και τη βελτίωση της ζωής μέσα σ’ αυτή, σας καλούμε να πάρετε μέρος δημιουργικά με ιδέες και προτάσεις στην Απολογιστική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.30 το βράδυ στην Αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

Θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας όπως:

- Οικιστικό περιβάλλον (Πολεοδομικός Σχεδιασμός - Πλατεία Άρεως Ελεύθεροι Χώροι).
- Φυσικό Περιβάλλον (Πράσινο - Άλσος Αγ. Γεωργίου - Διαχείριση Σκουπιδιών).
- Βιώσιμη Κινητικότητα (Οργάνωση κυκλοφορίας πεζών - τροχοφόρων).
- Ανάπτυξη τοπικής Οικονομίας (Καλή διαχείριση πόρων και μέσων).
- Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη (Στήριξη ευπαθών ομάδων).
- Παιδεία και Πολιτισμός (Αξιοποίηση Πανεπιστημίου και Παράδοσης).
- Λειτουργία του Δήμου (Αναβάθμιση και Σεβασμός της λειτουργίας των Υπηρεσιών και του Δημοτικού Συμβουλίου).

Η Συντονιστική Γραμματεία
της Δημοτικής Κίνησης «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

 

 

 
Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που αφορούσε στον καινοτόμο εκπαιδευτικό. Επιβραβεύτηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δράσεις και έργα καινοτομίας και δόθηκαν αριστεία σε εκπαιδευτικούς που μάχονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, δημιουργούν και είναι πρωτοπόροι.

Όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, «Εκπαιδευτικός σημαίνει φως. Χρειαζόμαστε πρότυπα φωτεινά στην Παιδεία. Χρειαζόμαστε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τη διαφορά για να δημιουργήσουν το πρότυπο του αύριο. Θέλουμε να διακρίνεται ο άριστος, να αναδεικνύεται η καινοτομία, να δημιουργούνται πρότυπα, να μην ισοπεδώνονται όλοι». Στην εκδήλωση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» έστειλαν καινοτόμες εργασίες 370 εκπαιδευτικοί βραβευμένες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ο οποίος συγχαίρει όλους τους καινοτόμους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα αυτούς της εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1
Λύγισε στο 72ο λεπτό...

Ο Αστέρας άντεξε μέχρι το 72ο λεπτό κρατώντας το μηδέν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά σε εκείνη τη φάση ο Λουκάς Βύντρα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε το Ντεγκρά και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Προηγήθηκε ατομική προσπάθεια του Νίνη από αριστερά, και πάσα του Λέτο προς τον σκόρερ.

Τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ από τον Βύντρα, ο Αστέρας αναγκάστηκε να συνεχίσει –και να ολοκληρώσει τελικά τον αγώνα- με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης. Αυτή είναι η έκτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο Αστέρας τελειώνει παιχνίδι με παίκτη λιγότερο και η τρίτη φορά φέτος που αποβάλλεται ο Φυτανίδης.

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι δημιούργησε ο Παναθηναϊκός όταν στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε εντυπωσιακά παραχωρώντας κόρνερ. Ο Αστέρας «απάντησε» σχεδόν αμέσως, καθώς στο 7ο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Καρέρα έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.

Ακολούθησαν δύο σουτ των Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 8’ και στο 18’ που απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Ντεγκρά. Την ίδια τύχη (μπλόκαρε δηλαδή ο τερματοφύλακας του Αστέρα) είχαν και τα σουτ των Κατσουράνη στο 23’ και του Σαλπιγγίδη στο 27’

Ο Αστέρας ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το σουτ του Τσέζαρεκ στο 53ο λεπτό έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ντεγκρά, που όποτε χρειαζόταν «καθάριζε» τις φάσεις.

Στο 60’ ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όταν μετά από κόρνερ του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Κατσουράνη, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά

Μετά το γκολ του Βύντρα στο 72’ και σε συνδυασμό με την αποβολή του Φυτανίδη τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε έναν παίκτη παραπάνω και τελικά έφτασε στη νίκη επί του Αστέρα αναγκάζοντας μάλιστα τον προπονητή Νίκο Νιόπλια να δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πόσο σημαντικό ήταν το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Τρίπολη.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Καρντόσο (68' Λαμπρόπουλος), Καρέρα (63' Ρόκας - 84' Ρίος), Εντερ, Βίλτσες, Τσέζαρεκ
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ (62' Νίνης), Σπυρόπουλος (44' Μαρίνος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (90' Μπιάρσμιρ), Λέτο, Σισέ

Βαγγέλης Βλάχος: «Όλα τα ματς είναι τελικοί»

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναικό, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να χάνεις από τον Παναθηναϊκό, μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Εκείνο που είναι πιο στενάχωρο από την ήττα, αφού πάντα στεναχωριέσαι όταν χάνεις, είναι ότι μένουμε όλο και με λιγότερους παίκτες.

Λυπάμαι που έχω δικαιωθεί μέχρι στιγμής, όταν την περίοδο του Δεκεμβρίου με ρωτούσατε αν θα βγει η ομάδα στην Ευρώπη κι εγώ έλεγα να σωθεί, λυπάμαι που δικαιώνομαι, αλλά η ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή θα παλεύει για τη σωτηρία της.

Πρέπει όσοι έχουμε μείνει και είμαστε ελάχιστοι, πρέπει –όχι μόνο να δώσουμε αυτό που μπορούμε, αλλά- να υπερβάλλουμε καμία φορά και τους εαυτούς μας για να πετύχουμε το στόχο που από την αρχή ήταν η παραμονή.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη, εμείς ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αρκετά καλοί, δεν κινδυνεύσαμε, παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου πάντα και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, που θα ήταν υπερπολύτιμος.

Ο Καρντόσο ζήτησε αλλαγή 5-6 λεπτά πριν τον βγάλω εγώ, προσπάθησα να σπαταλήσω όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα, αλλά δυστυχώς ο παίκτης δε μπορούσε. Ήταν αναγκαστική αλλαγή, όπως και του Καρέρα. Ο Καρντόσο ζήτησε μόνος του αλλαγή.

Όταν κάποιος παίζει καλά δεν τον αλλάζω ποτέ στο επόμενο παιχνίδι, ο Μπαρτολίνι ήταν από τους καλύτερους στα Γιάννενα και συνέχισα με αυτόν. Νομίζω πώς δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Για εμάς όλα τα ματς είναι τελικοί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αστέρα είναι πώς δεν έχουμε πολλούς παίκτες. Κάθε απώλεια είναι σημαντική»

Δεν τα κατάφεραν οι έφηβοι

Έπειτα από ένα δυνατό και όμορφο κατά διαστήματα παιχνίδι, οι έφηβοι του Αστέρα (Κ-17) δεν τα κατάφεραν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού και γνώρισαν τελικά την ήττα με 2-0 στο γήπεδο του Ρέντη.
Αστέρας: Μπραϊμλάρι, Ζήκος, Λάπατας, Προύτζος, Γκίτζιας, Φασούλης, Ντινιωτάκης, Αρώνης, Γκαϊδατζής, Ρουμελιώτης, Νικολίτσας. Έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Μάζης, Κυριακάκος, Μπάρλος, Κατσαρός, Μπέλτσος.

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ετοιμάζεται για Καλλιθέα
Η πρώτη συμμετοχή Αρκαδικού στο All Star Game
Τα τέσσερα ρεκόρ του Αρκαδικού
Το ρεκόρ πόντων του Καραδολάμη
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Ο Αρκαδικός τίμησε τον Τραφαλή
Πρώτη φορά live από την Τρίπολη
Πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα