Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 14-01-2010

 

 

 

 
Τοποθέτηση Ρέππα στο Υπουργικό Συμβούλιο
Κύριε Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
η συνειδητοποίηση της κρίσης αποτελεί τον πρώτο καλό σύμμαχο προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε. Θα έλεγα πως -και πολύ σωστά αναφέρθηκε και από τον Υπουργό Οικονομικών- είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, όχι για να υπερβούμε τη δημοσιονομική κρίση, αλλά για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα.

Αυτό το οποίο έχει αξία, είναι να αντιμετωπίσουμε κακώς κείμενα τα οποία λιμνάζουν επί πολλά χρόνια, επειδή επικράτησε μία αίσθηση αναβλητικότητας, γιατί δεν υπήρχε ο χαρακτήρας του επείγοντος στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων. Ένας χαρακτήρας, ο οποίος πιστεύω ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι κυριαρχεί σήμερα όσον αφορά στην ανάγκη να δώσουμε άμεσα λύση.

Και έχουμε ανάγκη απ’ αυτό ακριβώς. Την προσπάθειά μας να πετύχουμε γρήγορα συγκεκριμένα αποτελέσματα, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα άλλο κλίμα. Το κλίμα αυτό, το καλύτερο, το οποίο θα πιστοποιεί ότι μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε, ότι αποδίδει η πολιτική μας, θα ανατροφοδοτεί θετικά την προσπάθειά μας προκειμένου να πετύχουμε τον τελικό στόχο. Περισσότερα...

 

 

 
Ομιλία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για επιχειρήσεις πυρόπληκτων περιοχών
Ψηφίσθηκε σήμερα στην Ολομέλεια, η τροπολογία στο Νομοσχέδιο «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», προϊόν διαβούλευσης των Επιμελητηρίων και των Βουλευτών των πυρόπληκτων νομών με την Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, την οποία είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και αφορά στην επέκταση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου και στις επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών, στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει της με αρ. 2/54310/0025/13-9-2007 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1858).

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πήρε σήμερα το λόγο στην κατ’ άρθρο συζήτηση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.
Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της ομιλίας:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Κύριε Υπουργέ,
Θα ξεκινήσω μεταφέροντας ένα διάλογο που είχα στη Μεγαλόπολη πριν λίγες μέρες. Είναι μία από τις περιοχές που επλήγη περισσότερο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Όταν η συζήτηση πήγε στο Νομοσχέδιο και στα δάνειά τους, μας είπαν ότι «δεν ξέρουμε αν θα έρθει αυτό το νομοσχέδιο και αν θα γίνει ποτέ πράξη ποτέ, αλλά τουλάχιστον κατ’ αρχάς μας ακούτε και μας σκέπτεστε». Αυτό συμβαίνει κυρίως, κύριε Υπουργέ, γιατί οι πυρόπληκτοι νομοί αλλά και οι άνθρωποι εκεί, έχουν ακούσει πάρα πολλά λόγια και λίγα απ’ αυτά έχουν γίνει πράξη. Σήμερα εδώ εμείς ήρθαμε για να μπορέσουμε να τους δούμε στα μάτια και να τους πούμε ότι εμείς, ένα μεγάλο ζήτημα το κάναμε πράξη. Και ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο, γιατί έτσι δημιουργούμε μια σχέση αξιοπιστίας μ’ αυτούς τους ανθρώπους, που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες και οι ζωές τους.

Το παρόν νομοσχέδιο, ως κομμάτι του συνεκτικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερχρέωσης, της ταμειακής ασφυξίας, της δεινότητας που προέκυψε στην αγορά, από τη δυσκολία των επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες , σε μια χρονική στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αγρότες, οι επαγγελματίες από πλευράς επιχειρήσεων, ασφυκτιούν πραγματικά, κάτι που διαπιστώνουμε όλοι όσοι είμαστε Βουλευτές επαρχίας, κάτι που διαπιστώνω κι εγώ στον τόπο μου. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται ως η ανάσα εκείνη που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους. Αλλάζει τη ψυχολογία τους. Και ξέρετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το θέμα της ψυχολογίας στην αγορά και τους δίνει ένα περιθώριο να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητές τους, να δουν ότι τελικά υπάρχει έξοδος από το τούνελ.

Θα περιοριστώ να πω δυο κουβέντες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της παραγράφου 2 του άρθρου 7. Εδώ, κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση. Αυτό, όταν το προτείναμε στην Επιτροπή, δεν βρέθηκε κανένας συνάδελφος να έχει κάποια αντίρρηση γι’ αυτό το θέμα. Νομίζω ότι και σήμερα όλοι οι συνάδελφοι απ’ όλα τα κόμματα θα πρέπει να υπερψηφίσουν αυτή την προσπάθεια που δεν αφορά χρώματα επιχειρηματιών, αλλά αφορά το σύνολο των επιχειρηματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι ένα άρθρο που αποτελεί προϊόν διαβούλευσης όχι μόνο του Υπουργείου με τους πολίτες, αλλά του Υπουργείου με τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, αλλά και με τους συναδέλφους Βουλευτές. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό την προσθήκη που την κατέθεσα εγώ στην Επιτροπή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τη συγκεκριμένη διάταξη δίνεται μια ανάσα σε επιχειρήσεις περιοχών της χώρας, που οι πυρκαγιές του 2007 οδήγησαν σε αδιέξοδο και κρίση, πριν ακόμη εκδηλωθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Και σε αυτό το σημείο να προσθέσω, κάτι που είπα και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, κάτι το οποίο ισχύει για ολόκληρη τη χώρα, αλλά αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις στους δικούς μας νομούς. Ότι οι συνθήκες ασφυξίας ήταν ήδη ορατές από το 2007. Δεν δημιούργησε την ασφυξία στην ελληνική αγορά η διεθνής οικονομική κρίση. Τη βρήκε σε κατάσταση ασφυξίας.

Οι πυρκαγιές του 2007 στους νομούς μας άλλαξαν τα δεδομένα. Έφεραν τα πάνω κάτω. Η καταστροφή που υπέστη το σύνολο των πολιτών των νομών αυτών ήταν πράγματι πολύ μεγάλη. Επλήγησαν καταρχάς η καλλιέργεια και η ζωοτροφία και οι συνέπειες πέρασαν εν συνεχεία σε ολόκληρο τον οικονομικό κύκλο. Σταμάτησε η ροή του χρήματος στην αγορά, άρχισαν να ασφυκτιούν οι επιχειρήσεις, αυξήθηκε η ανεργία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρίως η επαφή μου με τα Επιμελητήρια, με τους επιχειρηματίες του τόπου μου, με τους εκπροσώπους της βιομηχανικής ζώνης της Τρίπολης όχι απλά επιβεβαιώνουν όσα προανέφερα, αλλά αναδεικνύουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν αυτές οι επιχειρήσεις. Δεν ήταν η οικονομική κρίση που άλλαξε τα δεδομένα για αυτούς, αλλά ήταν το χτύπημα εκείνο που ήλθε να προστεθεί στις δυσκολίες που είχαν μέχρι τότε οι επιχειρηματίες. Γι’ αυτό το λόγο η παράγραφος 2 του άρθρου 7 κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Γιατί έτσι, δεν είναι ένα νομοσχέδιο οριζόντιο, αλλά ένα νομοσχέδιο που εξετάζει τις διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσης της Κυβέρνησης να στηρίξει αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Κύριε Υπουργέ, να σας μεταφέρω κλείνοντας, την πρόσκληση των πολιτών και των φορέων της Αρκαδίας να μας επισκεφτείτε σύντομα.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

 

 
Βοήθεια στους σεισμόπληκτους στην ΑΙΤΗ
Η Διεθνής Ομοσπονδία Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) ανακοίνωσε αρχικό αίτημα οικονομικής ανάγκης, ύψους 6,8 εκατομμυρίων Ευρώ για την παροχή βοήθειας σε, αρχικά, 5.000 οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από τον καταστροφικό σεισμό.

Επίσης, η IFRC έχει αναπτύξει στην περιοχή ομάδες Εκτίμησης και Συντονισμού οι οποίες θα καταγράψουν τις επείγουσες ανάγκες. Επιπλέον, η ομάδα αυτή θα συντονίσει τις ενέργειες μόνιμης αποκατάστασης των πληγέντων, δηλαδή την αποκατάσταση των νοικοκυριών και την μόνιμη στέγη. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς στην επείγουσα ιατρική και υγειονομική φροντίδα, στην δημιουργία καταυλισμών και στις τηλεπικοινωνίες.

Μονάδες Επείγουσας Ανταπόκρισης (ERU) εξειδικευμένες στον συντονισμό της αποκατάστασης, στην απολύμανση νερού, στη δημιουργία και λειτουργία καταυλισμών, στις τηλεπικοινωνίες και στην υγειονομική φροντίδα, αναμένονται να φτάσουν στις επόμενες μέρες ώστε να παρέχουν υπηρεσίες που είναι απολύτα απαραίτητες, περιλαμβάνοντας και την ανάπτυξη υπαίθριου νοσοκομείου με δυνατότητα φροντίδας 50 ασθενών τη φορά.

"Τα κονδύλια που θα συγκεντρωθούν θα εστιαστούν στις δράσεις μόνιμης αποκατάστασης των πληγέντων, δηλαδή μόνιμες κατοικίες, αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και παροχή ιατρικής φροντίδας καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης", δήλωσε ο Επιχειριακός Συντονιστής της IFRC.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει τον συντονισμό της Ανθρωπιστικής Βοήθειας που θα καταφτάσει στην περιοχή, μαζί με τον ΟΗΕ και το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις στην Αϊτή από το www.samarites.gr

 

 

 
Ο Βλάχος συνεχάρη τους παίκτες του
Πριν τη σημερινή προπόνηση του Αστέρα στη Θεσσαλονίκη, ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους παίκτες της ομάδας δίνοντας τους συγχαρητήρια για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είναι σημαντικό ακόμα και όταν χάνουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πλέον έχετε κερδίσει ως παίκτες και ως ομάδα τον σεβασμό όλων και αυτό είναι σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουμε.

Η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκάσατε τους φιλάθλους του Αρη να προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν με θέρμη την προσπάθεια των παικτών τους και να προσπαθούν να μας χαλάσουν την αυτοσυγκέντρωση. Όσο περνάει ο καιρός βάζουμε τις βάσεις για κάτι καλό. Είμαστε σε καλό δρόμο και δεν πρέπει να το χαλάσουμε»

Στη σημερινή προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Αντριάν Μπαστία, ενώ εναντίον του ΠΑΟΚ δεν θα αγωνιστεί ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες. Η προετοιμασία για το παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λύσης συνεργασίας μεταξύ Αστέρα και Ρικάρντο Εστέβες.

Στις 31/1 ο αγώνας του Αστέρα στη Λιβαδειά

Με νέα ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα και σε συνέχεια νεότερης επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, το πρόγραμμα της 20ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, παραμένει όπως είχε αρχικά οριστεί.
Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι του Αστέρα στη Λιβαδειά θα γίνει κανονικά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 (14.30).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα