Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 8-11-2006

 

 

 

 
Ο Αστέρας τις ευκαιρίες, η Ξάνθη την πρόκριση
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1 (0-1)
 

Ο νόμος του ποδοσφαίρου θριάμβευσε για μία ακόμα φορά, αφού ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αργεντίνου Μεσέρα στο 14ο λεπτό, που προήλθε από ανατροπή του Κανακούδη στον Ολισαντέμπε.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 10ο λεπτό, όταν ο Αναστασάκος μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή σούταρε, ο Μάλαρτζ απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Πουρτουλίδη που από το ένα μέτρο πλάσαρε, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 21' Παπαδόπουλος, Αναστασάκος άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το δυνατό του σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.. Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές φάσεις για τη Ξάνθη, όταν στο 15' σουτ του Ολισαντέμπε μπλόκαρε ο Συμεωνίδης και στο 27' σουτ του Μεσέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Η φάση
κλικ για μεγέθυνσητου 49' «σημάδεψε» το παιχνίδι, αφού μετά από την προβολή του Αντζα στο σουτ του Παπαδόπουλου, γύρισε η γλώσσα του διεθνή ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για τέσσερα περίπου λεπτά, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον Αντζα.
Στη συνέχεια, ο Αντζας μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως όπου έκανε αξονική τομογραφία και ακτινογραφίες, οι οποίες ήταν καθαρές, με αποτέλεσμα να φύγει κανονικά με την αποστολή της Ξάνθης.

Ο Αστέρας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα που έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ή ακόμα περισσότερο να κερδίσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Όμως η τύχη γύρισε την πλάτη της στους παίκτες του Αστέρα, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να φύγει με το 0-1.
Στο 58' και μετά από κόρνερ του Εμεράν, ο Καλογιαννίδης έπιασε κεφαλιά, με το Γαρπόζη να αποκρούει πάνω στη γραμμή της εστίας. Η μπάλα πήγε στον Αναστασάκο που έπιασε νέα κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα από τα δύο μέτρα πάνω από το δοκάρι του Μάλαρτζ.
Έξι λεπτά αργότερα, ο επιθετικός του Αστέρα σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Στο 69' ο Αναστασάκος πλάσαρε, ο Μάλαρτζ απέκρουσε, αλλά η κεφαλιά του Αλαιν από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα αντιστράφηκαν οι όροι, αφού ο Αλαιν σούταρε, ο Μάλαρτζ απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Αναστασάκος σούταρε άουτ.
Στο 74' ο Ζουντί μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, σούταρε δυνατά στη γωνία της εστίας του Μάλαρτζ, αλλά ο Πολωνός πορτιέρο της Ξάνθης μπλόκαρε τη μπάλα. Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, το δυνατό σουτ του Παντελιάδη, που απομάκρυνε με προβολή ο Λαμπριάκος.

Οι 3.000 θεατές στεναχωρήθηκαν από τον αποκλεισμό του Αστέρα, αλλά σίγουρα ικανοποιήθηκαν από την απόδοση της ομάδας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έπαιζε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο της. Είναι χαρακτηριστικό πώς η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο δε σούταρε και ήταν μετρημένες οι φορές που πέρασε το κέντρο του γηπέδου!

Διαιτητής του αγώνα ο Κασναφέρης (Αθηνών)

Αστέρας: Συμεωνίδης, Παπαθανασίου, Κανακούδης, Λαζαρίδης, Καλογιαννίδης, Λαδάκης (56' Τσουκαλίδης), Πουρτουλίδης (46' Ζουντί), Εμεράν, Αλαιν, Παπαδόπουλος (83' Παντελιάδης), Αναστασάκος
Ξάνθη: Μάλαρτζ, Μαχράντζε, Αντζας (53' Λαμπριάκος), Παβιό (46' Μπάρκογλου), Κοντοδήμος, Ζουέλα, Μεσσέρα, Κιντάνα (40' Τοροσίδης), Γαρπόζης, Καζάκης, Ολισαντέμπε.

 


Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Λεμονής (προπονητής Ξάνθης): «Όπως καταλαβαίνετε σε ένα ματς Κυπέλλου, αυτό που μετράει είναι σίγουρα η πρόκριση και εμείς καταφέραμε να προκριθούμε. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και γενικότερα μετά τον τραυματισμό του Αντζα, ο Αστέρας ήταν καλύτερος. Δε μπορώ να το εξηγήσω, επηρεαστήκαμε όλοι μας από αυτό που έγινε. Δε θέλω να το έχω δικαιολογία ως προπονητής. Η ομάδα του Αστέρα αδικείται που δε σκόραρε. Εμείς σίγουρα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αφού εκτός του Αντζα, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το Κιντάνα και τον Παβιό που ζήτησαν αλλαγή. Είμαστε σε μία φάση περίεργη σε θέματα τραυματισμού. Από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και από πλευράς αποκατάστασης και από πλευράς προπόνησης. Το μόνο που μου έμεινε είναι ότι περάσαμε στην επόμενη φάση. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που πιστεύω θα ανέβει και στην Α' Εθνική και που έδειξε γενικά πώς έχει πάρα πολύ μέλλον. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Παπακώστα και την ομάδα του Αστέρα για τη σημερινή τους απόδοση στο γήπεδο»

Παπακώστας (προπονητής Αστέρα): «Δυστυχώς για άλλη μία αγωνιστική, η ομάδα δημιούργησε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες και δε μπόρεσε να κατακτήσει αυτό που δικαιούται στον αγωνιστικό χώρο. Δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, κρατάμε την καλή εμφάνιση. Πιστεύω πώς αν συνεχίσουμε έτσι, θα ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, για να γίνουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα της Β' Εθνικής. Είναι αδικία να μην κατακτάς αυτό που δικαιούσαι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου και συνεχίζουμε βλέποντας μπροστά μας το επόμενο παιχνίδι με την Καστοριά. Ευτυχώς που ο Αντζας είναι καλά, διότι όλοι ανησυχήσαμε και να ευχηθώ στον κ. Λεμονή και τη Ξάνθη να πετύχει τους στόχους της»

Παπαθανασίου (παίκτης Αστέρα): «Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και έτσι κυνηγήσαμε σήμερα να κάνουμε την έκπληξη, αλλά κερδίσαμε τελικά μόνο τις εντυπώσεις. Το Κύπελλο τελείωσε για μας και πλέον το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα. Περαστικά στον Αντζα, γιατί όλους μας συγκλόνισε αυτό που έγινε και εύχομαι καλή συνέχεια στη Ξάνθη»

 

Σταύρος Κουκάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2007 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα