Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 4-01-2010

 

 

 

 
Υπόμνημα Ε.Κ. Αρκαδίας για Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:
Πρόεδρο Δ.Σ Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα: κ. Τσιγκούνη Δ.

Θέμα: Καταχρηστικές απολύσεις στη Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.

Κύριε Πρόεδρε,

Στην συνεδρίαση της 07.12.2009 το Δ.Σ της Εταιρείας σας, (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α) αποφάσισε την μη ανανέωση της από 01.10.2007 Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (ειδικότητα ΠΕ - Οικονομολόγος - Λογιστής) της Μουτζούρη Ελένης η οποία προσελήφθηκε στην Εταιρεία μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) για τις ανάγκες υποστήριξης του έργου: τοπικό πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER + «Οικοανάπτυξη Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου» στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του Γ’ ΚΠΣ και με την δυνατότητα ανανέωσης της Σύμβασής της, η οποία ανανεώθηκε 2 φορές από 01.10.2008 και από 01.01.2009 έως 31.12.2009.

Στην τελευταία ανανέωση της Σύμβασης της συμπεριλήφθηκε μεταξύ των άλλων και οι αρμοδιότητες - καθήκοντά της από την έναρξη του τοπικού προγράμματος «Ανατολική Πελοπόννησος - Από την Οικοανάπτυξη στην Καινοτομία» στα πλαίσια του Άξονα 4: Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 - 2013».

Η Εταιρεία έχει δεσμευτεί με υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου της ότι θα χρησιμοποιήσει στη στελεχιακή δομή όλο το προσωπικό που διαθέτει η Εταιρεία, από την έναρξη του τοπικού προγράμματος συμπεριλαμβανομένης και της Μουτζούρη Ελένης - της ειδικότητας, των προσόντων και των ετών προϋπηρεσίας της, ενώ συμμετείχε και σε άλλες προκηρύξεις της Ε.Ε, όπως στην προκήρυξη της ΔΥΣΑ για το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Επίσης, η Εταιρεία υπέβαλε σχετικό φάκελο υποψηφιότητας για την απόκτηση Διαχειριστικής Επάρκειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργώντας πάλι κατά τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας το όνομα της, το πτυχίο - προσόντα της και τα έτη προϋπηρεσίας.  Περισσότερα...

 

 

 
ΕΡΩΤΗΣΗ Λαφαζάνη για CREMENCO Τρίπολης
ΕΡΩΤΗΣΗ
- Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
- και την κα. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Στο δρόμο πρωτοχρονιάτικα οι εργαζόμενοι της εταιρείας CREMENCO Α.Ε.
στην Τρίπολη

Κλείνει η βιομηχανία μετάλλου CREMENCO Α.Ε. στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν πρωτοχρονιάτικα στο δρόμο 25 εργαζόμενοι, διευρύνοντας τη μεγάλη ανεργία που ήδη υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται στο Νομό Αρκαδίας. Η εταιρεία, βάζοντας λουκέτο, όχι μόνο πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους αλλά και στους περισσότερους, ακόμα και σε ορισμένους που έχουν αποχωρήσει «οικιοθελώς», οφείλει δεδουλευμένα από τον περασμένο Αύγουστο. Περισσότερα...

 

 

 
Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Αστέρα - Η αποστολή για Λάρισα
Πραγματοποιήθηκε και φέτος το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν από τη διοίκηση του Αστέρα στο κέντρο «Μαηθανασάκος» προς τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ.

Το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το «παρών» έδωσαν οι περισσότεροι παίκτες, εκτός από κάποιους που ήταν δικαιολογημένα απόντες.

Οι τυχεροί της βραδιάς που κέρδισαν τα φλουριά ήταν οι Σεμπάστιαν Καρέρα, Γαβριήλ Αποστολίδης και Παναγιώτης Γεωργίου.

Η αποστολή για Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελευταία προπόνηση του Αστέρα εν όψει του αυριανού παιχνιδιού (4.45 μ.μ.) στη Λάρισα με την ομώνυμη ομάδα.

Μετά τη λήξη της προετοιμασίας, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές:

Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Εστέβες, Ζεάν Κάρλος, Ουριμπάρι, Μπαστία, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Τσέζαρεκ, Λαδάκης και Ρόκας.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στην Τρίπολη με την ΑΕΚ δεν απουσιάζει κανένας, ενώ επέστρεψαν στην αποστολή της ομάδας οι Μπρούνο Ουριμπάρι, Ζεάν Κάρλος. Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι και θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Για το παιχνίδι στη Λάρισα μίλησε χθες ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος «Πρώτα από όλα εύχομαι καλή χρονιά και υγεία σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Όσον αφορά το παιχνίδι της Τρίτης δηλώνουμε πανέτοιμοι για τη δύσκολη αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Είναι… πονοκέφαλος για μένα, διότι όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και σε καλή κατάσταση.

Θέλω να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό για τον αντίπαλο και να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Έχουμε υποχρέωση όμως, απέναντι στους εαυτούς μας και στους οπαδούς μας να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να φέρουμε σε πέρας μία ακόμα δύσκολη αποστολή»

Τέσσερα παιχνίδια σε έντεκα ημέρες!

Αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα στη Λάρισα, ο Αστέρας θα κληθεί να φέρει σε πέρας τέσσερα παιχνίδια σε διάστημα έντεκα ημερών, εκ των οποίων τα τρία είναι εκτός έδρας με Λάρισα, Αρη, ΠΑΟΚ, ενώ υποδέχεται στην Τρίπολη την Καβάλα.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Αστέρα τις επόμενες έντεκα ημέρες έχει ως εξής:
• Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου παίζει στη Λάρισα με την δυνατή στην έδρα της ΑΕΛ
• την Κυριακή 10 Ιανουαρίου υποδέχεται την Καβάλα στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής
• την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδος, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα πριν ένα μήνα
• το Σάββατο 16 Ιανουαρίου παίζει πάλι στη Θεσσαλονίκη με τον ιδιαίτερα ισχυρό φέτος ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής

Νίκησαν οι παίδες

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά τον αέρα που δημιούργησε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η παιδική ομάδα του Αστέρα κέρδισε με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της Ελπίδας.
Τα δύο γκολ που έκριναν το παιχνίδι σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με σκόρερ τους Δρόσο (50’), Μπέμπη (55’).

Ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα και μόνο με νίκες, έχοντας δεχθεί στον αντίποδα μόλις ένα τέρμα σε επτά παιχνίδια και μένει να δώσει έναν ακόμα αγώνα για την πρώτη φάση του παιδικού πρωταθλήματος, στις 16 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη με τη Δόξα, πριν συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος Αρκαδίας.
Αστέρας: Θεοδωρακόπουλος, Στρέμπας, Γεωργίου, Προύτζος, Γκίτζιας, Κατσαρός, Μπέμπης, Δαγρές, Δρόσος, Μάζης, Γκίκας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μανδρώνης, Σαλαπάτας, Λαγομιτζής.

 

 

 
Εκλογές για νέο ΔΣ Λευκοχωρίου και κοπή πίτας
ΤΑ ΕΜΑ ΕΣΑ
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια, αφ’ ότου εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με σύνθεση καινοτόμο, αφού στην πλειοψηφία του αποτελείται από νέους ανθρώπους, την Πρόεδρο Αντωνία Κουκουζή, τον Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Δάβο, τον Ταμία Δημήτρη Κουτσονικολή, το Μέλος Γιώργο Πέππα, εκτός των έμπειρων παλαιοτέρων, Όλγα Οικονόμου και Θωμά Οικονόμου. Η ευχή όλων μας, θυμάμαι τότε, ήταν να καταφέρουν να διατηρήσουν την ανοδική πορεία και την ποιότητα που είχαν αφήσει παρακαταθήκη τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια. Προσωπικά πιστεύω ότι πέτυχαν απόλυτα στην αποστολή τους, λειτουργώντας πάντα με ομαδικό πνεύμα και προσήλωση στον υπέρτατο σκοπό μας, στην ανάδειξη και ανάπτυξη του αγαπημένου μας Λευκοχωρίου. Η λιτή και απέριττη μορφολογική επέμβαση στην εμφάνιση ομού και η διάρθρωση στην θεματική ύλη της εφημερίδας μας, ήταν η πρώτη ευχάριστη έκπληξη, αλλά και η υποθήκη για το τι θα επακολουθούσε. Δύο άκρως επιτυχημένες πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, της μοναδικής εν Ελλάδι ΓΙΟΡΤΗΣ των ΓΕΡΟΝΤΩΝ, τελέσθηκαν στον τόπο του αγαπημένου μας Λευκοχωρίου. Πανταχού παρόντα μέλη του ΔΣ και στις εορτές του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Χαραλάμπους, στα Κούλουμα, στις εθνικές εορτές κ.λ.π. πάντα στο μέτρο του δυνατού. Θυμάμαι επίσης με συγκίνηση το πλήθος των πατριωτών, μεγαλύτερο προγενεστέρων, που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή της κοπής της πίττας το έτος 2008. Οι παραινέσεις τους διαρκείς, στην εφημερίδα μας, ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΤΗ : ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ… Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!! Οι πατριώτες επικοινωνούν με επιστολές δεικτικές, με επισημάνσεις, διαπιστώσεις, προτάσεις, αλλά και καταδίκες ανίερων πράξεων, που δημοσιεύονται ανέγγιχτες από το ΔΣ. Προσπάθειες τους καταβλήθηκαν για την προώθηση και υλοποίηση έργων στο χωριό από τον φιλότιμο Δήμαρχό μας κ Ευστάθιο Κούλη. Από μέρους μου οφείλω ένα μεγάλο Μπράβο! Για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν στην καθ‘ όλα δύσκολη αποστολή τους, να διασώσουν και διατηρήσουν έθιμα, να φέρουν πιο κοντά τους απανταχού πατριώτες, να τιμήσουν με άλλα λόγια αυτόν τον ιερό για όλους μας χώρο.

Το Μαίναλο με την χαρακτηριστική ορεινή του γοητεία, με τις εύφορες σαρκώδεις πλαγιές και τις πτυχές που αυλακώνουν απαλά το πράσινο δασωμένο σώμα του. Το φαράγγι που απλώνει το φιδόσχημο και πολύσχημο ανάγλυφό κορμί του στο διάβα των αιώνων, φυλάγοντας λατρευτικά στον κόρφο του το Ομηρικό ποτάμι της Τουθώα. Ένας τόπος που κλιμακώνεται σε δύο επίπεδα, γεμάτος θαύματα και ανθρώπινες μνήμες, που λικνίζονται αδιόρατα, δουλεμένες με τον πόνο, την αγωνία, τον κόπο και τον μόχθο του κάθε Λευκοχωρίτη και της κάθε Λευκοχωρίτισας. Αυτόν τον ιερό χώρο, αυτό το αισθητικό παρουσίασμα που αφθονεί η λυρική ενατένιση της μητέρας Φύσης, αλλά και την πέτρινη αρμονία που η υλική παρουσία του αποτελεί αμετακίνητη πραγματικότητα και πραγματοποιείται η μετάλλαξη του πραγματικού με το ιδεατό, στο αβρό αγκάλιασμά της με την ανθρώπινη ύπαρξη. Σ΄ αυτόν οφείλουμε και πρέπει να υπηρετούμε άπαντες οι Λευκοχωρίτες, ως αρωγοί των όποιων συμπατριωτών μας προσφέρονται εκάστοτε να προσφέρουν εθελοντικά, αλλά με την ψυχή τους, το τόσο σημαντικό έργο τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας. Ο νους, η ψυχή και τα μάτια μας οφείλουν να διατηρούν τις μνήμες, να κρατούν άγρυπνη την ευαισθησία τους και να την φωλιάζουν μέσα στα καρδιές μας, σαν ένα αξεπέραστο σύνορο. Ας δώσουμε όλοι το παρόν μας πατριώτες στην ερχόμενη γιορτή της κοπής της Πίττας του χωριού μας κι ας πούμε μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου για το επιτυχημένο έργο τους της διετίας που περάτωσαν.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Τάκης Ιωαννίδης υιός της Μέλπως Ζαγκλή-Ιωαννίδου

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα