Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 11-02-2010

 

 

 

 
Αναστολή έργων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Οι εργασίες για αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων της ΠΑΘΕ θα ανασταλούν από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε όλες τις λωρίδες, εκτός ορισμένων τμημάτων όπου θα είναι αποκλεισμένη η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
Ειδικότερα:

• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Μεταμόρφωση (Αττικής) – Σκάρφεια.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου θα διατίθενται δύο (2) λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής. Η κυκλοφορία προς Λαμία, από Παρασκευή μεσημέρι, έως Καθαρή Δευτέρα πρωί, στις ώρες αιχμής θα γίνεται με διαχωρισμένες τις λωρίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας λωρίδα κυκλοφορίας εντός του εργοταξιακού χώρου.
• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος.
Δεν θα διατίθεται η ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στην περιοχή του κόμβου Νέας Περάμου και στην περιοχή της Κινέττας. Η κυκλοφορία στις περιοχές αυτές στην κατεύθυνση προς Κόρινθο θα γίνεται σε τρεις (3) λωρίδες περιορισμένου πλάτους.

• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Πάτρα.
Στο τμήμα όπου διανοίγονται νέες σήραγγες ή κατασκευάζονται νέες γέφυρες, δηλαδή στις περιοχές Δερβενίου, Καλαβρύτων, Ζαχλωρίτικων, Αιγίου, Παναγοπούλας και Αγ. Βασιλείου θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Σε μικρότερα τμήματα λόγω της προόδου των εργασιών θα υπάρχει τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ.
• Παράκαμψη Πατρών.
Η κυκλοφορία σε μήκος περίπου τριών (3) χιλιομέτρων (χ.θ.222+800 έως χ.θ.225+700) θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις λόγω αποκλεισμού της αριστερής λωρίδας για εκτέλεση εργασιών στην κεντρική νησίδα.
• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη.

Στην κατεύθυνση προς Τρίπολη θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα στον κόμβο Νεμέας για μήκος περίπου ενός (1) χιλιομέτρου λόγω εργασιών αντικατάστασης ασφαλτοταπήτων και για περίπου δύο (2) χιλιόμετρα περί το 43ο.
Από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή της Υλίκης και στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, προκειμένου την περίοδο του Πάσχα η κυκλοφορία να διεξαχθεί με καλύτερες συνθήκες.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

 

 

 
Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με Οδ. Κωνσταντινόπουλο
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και των Προεδρείων των Α΄θμίων Σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-02-2010 και ώρα 7.00μ.μ στο ξενοδοχείο ΄΄ΜΑΙΝΑΛΟΝ΄΄ ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου και αντκείμενό της η ενημερωσή του πάνω σε θέματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιοϋπαλληλικών φορέων κατέθεσαν στον βουλευτή την αντίθεσή τους που στο όνομα των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας η Κυβέρνηση και η Ε.Ε προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

Ταυτόχρονα έθεσαν στον κύριο Κωνσταντινόπουο το σύνολο των προβλημάτουν που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας τους..

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος, στην σύντομη εισήγησή του, αφού δήλωσε ότι με χαρά ανταποκρίνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σημερινό κάλεσμα του Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατέθεσε πολύ κωδικοποιημένα τα προβλήματα που υπάρχουν στους δημοσιοϋπαλληλικούς χώρους της Αρκαδίας παραδίδοντας στο βουλευτή ένα πλαίσιο προτάσεων για την οικονομική-κοινωνική ανάπτυξη και προοπτική του νομού.

Άξονες της εισήγησης του Πρόεδρου του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζου είναι οι παρακάτω:  Περισσότερα...

 

 

 
Επιστολή Επιμελητηρίου στον διοικητή ΟΑΕΕ
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους μικροεπαγγελματίες της επαρχίας και σωρία καθημερινών παραπόνων στα γραφεία του Επιμελητηρίου μας, η πρόσφατη ρύθμιση του Οργανισμού σας σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών και κωμοπωλέων κάτω των 2000 κατοίκων, η οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα. Πέρα από την ίδια την ουσία της ρύθμισης που πλήττει εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες, τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει ο τρόπος εφαρμογής της από τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ.

Όπως γνωρίζετε, μέχρι πρόσφατα, όσοι μικροεπαγγελματίες δραστηριοποιούνταν σε χωριά ή κωμοπόλεις κάτω των 2000 κατοίκων, μπορούσαν να πάρουν απαλλαγή εγγραφής από τον ΟΑΕΕ και να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Με την εγκύκλιο 113/2009 προβλέπεται η άρση αυτής της απαλλαγής και η υποχρεωτική εγγραφή μίας μεγάλης ομάδας των μικροεπαγγελματιών αυτών στον ΟΑΕΕ, έστω και αν μέχρι σήμερα ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή και τις διευκρινιστικές οδηγίες που δημοσιεύθηκαν στη συνέχεια άρχισαν να στέλνονται στους μικροεπαγγελματίες ειδοποιήσεις του ΟΑΕΕ με συγκεκριμένες προθεσμίες για την εγγραφή τους και την καταβολή των απαιτούμενων εισφορών. Κατά την προσέλευσή τους όμως στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ για διευκρινίσεις και για υποβολή αιτημάτων εξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου, όπως αυτό αναφέρεται στην εγκύκλιο και διευκρινίζεται στις οδηγίες επ’αυτής, λαμβάνουν την απάντηση ότι δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση εισοδηματικού κριτηρίου και ότι δεν έχουν λάβει καμία τέτοια ενημέρωση από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΕ και συγκεκριμένα ότι δεν έχουν λάβει τις διευκρινιστικές οδηγίες που αναφέρουν συγκεκριμένα επαγγέλματα (πχ. ξυλουργοί, συνεργεία αυτοκινήτων κ.λπ.) τα οποία δεν υπάγονται αυτόματα στην υποχρεωτική ασφάλιση, αλλά εξετάζεται το εισοδηματικό κριτήριο. Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες καταφεύγουν στη συνέχεια σε εμάς και μας ζητούν να τους δώσουμε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε ούτε αρμοδιότητα ούτε κατάλληλη ενημέρωση.

Σε συνέχεια των ανωτέρω αναφερομένων και δεδομένης όλης αυτής της αναστάτωσης που έχει προκληθεί σε γραφεία ΟΑΕΕ και επαγγελματίες, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για το τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί δεν είναι ενημερωμένα τα παραρτήματα του ΟΑΕΕ και, αν αυτό ισχύει, όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποστολή των απαραίτητων οδηγιών προς τις υπηρεσίες σας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες και να ενημερωθούν ακριβώς για το τι ισχύει και φυσικά να μην οδηγούνται σε υποχρεωτική εγγραφή, εφόσον ανήκουν στις κατηγορίες που εξετάζεται το εισοδηματικό κριτήριο, χωρίς καν να ενημερωθούν ότι υπάρχει τέτοιο κριτήριο ή χωρίς αυτό να εξετάζεται από το φορέα σας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε μία λύση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ κάνει Απόκριες στο Λιβάδι Ολύμπου
Το ερχόμενο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο ΣΑΟΟ εξορμά για ένα τριήμερο στο Λιβάδι Ολύμπου και στον Τύρναβο. Την Κυριακή θα ανεβούν στον χιονισμένο Τίταρο 1834μ και το βράδυ θα απολαύσουν τους “φανούς” στο Λιβάδι Ολύμπου.

Την Καθαρά Δευτέρα θα συμμετάσχουν στο ξακουστό Μπουρανί στον Τύρναβο.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 8:00 π.μ από την κεντρική πλατεία.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2710-234980 τις βραδινές ώρες.

 

 

 
Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Βλαχέρνα
Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010

Παρέλαση παιδιών
Στις 4μμ από Πνευματικό Κέντρο προς τους κεντρικούς δρόμους του χωριού.
Ξεφάντωμα μεγάλων και μικρών
Στις 7:30μμ από Πνευματικό Κέντρο προς καφενεία και σπίτια χωριού και κατάληξη στις 9:30μμ σε ταβέρνα του χωριού.

Καθαρά Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2010

Πέταγμα χαρταετών και κούλουμα στον Όχτο
Μικροί και μεγάλοι, θα πετάξουν τους χαρταετούς και θα γευθούν τις παραδοσιακές λαγάνες, προσφορά των φούρνων του χωριού.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα