Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 31-3-2009

 

 

 

 
Συνάντηση Λυκουρέντζου με δημάρχους πυρόπληκτων περιοχών
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συνάντησε σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, τους Δημάρχους Μεγαλοπόλεως, Γόρτυνος και Βαλτετσίου του νομού Αρκαδίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι προτάσεις των δημάρχων για την υλοποίηση έργων υποδομής, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας της περιφέρειας Πελοποννήσου με πόρους προερχόμενους από το Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρέσβης κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο Υφυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Oι συναντήσεις μου με τους δημάρχους των πυρόπληκτων δήμων του νομού Αρκαδίας οδήγησαν σε ουσιαστικά συμπεράσματα για τα έργα υποδομής τα οποία απαιτούνται, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών τις οποίες έπληξε η πύρινη λαίλαπα. Με αίσθημα ευθύνης, με όραμα και σχέδιο για την πατρίδα μας προχωράμε σε άμεσες και συγκεκριμένες επιλογές δράσης. Τηρούμε τη δέσμευσή μας, η Κυβέρνηση Καραμανλή και οι Αρκάδες να οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας».

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον Νότιο Ταΰγετο
Την Κυριακή 5-4-2009 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει την εξαίσια διαδρομή στα ίχνη του Λιαντίνη και του Βρεττάκου στον Νότιο Ταΰγετο, πάνω στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Θα διασχίσουμε το μοναδικό στην Ευρώπη δάσος της Βασιλικής Βυζαντινής οδού, μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα γίνουν δύο πορείες. Η πρώτη εύκολη διάρκειας 5 ωρών. Η δεύτερη στην κορυφή Αννίνα 1652 μ προαιρετικά.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την Κεντρική πλατεία στις 7:00 πμ και η επιστροφή το βραδάκι.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 

 
Για την απεργία στις 2 Απριλίου
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ 10 το πρωί (ΤΡΙΠΟΛΗ)

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλεί τους εργαζόμενους, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Απρίλη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ταξικού κινήματος, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πετρινού. Περισσότερα...

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΣΚ ΔΕ Αρκαδίας

Με θλίψη παρακολουθούμε για δεύτερη φορά μετά την Μεταπολίτευση, μια κυβέρνηση να παγώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και να αντικαθιστά τις αυξήσεις με εξευτελιστικά επιδόματα για ένα μικρό αριθμό από αυτούς.

Η κυβέρνηση του «Επίτιμου» είχε καθιερώσει το 0+0= 14, όμως τώρα βλέπουμε πως το μαθηματικό παράλογο αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του «Κουρασμένου». 0+0=0 και πλέον παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα και είναι καταδικασμένοι σε σκληρή λιτότητα. Περισσότερα...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ

Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου που δήθεν στο όνομα της ισότητας εξισώνει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών είναι εχθρική, αντιλαϊκή και πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων. Στρέφεται κατά του δίκαιου αιτήματος για πενταετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης υπέρ των εργαζόμενων γυναικών και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί ενώ γνώριζαν τις αποφάσεις της ΕΕ, συμφωνούσαν και τις υλοποιούσαν ψηφίζοντας αντιασφαλιστικούς νόμους, ταυτόχρονα έκρυβαν ή προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τους στόχους και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Συμβολή στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων είχαν και οι δυνάμεις τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Περισσότερα...

 

 

 

 
Γ.Σ των Αντιπροσώπων του ΕΚΑ
Ψήφισμα του Π.Α.ΜΕ
Στη Γ.Σ των Αντιπροσώπων του ΕΚΑ στις 29-3-09

Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Χιλιάδες απολύσεις, υψηλή ανεργία και φτώχεια. Περισσότερα...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ομιλία του Παν. Λαμπρόπουλου
Αντιπροέδρου του ΕΚΑ
Στη Γ.Σ των Αντιπροσώπων του ΕΚΑ
Τρίπολη 29-03-09

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
Η πλουτοκρατία, οι διαχειριστές του συστήματος πάντα αλλά και τώρα μπροστά στην κρίση παρεμβαίνουν, προσπαθούν να ελέγξουν, να χειραγωγήσουν τις διεργασίες που γίνονται, να αποφύγουν μια μαζική, ουσιαστική ριζοσπαστική διαφοροποίηση λαϊκών δυνάμεων.
Γι’ αυτό επιμένουν σε νέα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαμορφώνοντας το έδαφος για κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σχήματα και κυβερνήσεις συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση ακόμα πιο αντιδραστικών αλλαγών με την υφαρπαγή της λαϊκής συναίνεσης. Περισσότερα...

----------------------------------------------------------------------------------------

Ομιλία του Πάτση Δημήτρη
Μέλους της Διοίκησης του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνοεργατών Οικοδόμων
στη Γ.Σ των αντιπροσώπων του ΕΚΑ
Τρίπολη 29-03-09

Αγαπητοί συνάδελφοι- σες
Καθημερινά οι βιομήχανοι με τις πλάτες της κυβέρνησης πατώντας στους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας.
Το τελευταίο τετράμηνο η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη στη χώρα μας.
Στο νομό ο κλάδος της οικοδομής και των κατασκευών έχει γονατίσει. Χιλιάδες οικοδόμοι έχουν να κάνουν μεροκάματο πολλούς μήνες.
Με τον κλάδο της οικοδομής έχουν σχέση πάνω από150 ειδικότητες, επαγγέλματα στα οποία έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα