Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 18-02-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Χουντή για τις καθυστερήσεις στα έργα διαχείρισης λυμάτων στην Κυνουρία
Ερώτηση του Νίκου Χουντή, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις καθυστερήσεις στα έργα διαχείρισης λυμάτων στην Κυνουρία (Πελοπόννησος).

“Το έργο "Δίκτυα Αποχέτευσης και Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων" με κωδικό ΟΠΣ 92585, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με τελικό δικαιούχο το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το έργο αποτελείται από δύο υποέργα: τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και τον αγωγό διάθεσης λυμάτων- πρωτεύον δίκτυο αποχέτευσης Άστρους-Παρ. Άστρους, αγωγός μεταφοράς λυμάτων Παρ. Άστρους. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής το έργο του βιολογικού καθαρισμού έχει καθυστερήσει υπερβολικά ενώ το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων είναι μεν έτοιμο αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο υποθαλάσσιος αγωγός στην παραλία των Κάτω Βερβένων. Επιπλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την τεχνική επάρκεια του δικτύου αποχέτευσης και ερωτηματικά σχετικά με τη σωστή εκτέλεση του όλου έργου.

Επειδή η έλλειψη διαχείρισης των λυμάτων έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και να πλήττονται οι τουριστικές περιοχές της βόρειας Κυνουρίας και του παράλιου Άστρους, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Διαθέτει στοιχεία για την πορεία των εργασιών και την τήρηση των προθεσμιών αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του έργου; Θεωρεί ότι η πορεία εκτέλεσης είναι συνεπής με τον υπάρχοντα προγραμματισμό; Πού ακριβώς οφείλονται οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου;
2. Έχουν περιέλθει στη γνώση της κακοτεχνίες και παραλείψεις; Με ποιό τρόπο γίνεται ο έλεγχος εκτέλεσης του έργου και κατά πόσον αυτός είναι επαρκής και αποτελεσματικός; Ποιοί είναι οι εποπτεύοντες οργανισμοί; Ποιές ευθύνες προκύπτουν και για ποιούς φορείς;
3. Πώς προτίθεται να παρέμβει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ώστε να επισπευστεί η ολοκλήρωση και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων; Είναι σε θέση να μου γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου εφόσον το συγχρηματοδοτεί;”

 

 

 
Πρόγραμμα επίσκεψης κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ στην Τρίπολη
O Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τρίπολη τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Επίσκεψη στα κρατητήρια των κρατουμένων αλλοδαπών.
11:00 Επίσκεψη στο εργοστάσιο «Ρόκας Κατασκευές ΑΒΕΕ» στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.
11:45 Συνάντηση με τις Διοικήσεις Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας στο Εργατικό Κέντρο.
13:15 Συνάντηση με τις Διοικήσεις του Επιμελητήριου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΑ στο Επιμελητήριο.
18:30 Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μ.Μ.Ε στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.
19:00 Ομιλία - συζήτηση στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

 

 

 
Ο κ. Ρέππας για  την καταγγελία των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ
Με εντολή του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα εστάλη επιστολή προς τη Νομαρχία Αθηνών - Πειραιώς προκειμένου να διεξαχθεί διοικητικός έλεγχος για τα καταγγελλόμενα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και να διαβιβαστεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα.

Παράλληλα, το όλο θέμα παραπέμπεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

 

 

 
Constantin Xenakis, ατομική έκθεση εικαστικών
Kalfayan Galleries: Xάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 20.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2010

Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 20.00 – 22.00 οι Kalfayan Galleries της Αθήνας, Χάρητος 11, Κολωνάκι, παρουσιάζουν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Constantin Xenakis, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς με διεθνή παρουσία.

Στην έκθεση στην Kalfayan Galleries θα παρουσιαστούν νέα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη καθώς επίσης σημαντικά έργα από διαφορετικές περιόδους της εικαστικής παραγωγής του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Constantin Xenakis γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931. Το 1955 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου από πολύ νωρίς πειραματίστηκε με τα avant-garde καλλιτεχνικά κινήματα της εποχής του όπως ήταν μεταξύ άλλων και ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός. Στο Παρίσι ο Xenakis σπούδασε αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων στην Superieure des Arts Modernes (1956-1957) και ζωγραφική στην Academie de la Grande Chaumière (1957-1961). Μία υποτροφία του DAAD του επιτρέπει να δουλέψει στο Βερολίνο όπου και διδάσκει στo Schiller College. Την δεκαετία του ‘70 πειραματίζεται με τα “περιβάλλοντα” χρησιμοποιώντας υλικά όπως κώνους από συνθετικά υλικά και υπεριώδες φως. Την ίδια περίοδο εισάγει στο έργο του στοιχεία όπως τα Ιερογλυφικά καθώς επίσης και γράμματα από το Ελληνικό, Φοινικικό και Αραβικό αλφάβητο. Στα χρόνια που ακολουθούν δημιουργεί έργα με έντονα χρώματα, σήματα και σύμβολα που διερευνούν τη διαδικασία της επικοινωνίας.

Ο Xenakis δημιούργησε σταδιακά ένα καθαρά προσωπικό εικαστικό λεξιλόγιο δανειζόμενος σύμβολα και κώδικες τόσο από την καθημερινή ζωή όπως για παράδειγμα τα σήματα οδικής κυκλοφορίας όσο και από την Αλχημία, τον Ζωδιακό Κύκλο, τα Μαθηματικά, τη Χημεία και τα γράμματα της Αλφαβήτου, συμπεριλαμβανομένων και των Ιερογλυφικών. Από τις ηλεκτροκινητικές κατασκευές και τα happenings της δεκαετίας του ’60 μέχρι τα έργα του σε χαρτί και καμβά, διερεύνησε ποικίλλα είδη εικαστικής έκφρασης, δημιουργώντας ένα προσωπικό σύμπαν που διαπραγματεύεται τη Σημειολογία, τη λειτουργία των συμβόλων και τους μηχανισμούς επικοινωνίας.

Ο Constantin Xenakis έχει συνεργαστεί επίσης με αρχιτέκτονες, συγγραφείς και μουσικούς για τη δημιουργία “περιβαλλόντων” μεγάλης κλίμακας. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο Chevalier des Arts από το Γαλλικό κράτος και με το βραβείο Delmas από το Insitut de France. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε χώρες όπως είναι μεταξύ άλλων η Αίγυπτος, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Δανία.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα, Σάββατο: 10.00 – 15.00
Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 20.00

 

 

 
Βαγγέλης Βλάχος: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο Βαγγέλης Βλάχος με τους συνεργάτες του έδωσαν έμφαση στα θέματα τακτικής.

Στα ευχάριστα νέα της σημερινής προπόνησης ήταν ότι ο Σωκράτης Φυτανίδης συμμετείχε κανονικά και έβγαλε όλο το πρόγραμμα, ενώ ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ ακολούθησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Έντερ, Νταμόντε, Αποστολίδης, ενώ ο Μαρσελάο δεν επέστρεψε ούτε σήμερα από την Αθήνα. Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (2.30 μ.μ.)

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε «Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπου η ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράνε μόνο τα αποτελέσματα, καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τραυματισμούς και κάρτες, προκειμένου να κερδίσουμε το δύσκολο Κυριακάτικο παιχνίδι.

Παρακολουθώ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου τον Ατρόμητο και είναι από τις ομάδες που είναι πλήρης και παίζει από τις καλύτερες μπάλες στο φετινό πρωτάθλημα. Τον σεβόμαστε ως ιστορία και για όσα έχει πετύχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ένας καλός Αστέρας δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο»

Ο Λούκας Βίλτσες συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν θα αγωνιστεί ο Οράσιο Καρντόσο στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή και στο εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα