Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 21-02-2010

 

 

 

 
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 'ΑΡΕΩΣ;
Με αφορμή τα όσα λέγονται, τα όσα γράφονται και τα όσα γίνονται σχετικά με το έργο της Πλατείας Άρεως σαν Δημοτική Παράταξη ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ έχουμε να πούμε για άλλη μια φορά τα παρακάτω:

Θέλω να θυμίσω στην αρχή, τι είχαμε γράψει στις εφημερίδες και τι είχαμε πει στα κανάλια τον προηγούμενο καιρό:
1. Η πλατεία Άρεως είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης μας.
2. Είναι τόπος αναφοράς των συμπολιτών μας, αλλά και όλων των ξένων επισκεπτών.
3. Είναι χώρος μεγάλης ιστορικής σημασίας.
4. Είναι χώρος σοβαρών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως: Πάσχα - Απελευθέρωση - άλλων Επετείων π.χ 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, ως επίσης και διαφόρων άλλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων.
5. Είναι χώρος Αναψυχής των συμπολιτών μας.
6. Είναι τα πάντα για την πόλη μας και των κατοίκων της.
7. Είχαμε πει και γράψει επίσης, ότι η ανάπλασή της να γίνει έτσι, ώστε να σηκώσει πιο πάνω την εικόνα της πόλης μας γιατί κάτι τέτοιο της αξίζει, και όχι να φέρουμε χειρότερα αποτελέσματα.
8. Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, η όποια παρέμβαση πάνω και γύρω από την πλατεία, θέλει την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα και δεν πρέπει να γίνει αφορμή και αντικείμενο εκλογολογίας - ψηφοθηρίας και καρεκλοθηρίας, εν όψει Δημοτικών εκλογών.

Ακριβώς για αυτή την σοβαρότητα, την προσοχή και το σεβασμό, που θέλει ένα τέτοιο έργο και την σημασία που θα έχει για την πόλη μας είχαμε προτείνει έγκαιρα τα παρακάτω:
1. Να προκυρηχθεί από τον Δήμο μας ένας Δημόσιος Πανελλαδικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, ώστε να προκαλέσουμε τα πιο αξιόλογα μυαλά που έχει η χώρα μας με τεράστια εμπειρία στις Αναπλάσεις παρόμοιων χώρων, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη κατά το δυνατόν πρόταση και για την Πλατεία Άρεως.
2. Να ενταχθεί στην Ανάπλαση αυτή και η ευρύτερη περιοχή της πλατείας όπως είναι: τα Πάρκα - το Δικαστικό μέγαρο με τον προαύλιο χώρο πίσω από αυτό, τους δρόμους δεξιά και αριστερά από αυτό, μέχρι και το Πνευματικό Κέντρο με τους τριγύρω χώρους του. Ακόμη να συμπεριλαμβάνει τις εξωτερικές θέσεις των καταστημάτων (κιόσκια), αλλά και τις όψεις των πολυκατοικιών που συνορεύουν με την πλατεία.
3. Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν ώστε να γίνει ένα πανέμορφο ενιαίο σύνολο που θα αναδεικνύει την πόλη μας και όχι ένα σχετικό αλαλούμ επεμβάσεων ξεκομμένων από ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο.
4. Αυτός ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος ώστε το κάθε ευρώ που θα πέσει στην υπόθεση της Ανάπλασης και θα βγει από τις τσέπες των Δημοτών μας, να πιάσει τόπο, τόσο στο αισθητικό μέρος, αλλά και σε βάθος χρόνου, δηλαδή να γίνει μία Ανάπλαση μακράς πνοής.

Σαν απάντηση σε αυτές τις σοβαρές και προπαντός δεοντολογικές προτάσεις, ώστε να έχουμε στο τέλος ένα ωραίο αποτέλεσμα, δεχτήκαμε επιθέσεις επιπόλαιες - πρόχειρες και συκοφαντικές από τον Δήμαρχο, ότι δεν θέλουμε να φτιαχτεί η πλατεία. Ας είμαστε σοβαροί!!!!!

Τι μαντεύουμε ότι έχει γίνει με τον εργολάβο, τι λέει η απλή λογική:
1. Αν και δεν έχουμε πρόσβαση σε όλες τις διαδικασίες και σε όλη την αλληλογραφία, σχετικά με το έργο, μπορούμε όμως να συμπεράνουμε, λόγω της εμπειρίας που έχουμε, ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος μάλλον έδωσε μεγάλη έκπτωση μόνο και μόνο για να πάρει το έργο, ελπίζοντας στην συνέχεια ότι με διάφορες δικαιολογίες και μεθόδους θα έπαιρνε παραπάνω χρήματα.
2. Έχει ήδη αρχίσει ένα πάρε - δώσε μέσω αλληλογραφίας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Δηλαδή εκπτώσεις στην ποιότητα και στον όγκο του έργου για να του στοιχήσει λιγότερα.
3. Ήδη έχουμε και τις πρώτες επιπτώσεις από αυτή την αλληλογραφία, σε πολλούς τομείς: Αλληλοκαρφώματα - τσακωμοί μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας - παραιτήσεις - μέχρι και απόσυρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Δημάρχου.
4. Οι πρόσθετες μελέτες, που τώρα θυμηθήκανε ότι χρειάζονται, θα βγάλουν στην επιφάνεια προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν, με την καταβολή επιπλέον χρημάτων.
5. Να ευχηθούμε, ότι προκύψει από την πρόσθετη μελέτη, να είναι τόσης σημασίας και έκτασης, ώστε να μπορεί να ξεπεραστεί, διότι πολύ φοβάμαι και μακάρι να διαψευσθώ, ότι υπάρχει κίνδυνος η πλατεία να μείνει χωράφι για πολύ μα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι πρέπει να κάνει τώρα η Δημοτική Αρχή:
1. Να βρει ο κος Δήμαρχος την ψυχραιμία και την ψυχική δύναμη, ώστε να ρίξει άπλετο φως στην όλη υπόθεση του έργου και να δώσει στην δημοσιότητα τις 3 αιτήσεις που έχει υποβάλει ο εργολάβος προς την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να μάθουμε τι ζητάει και από εκεί θα συμπεράνουμε τι θέλει και που το πάει.
2. Να μας ενημερώσει υπεύθυνα, αν υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις ή δεσμεύσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας προς τον εργολάβο και με τι έχουν να κάνουν αυτές οι υποσχέσεις ή δεσμεύσεις, σε διαφορετική περίπτωση να το διαψεύσει κατηγορηματικά.
3. Να εξηγήσει δημόσια τι εννοεί όταν λέει σε κάθε ευκαιρία, ότι ελπίζει ο εργολάβος του έργου να είναι έντιμος και σωστός. Υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ή πράξεις που δείχνουν το αντίθετο και δημιουργούν ανησυχίες; Γιατί αν εμπλακούμε σε δικαστικές διαμάχες, τότε «χαιρέτα μου τον πλάτανο», θα στερούμαστε την πλατεία για πολλά χρόνια.
4. Τελειώνοντας, αν είναι δυνατόν, γιατί έτσι πρέπει να κάνει κάθε δημόσιος άντρας, να παραδεχτεί ότι υπάρχουν ή προκύψανε προβλήματα με το έργο, που είναι: ένα-δύο-τρία πολύ συγκεκριμένα, και να ζητήσει τη συναίνεση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και την κατανόηση των πολιτών, ώστε να βοηθήσουν όλοι στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά και να έχουμε την πλατεία στη διάθεσή μας το καλοκαίρι που έρχεται.

Τρίπολη 20 - 02 - 2010
Τάσος Παπαζαχαρίας
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

 

 

 
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παλικαρίσιος πόντος στο Περιστέρι...

Ο Αστέρας κατάφερε να πάρει έναν παλικαρίσιο βαθμό (0-0) στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44ο λεπτό όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης.

Ο Αστέρας έπαιξε με πίστη για θετικό αποτέλεσμα, είχε αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι του και κατάφερε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα του να κρατήσει μακριά από την εστία του Αναστασόπουλου τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Ταυτόχρονα, ο Αστέρας με τη σημερινή ισοπαλία (0-0) διατήρησε την καλή παράδοση που έχει στο Περιστέρι, να μη χάνει και να μη δέχεται γκολ από τον Ατρόμητο, καθώς την περίοδο 2007-2008 είχε κερδίσει με 2-0. Μετά τη σημερινή ισοπαλία, ο Αστέρας βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 7ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Φαβάλι από δεξιά, η κεφαλιά του Ολιβέιρα έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία του Αστέρα.

Δέκα λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Σαρμιέντο, ο Αναστασάκος σούταρε εν κινήσει, η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτολίνι για να καταλήξει στα χέρια του Αναστασόπουλου.

Στο πεντάλεπτο 34-39, ο Αστέρας απείλησε τρεις φορές με αξιώσεις την εστία του Ατρόμητου χάνοντας ισάριθμες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο Περιστέρι. Στο 34’ και μετά από κάθετη μπαλιά του Καρέρα για τον Τσέζαρεκ, ο Μιχαηλίδης πρόλαβε να απομακρύνει με τα πόδια, η μπάλα έφτασε στον Ουντότζι που από μακριά δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος σηκώθηκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 38’ ο Έντερ ξεκίνησε μία αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τσέζαρεκ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να τη στείλει στα δίχτυα του Ατρόμητου. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπαστία κέρδισε την κόντρα και βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Ο Αργεντινός χαφ καθυστέρησε, πάσαρε στον Ουντότζι, του οποίου το πλασέ μπλόκαρε ο Μιχαηλίδης. Αυτή ήταν και η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα να ανοίξει το σκορ στο Περιστέρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Φυτανίδη στο 44ο λεπτό, ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 47’ απείλησε την εστία του Αναστασόπουλου. Μετά από κόρνερ Φαβάλι από τα δεξιά, ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να φύγει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Αστέρας «απάντησε» στην αμέσως επόμενη φάση, όταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ουριμπάρι από το ημικύκλιο της περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 53’ ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι την εστία του Αστέρα με το δυνατό σουτ του Αναστασάκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο καλά τοποθετημένος Αναστασόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, το δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Αστέρα.

Στο 58’ ένα μπουκάλι χτύπησε τον Αργυρόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή στο παιχνίδι. Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής του Αστέρα συνέχισε μέχρι την αντικατάσταση του στο 76ο λεπτό από τον Λαμπρόπουλο.

Στο 70ο λεπτό μετά από σέντρα του Νάστου από δεξιά, ο Μπαρτολίνι απομάκρυνε και στη συνέχεια της φάσης ο Αναστασάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ! Επτά λεπτά αργότερα και μετά από κεφαλιά-πάσα του Αναστασάκου, το σουτ του Περόνε έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 88’ όταν το σουτ του Αναστασάκου έστειλε –επίσης- την μπάλα να περάσει άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ο Κύρκος (Ηπείρου), που απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη στο 44ο λεπτό τον Σωκράτη Φυτανίδη.

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς (59’ Ατεμπά Μπιλάγι), Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα (80’ Τάτος), Φαβάλι (67’ Σαγκανόφσκι), Σαρμιέντο, Αναστασάκος, Περόνε, Μπρίτο

Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλος (76’ Λαμπρόπουλος), Μπαστία, Φυτανίδης, Ουντότζι (81’ Ρόκας), Έντερ, Καρέρα, Τσέζαρεκ (63’ Λαδάκης).

Ισοπαλία και για τους νέους
Ατρόμητος-Περιστέρι 1-1


Η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας νέων (Κ-21) του Αστέρα στο Περιστέρι έφερε και το βαθμό ισοπαλίας (1-1) και μάλιστα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, που μπορεί να σημαίνει ότι αυτό που η τύχη στέρησε στο αντίστοιχο αγώνα με τον Ολυμπιακό, χάρισε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού στο Περιστέρι με τον Σεντεμέντε.

Ο Ατρόμητος, που καλλιεργεί συνέχεια και με συνέπεια τα τμήματα υποδομής του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, προηγήθηκε στο 55ο λεπτό με τον Μπηλίτση. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του, κυνηγώντας με πίστη το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η επιμονή του ανταμείφθηκε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Σεντεμέντες.

Ατρόμητος: Χρόνης, Θυμιόπουλος (66’ Καμβύσης), Καραγκούνης, Βαγγέλης, Γρομήτσαρης, Μπάλλας (87’ Σκουρλής), Μπηλίτσης (78’ Ξύδης), Αγκόλι, Καιμακαμούδης, Αθανασίου (66’ Δαβίλας), Κακκαβάς (78’ Ζήσης).
Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Κίτσος, Σεντεμέντες, Συμεωνίδης, Χαρμπάλης (66’ Κουλόπουλος), Δεσπολάρι (46’ Φιλάι), Κουρμπέλης, Τσουμάγκας, Μπακασέτας (87’ Μπακιρτζίδης), Καράμπελας (87’ Νικολίτσας), Τζουμάκας (60’ Ξεροβάσιλας).

Έχασαν οι έφηβοι στο Μαρτινέγκο

Μετά από ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, η ομάδα εφήβων (Κ-17) του Αστέρα ηττήθηκε 3-2 από την αντίστοιχη ομάδα του Εργοτέλη, κερδίζοντας όμως τα κολακευτικά σχόλια όλων για την απόδοση της.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 (24’ 51’ Γιαλιτάκης, 36’ Μπουρσέλης), αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Μπεντεβή ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, μείωσαν σε 3-2 χάρη σε δύο τέρματα του Γκαιδατζή (61’ 65’) και στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του Αστέρα πέρασε στο παιχνίδι στο 54ο λεπτό και μέσα σε διάστημα έντεκα λεπτών, κατάφερε να στείλει δύο φορές την μπάλα στην εστία του Εργοτέλη.
Εργοτέλης: Χατζηδάκης, Παπαδημητράκης, Κιαουλιάς, Καρβουνιάρης, Λουμπάκης, Αλλα, Γιαλιτάκης, Ανδρεαδάκης, Καστελιανάκης, Μπουρσέλης, Μπαρτζίδης.
Αστέρας: Καββαδίας (75’ Μπάρλας), Κλαπής, Λαπατάς, Προύτζος, Γκίτζιας, Κολιός, Μπέμπης (54’ Γκαιδατζής), Φασούλης, Κυριακάκος (61’ Αρώνης), Σαραντόπουλος, Ντινιωτάκης (61’ Μάζης)

Ξέρετε ότι...
- Το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι.
- Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Λαζαρίδης συνεχίζει να έχει το απόλυτο σερί, έχοντας αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες χωρίς να χάσει ούτε λεπτό!
- Ο Αστέρας συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στο Περιστέρι, όπου δεν δέχεται γκολ και δεν χάνει, καθώς την περίοδο 2007-2008 είχε κερδίσει τον Ατρόμητο με 2-0.
- Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες, καθώς στα προηγούμενα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) υπήρχε νικητής.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα