Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-02-2010

 

 

 

 
Απάντηση Ρέππα στη Βουλή για π. Ο.Α.
«Καλούμαστε να διαχειριστούμε τα σπασμένα μιας άλλης Κυβέρνησης», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας απαντώντας το πρωί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρωθυπουργό για τους εργαζομένους της πρώην Ολυμπιακής. Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι η εκποίηση της Ολυμπιακής και μάλιστα «έναντι πινακίου φακής» μετά την απαξίωσή της ως εταιρείας από τη Ν.Δ., βρήκε αντίθετο το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια τακτική επιχείρησε να ακολουθήσει η Ν.Δ. και για τον ΟΣΕ, τον οποίο άφησε με περίπου 10 δισ. ευρώ έλλειμμα.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους εργαζομένους στην πρώην Ολυμπιακή κατατέθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2009 με κλειστή τη Βουλή εν μέσω προεκλογικής περιόδου και όσο βεβαιωνόταν για την ήττα της η πρώην Κυβέρνηση γινόταν όλο και πιο απλόχερη. Με το νόμο 3717/2008 προβλέπονταν αποζημιώσεις για τους εργαζομένους ύψους 300 εκατ. ευρώ μέσω ΟΑΕΔ, αλλά δεν υπήρχε καμιά τέτοια πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2009. Η Ν.Δ. προέβλεψε χορήγηση σύνταξης σε εργαζομένους 40 χρόνων με 12 χρόνια εργασίας αλλά ποσό που αναλογεί σε 25 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, υπέρογκα εφ’ άπαξ και μεταφορά εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες με συνολικό μισθολογικό καθεστώς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Η Κυβέρνηση κάνει το καθήκον της», υπογράμμισε ο Υπουργός, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στο πλαίσιο των οικονομικών οριζόντων της χώρας για άνισες ρυθμίσεις. «Ο λόγος μας δεν έχει ορίζοντα το κόμμα, έχει ορίζοντα τη χώρα», είπε. «Ευθύνη μας είναι να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας και όχι εφήμερες εντυπώσεις. Ο λαός δεν θέλει κινήσεις εντυπωσιοθηρίας, αλλά συγκεκριμένο αποτέλεσμα».
«Θα ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης έναντι της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της, με ιδιαίτερη ευαισθησία τηρουμένων των αναλογιών», ανέφερε ο κ. Ρέππας και εξήγησε ότι «κανένας δεν μένει στον αέρα». Οι συντάξεις θα απονεμηθούν σύντομα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους δικαιούχους. Οι τρεις Επιτροπές για την εξέταση των αιτήσεων μεταφοράς προσωπικού λειτουργούν και στην προβλεπόμενη προθεσμία θα ικανοποιηθούν οι περίπου 2.400 εργαζόμενοι, που έχουν καταθέσει αιτήσεις.

Με την πολιτική μας επιδιώκουμε να πετύχουμε διπλό στόχο. Αφ’ ενός να μην υπονομεύσουμε την πορεία υπέρβασης της κρίσης, αφ’ ετέρου στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης Πολιτείας να ανταποκριθούμε σε δικαιώματα εργαζομένων.

 

 

 
Επίσκεψη Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης σε Κόρινθο και Επιμελητήριο
 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κόρινθο.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε εξετάστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κτιριολογικά ζητήματα που υφίστανται στο Νομό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Κορίνθου και διαπίστωσε το μέγεθος του στεγαστικού ζητήματος, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο. Συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους μετέφερε τη δέσμευση του Νομάρχη Κορινθίας, κ. Ν. Ταγαρά, για μεταστέγαση του σχολείου μέχρι την 1η Απριλίου 2010.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειακού Διευθυντή στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συσκέψεις και συναντήσεις με τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και τους συνδικαλιστικούς φορείς, στις οποίες ενημερώθηκε διεξοδικά για τα εκπαιδευτικά θέματα. Επίσης, ο κ. Μισθός συναντήθηκε με Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντήλλαξε απόψεις για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων και την προαγωγή της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όπου εξετάστηκαν θέματα καινοτόμων δράσεων και επαγγελματικής κατάρτισης.

 

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Απαγορεύεται η υποτίμηση του αντιπάλου

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσουμε» είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι του Αρκαδικού, στην προσπάθεια τους να δείξουν πόσο δύσκολο είναι και πόση προσοχή χρειάζεται το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με το Αιγάλεω.

Οι προπονητές του Αρκαδικού χρησιμοποιούν αυτό το σλόγκαν περισσότερο από όλους και παράλληλα έχουν καταγράψει επακριβώς τα ατού του Αιγάλεω, τα έχουν μεταφέρει στους παίκτες τους και το συμπέρασμά τους είναι ότι δεν πρέπει και σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί ο αυριανός αντίπαλος.

Η προετοιμασία του Αρκαδικού ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης, είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλους τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το αυριανό παιχνίδι.

Τέλος, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πώς ο Αρκαδικός δεν θα έχει στο αυριανό παιχνίδι τον Σωκράτη Μαναβόπουλο, που δεν έκανε ούτε σήμερα προπόνηση.

Μαθητική κερκίδα και με Αιγάλεω

Για μία ακόμα φορά φέτος θα λειτουργήσει μαθητική κερκίδα σε εντός έδρας παιχνίδι του Αρκαδικού, με τη διοίκηση της ομάδας να καλεί μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα