Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 19-02-2010

 

 

 

 

 
Από την εκδήλωση για την επιθετικότητα στην οικογένεια και το χώρο του σχολείου
αίτια προτάσεις αντιμετώπισης

Με το θέμα της επιθετικότητας στην οικογένεια και το χώρο του σχολείου και τον πολύτιμο ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών στο ζήτημα αυτό, ασχολήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας την οποία εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Δημήτρης Κατσής. Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών του Ν. Αρκαδίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους, ο Σύλλογος Τριτέκνων οικογενειών Τρίπολης και όμορων Δήμων καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών σχολείων Άστρους, Βερβένων, Μελιγούς, Παραλίου Άστρους, Δολιανών, Γυμνασίων Άστρους, Αγίου Ανδρέα – Πραστού, Γενικού Λύκειου Άστρους, και ΕΠΑΛ Άστρους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στο Ίδρυμα Αγγελικής – Λεωνίδα Ζαφείρη στο Άστρος στο Δήμο Β. Κυνουρίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο: «Η επιθετικότητα στην οικογένεια και το χώρο του σχολείου/αίτια προτάσεις αντιμετώπισης» τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών του Ν. Αρκαδίας Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος και Μπεντεβή Αναστασία, Κοινωνιολόγος, αναφέρθηκαν σε έρευνες στις οποίες φαίνεται ότι το 10%-15% των μαθητών πέφτει θύμα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο. Οι μαθητές που ασκούν βία, δηλαδή οι θύτες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών. Οι μισοί από τους μαθητές – θύματα βίας δεν αναφέρουν πουθενά το γεγονός, ενώ οι υπόλοιποι μισοί συνήθως το αναφέρουν σε φίλους τους και σπανιότερα στους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους. Τα παιδιά που έχουν επιθετική συμπεριφορά, παρουσιάζουν προβλήματα στις σχέσεις τους με την οικογένεια και με τους συνομηλίκους τους. Αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απομακρυνθούν από το σχολείο και δεν πετυχαίνετε η ομαλή ένταξη του στο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, ως προς την αιτιολογία φαίνεται ότι η παραμέληση, η αίσθηση μη αποδοχής του παιδιού από τους γονείς, η έλλειψη φροντίδας και επικοινωνίας στην οικογένεια είναι καταστάσεις που συνδέονται με την εμφάνιση επιθετικής συμπεριφοράς. Επίσης το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίμησης της συμπεριφοράς των ενηλίκων ή να προκύπτει ως αντίδραση του παιδιού σε υπερβολικά αυστηρούς και επικριτικούς γονείς ή αντίθετα σε γονείς υποχωρητικούς και αδιάφορους που δεν βάζουν όρια και κανόνες μέσα στην οικογένεια.

Στο θέμα της επιθετικής συμπεριφοράς στο χώρο του σχολείου αναφέρθηκε και ο Σίδερης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συνεργασίας οικογένειας και σχολείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να ξαναδώσουμε προτεραιότητα σε αξίες που έχουμε σήμερα παραμελήσει, να μάθουμε να ακούμε τα παιδιά μας, να τα εμπιστευόμαστε και να αναγνωρίσουμε την αξία τους και τη μοναδικότητά τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς, εκπαιδευτικοί και γενικότερα άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

 

 

 
Κυκλοφόρησε το "Αρκαδικό Βήμα"
...με ειδήσεις από τις Παροικίες των Αρκάδων εκδότης -δ/ντής: Πάνος Σ. Αϊβαλής τηλ. επικοινωνίας: 22940-99125, 6944 537571 *1988-2010 * Αισίως συμπληρώσαμε είκοσι και δύο έτη κοντά σας...
* ...πάμε Αρκαδία δίνοντας ζωή, στα πανέμορφα χωριά της...
http://arkadiko.blogspot.com/

 

 

 
Αναχώρησε ο Αρκαδικός για Ξάνθη
Με καλή ψυχολογία και ηθικό ακμαιότατο αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή του Αρκαδικού από την Τρίπολη με προορισμό την Ξάνθη, όπου αύριο το απόγευμα (17.30) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας.

Νωρίτερα και για μία ώρα (09.00-10.00 π.μ) ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης  έκανε προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, θέλοντας να δείξει κάποια επιπλέον πράγματα στα συστήματα που θα ακολουθήσει η ομάδα του στην Ξάνθη.

Τα ευχάριστα για την ομάδα του Αρκαδικού είναι πώς στην αποστολή θα μετέχουν όλοι οι παίκτες, ακόμα και ο ασθενής τις προηγούμενες ημέρες Σάββας Τζουγκαράκης.

Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι στην Ξάνθη ο πλευμέηκερ του Αρκαδικού Γιώργος Σουρλής δήλωσε: «Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού η Ξάνθη είναι ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της. Ωστόσο, πιστεύω πώς όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σωστά και σοβαρά με τους προπονητές μας και θεωρώ πώς αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης μπορούμε να τα καταφέρουμε»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα