Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 10-02-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη
Με αφορμή την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της Μεγαλόπολης, από την έντονη φημολογία ότι ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων για τη Νότια Ελλάδα θα κατασκευαστεί στη Μεγαλόπολη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, κατέθεσε χθες την υπ΄ αρ. πρωτ. 5880/09-02-2010 ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης, έχει ως εξής:

«Η υπόθεση της σχεδιαζόμενης κατασκευής Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., σε χώρο του εξαντλημένου λιγνιτωρυχείου της Θωκνίας, έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο τις αρχές, αλλά εν γένει την κοινωνία της Μεγαλόπολης.

Στις 21 Ιανουαρίου του 2008, η ΔΕΗ κατέθεσε μελέτη κατασκευής Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο εξαντλημένο λιγνιτωρυχείο της Θωκνίας. Στις 30 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, η Ελλάδα εγκαλείται από την Ε.Ε., γιατί δεν είχε Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων. Στις 30 Ιουνίου 2008, η Ελλάδα καταδικάστηκε για τον ίδιο λόγο και προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο, κατέθεσε τη μελέτη που είχε εκπονήσει η ΔΕΗ για κατασκευή του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο εξαντλημένο λιγνιτωρυχείο της Θωκνίας.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση να κατασκευαστεί ένας τέτοιος χώρος, η αντίθεση τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και των κατοίκων της περιοχής , ήταν καθολική και έντονη, καθ΄ ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία των κατοίκων έχει ενταθεί λόγω της έντονης φημολογίας που υπάρχει ότι έχει αποφασισθεί ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων της Νοτίου Ελλάδος, να κατασκευασθεί στο εξαντλημένο λιγνιτωρυχείο της Θωκνίας στη Μεγαλόπολη.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αληθεύει ότι ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων για τη Νότια Ελλάδα πρόκειται να κατασκευαστεί στη Μεγαλόπολη;»

--------------------
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 11.02.2010 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Μαίναλον» με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων και άπτονται της επικαιρότητας.

 

 

 
3η Μεσογειακή έκθεση ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010»
Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 3ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιολάδου – δύο από τα βασικά εθνικά μας προϊόντα που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Απριλίου, στο EXPO ATHENS στη Λ. Ανθούσας 4. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού.

Η οργανώτρια εταιρεία Compass Expo, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει και σε συνδυασμό με το τρίπτυχο – έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, περιοδικό ΕΛΑΙΟΚΟΣΜΟΣ, διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ, πιστεύει πως η επιτυχία της έκθεσης είναι εξασφαλισμένη και θα ανήκει σε όλους μα κυρίως στο ελληνικό ελαιόλαδο και στην ελληνική ελιά.

Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους) ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr

 

 

 
ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ
Κυκλοφόρησε το φύλλο του Φεβρουαρίου 2010 τηs εφημερίδας.

Διαβάστε το, στο www.tamantata.gr

 

 

 
Νέα του Αρκαδικού
Κανονικά στην προπόνηση ο Καραδολάμης

Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αρκαδικού για το παιχνίδι πρωταθλήματος με το Αιγάλεω και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης, είδε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τον Δημήτρη Καραδολάμη να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού του και να ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον αρχηγό της ομάδας Σωκράτη Μαναβόπουλο, που δεν έκανε ούτε σήμερα προπόνηση ενισχύοντας την αμφιβολία συμμετοχής του στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Από κει και πέρα, ο Αρκαδικός επιστρέφει το Σάββατο (17.30) στην Τρίπολη και επιθυμία όλων είναι να συνδυάσει την επιστροφή του με νίκη επί του Αιγάλεω και υψηλού θεάματος μπάσκετ, προκειμένου να ευχαριστήσει τους φίλους της ομάδας που γεμίζουν πάντα το κλειστό γυμναστήριο.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης με τους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, έχουν δώσει προτεραιότητα στην σοβαρότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του το συγκεκριμένο παιχνίδι, καλώντας τους να μην κοιτάξουν την βαθμολογική θέση του Σαββατιάτικου αντιπάλου τους, αλλά να παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες τους και να φτάσουν σε μία ακόμα νίκη.

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι ο Γιώργος Σουρλής, ο οποίος έχει αγωνιστεί παλιότερα στην ομάδα του Αιγάλεω πανηγυρίζοντας μαζί του την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες πιένες σε ένα ακόμα παιχνίδι του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, αφού ειδικά Σάββατο Αποκριάς, θα έχει κατέβει κόσμος από την Αθήνα, του οποίου μεγάλο μέρος έχει το ενδιαφέρον και παρακολουθεί την φετινή πορεία της ομάδας.

Τέλος, την τιμητική τους είχαν απόψε Μπάμπης Αλεξόπουλος και Μπάμπης Σκουζής που δέχτηκαν τις ευχές για την ονομαστική τους εορτή.

Έχασαν οι νεάνιδες του Αρκαδικού

Στα πλαίσια του δευτέρου ομίλου για το πρωτάθλημα νεανίδων, ο Αρκαδικός ηττήθηκε από την Αμιλλα με 66-31.
Αμιλλα (Τσουκαλάς): Κουρόγιωργα 10, Βλάμη, Χρονοπούλου 3, Φέλλιου 1, Λαγού 12, Καλομιτσίνη 23 (3), Αλατσά, Τσουκαλά 4, Γαβρήλου, Ανδριανοπούλου 3, Μανιατά 1, Γκριτζά 9.
Αρκαδικός (Βολωνάκη): Καβά, Πανταζοπούλου, Καβελάρη, Λιακοπούλου 1, Ξενοδημητροπούλου 4, Βόσνου 2, Σελίμη, Πετροπούλου 8, Κοσκινά 2, Καρύδη 8, Τσιάμα 6.

Κάλεσμα στους φιλάθλους

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει το Αιγάλεω και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Η λαχειοφόρος του Αρκαδικού

Συνεχίζεται η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού, που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κάθε λαχνός στοιχίζει μόλις πέντε ευρώ και είναι ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά.

Η κλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και
κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει εκείνη την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 17 Απριλίου μετά τη λήξη του παιχνιδιού Αρκαδικός-Ηρακλής.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι λαχνοί διατίθενται στα παρακάτω σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα