Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-01-2010

 

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα στο σταθμό «REAL FM 97,8»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «REAL FM 97,8»
στις δημοσιογράφους Μαριάννα Πυργιώτη και Κάτια Μακρή

>>>>>>>>>>>>

 

 

 
Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το νοσοκομείο
Με θέμα τη «Σύναψη Συμβάσεων για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ‘Η Ευαγγελίστρια’», ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. πρωτ. 4988/21-10-2010, Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», Νοσοκομείο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς των πολιτών, όχι μόνο της περιοχής της Αρκαδίας, αλλά της ευρύτερης Περιφέρειας της Πελοποννήσου, το τελευταίο χρονικό διάστημα , έχει περιέλθει σε μία κατάσταση απαξίωσης και συνεχούς υποβάθμισης.

Παρά τις εργασίες ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης που εκτελέστηκαν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ένα έργο ενταγμένο στο Γ΄ Κ.Π.Σ. (την επίβλεψη του οποίου έχει η Γ.Γ. Περιφέρεια Πελοποννήσου), είναι σε όλους γνωστό ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται εκ νέου ανακαίνιση.

Η αποδιοργάνωση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο είναι σε όλους εμφανής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αυθαίρετες κατασκευές που είχαν γίνει και μετά από καταγγελίες πολιτών επέσυραν την επιβολή προστίμων από την Πολεοδομία. Η νεροποντή, τη νύχτα της 15ης προς 16η Οκτωβρίου, που προκάλεσε πλημμύρες στα αποδυτήρια και στους αποθηκευτικούς χώρους των χειρουργείων, καθώς και στον προθάλαμο της αίθουσας τοκετών, απλά επιβεβαίωσε και ανέδειξε την αποδιοργάνωση στην οποία έχει περιέλθει νοσοκομείο, ενώ αποκορύφωμα της όλης κατάστασης αποτελεί η διαπίστωση στις 14 Δεκεμβρίου, της «κλοπής» των υπολογιστών από τα γραφεία της Διοίκησης.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός. Παρότι ο διαγωνισμός για το υποέργο «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού», του έργου «Επέκταση, Αναδιαρρύθμιση, Ανακαίνιση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (Κωδικός ΟΠΣ 103317)», όπως διαπιστώνει με το υπ΄αρ. 7119/22-12-2009 έγγραφό της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κρίθηκε άκυρος λόγω έλλειψης νομιμότητας των επιτροπών αξιολόγησης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στη σύναψη συμβάσεων και οι προμηθευτές άρχισαν να παραδίδουν ήδη τον εξοπλισμό, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, καθώς η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν προχώρησε σε νέα πρόταση για ένταξή του, ως αυτοτελούς έργου στο ΕΣΠΑ, όπως της πρότεινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η προαναφερθείσα πράξη, γεννά υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκαλεί ερωτηματικά και χρειάζεται άμεση διερεύνηση από κάθε αρμόδια αρχή.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:
ΕΡΩΤΑΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1)Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει δώσει έγκριση για τη προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού»;

2)Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα επί του θέματος, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα