Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 30-6-2009

 

 

 

 
36η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04
Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκου Αγγελόπουλου και ενέκρινε δέκα τέσσερις αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 8.359.233,79 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 4.556.196,27 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης 264.582,00 ευρώ, που φθάνει το 57,67 %, αναλυτικότερα:

1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Σκοπής του Δήμου Τρίπολης εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα, το οποίο αφορά επέκταση & εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, συνολικού κόστους 1.090.475 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 651.285 ευρώ.

2) Στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά επέκταση & εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής & ενσάκισης λιπασμάτων, συνολικού κόστους 779.950 ευρώ - δημόσιας δαπάνης 16.200 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης 264.582 ευρώ.

3) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αγ. Γεωργίου του Δήμου Βοιών εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 199.795 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 119.853 ευρώ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Οιτύλου & Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν το μεν πρώτο ίδρυση ξενοδοχείου 4* δυναμικότητας 21 κλινών το δε δεύτερο επέκταση παραδοσιακού ξενοδοχείου Γ΄ τάξης δυναμικότητας 17 κλινών, συνολικού κόστους 1.660.500 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 995.300 ευρώ.

4) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Καλλιρρόης του Δήμου Μελιγαλά, Λέϊκων του Δήμου Καλαμάτας, Γλυφάδας του Δήμου Πύλου, Ανδριανής του Δήμου Αίπειας & Τρικόρφου του Δήμου Μεσσήνης, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 2.154.243,79 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.290.596,27 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκαν τρία επιπλέον σχέδια του δευτερογενούς τομέα στα Δ.Δ. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Θουρίας του Δήμου Θουρίας & Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας τα οποία αφορούν ίδρυση μονάδας παραγωγής επίπλων, επέκταση & εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής προϊόντων ξύλου & ίδρυση μονάδας τυποποίησης & τεμαχισμού κρέατος αντίστοιχα, συνολικού κόστους 1.231.450 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 737.270 ευρώ & στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ολοκληρωμένης μορφής εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου 2* δυναμικότητας 112 κλινών, συνολικού κόστους 1.242.820 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 745.692 ευρώ.

Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
- έξι επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών στο ποσό των 5.869.459 ευρώ (δημόσια δαπάνη 2.446.457 ευρώ).
- δύο επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών στο ποσό των 478.030,00 ευρώ (δημόσια δαπάνη 221.843 ευρώ).

 

 
Συνέντευξη τύπου του Ν. Βούτση στην Τρίπολη
Ο Ν. Βούτσης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Τρίπολη πριν την ολομέλεια της Νομαρχιακής Συνέλευσης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Χρειάζεται μια νέα αυτοπεποίθηση στον χώρο μας, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να γίνουμε μέρος της συντηρητικής αναδιάταξης του πολιτικού τοπίου. Να αντιστρέψουμε τις δυνάμεις της αδράνειας που πιέζουν για να γίνουμε μέρος του προβλήματος και όχι ριζοσπαστική λύση για την υπέρβαση του πολιτικού σκηνικού.

Αυτό είναι το πραγματικό καμπανάκι που χτυπάει, όχι μόνο για το κόμμα μας, τον ΣΥΝ, αλλά και για το σύνολο της ευρύτερης παράταξής μας, τον ΣΥΡΙΖΑ, και για το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι οι ηγεσίες τους.

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και μπορεί να γίνει πιο ανοιχτός, πιο ευρύχωρος και ανεκτικός σε απόψεις, χώρος κριτικής και διεισδυτικής σκέψης και αναφοράς πάνω στα συμπτώματα της καθολικής κρίσης που βιώνουμε.

2. Ως ευρεία παράταξη, την οποία συγκροτήσαμε από κοινού δυνάμεις με διαφορετική ιστορική διαδρομή και με διακριτό πολιτικό και πολιτισμικό στίγμα, θα ανακτήσει το πολιτικό κύρος και την αξιοπιστία της στον βαθμό που θα αποτελεί πρόπλασμα και υπόδειγμα για τη μεγάλη ενωτική παράταξη της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας στον τόπο μας. Η ανάπτυξη χώρων υποδοχής και έκφρασης, που θα λειτουργούν ως σοσιαλιστική και οικολογική συνιστώσα, αποτελεί προϋπόθεση για να αποκτήσει νέα δυναμική το εγχείρημα.

3. Ο διάχυτος κόσμος των ανένταχτων της Αριστεράς, αλλά και οι χιλιάδες νέοι που προσεγγίζουν για πρώτη φορά και με νέους όρους την Αριστερά, ακόμη και αυτοί που επέλεξαν συγκυριακά πολιτικά την «κάλπη της αποχής», είναι δύο πολύτιμες δεξαμενές και εν δυνάμει συνιστώσες του ενωτικού, μετωπικού εγχειρήματος. Η λειτουργία τους, μαζί με όλους εμάς τους ενταγμένους, μέσα στο μαζικό κίνημα μπορεί να αντιστοιχηθεί και μέσα σε διαδικασίες κοινού πολιτικού προβληματισμού και συναπόφασης. Χωρίς ηγεμονισμούς, στείρες αντιπαραθέσεις, χωρίς να εκβιάζει κανείς συναινέσεις που πρέπει να κερδίζονται επί της ουσίας.

4. Το προγραμματικό πεδίο και οι κοινές δράσεις στην κοινωνία διαμορφώνουν την κοινή ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, ως εξελισσόμενη και ανοιχτή διαδικασία αναστοχασμού και ταυτόχρονης δράσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων.

5. Η ανανέωση σε όλα τα επίπεδα του ίδιου του οργανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε μιας εκ των συνιστωσών του, διαδικασία, την οποία ήδη ο ΣΥΝ τολμηρά έχει προωθήσει σε ό,τι μας αφορά, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επαφή και τη γείωση με την κοινωνία και για την ίδια την αξιοπιστία της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

6. Η επιλογή «ενωμένος ΣΥΝ για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ» δεν αφορά μόνο την ηγεσία, τα μέλη του κόμματός μας. Ακριβώς όπως δεχόμαστε τις σοβαρές κριτικές επισημάνσεις που γίνονται προς το κόμμα μας, όταν δικά μας προβλήματα και συμπεριφορές επηρεάζουν και στιγματίζουν το ενωτικό εγχείρημα, με την ίδια ακριβώς ειλικρίνεια σημειώνουμε την ανάγκη να μην πριμοδοτούνται, στο όνομα των δυσκολιών, διχαστικές καταστάσεις, να μην καλλιεργούνται λογικές δυσανεξίας. Ο πολιτικός πολιτισμός μας, ιδιαίτερα σε συνθήκες εκλογικής υποχώρησης και εν όψει της κρίσιμης πολιτικής περιόδου μέσα στη συγκυρία της κρίσης, ανθίζει μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον ευθυκρισίας και πολιτικής ανοχής, οι οποίες, μαζί και τις κοινές μας αξίες, οικοδομούν ένα ευρύ πλαίσιο για ένα κοινό πολιτικό μέλλον.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΣΥΝ

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η «πρώτη» προπόνηση του Αστέρα εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 μέσα σε ένα όμορφο, οικογενειακό και θετικό κλίμα, με τους φιλάθλους να δίνουν και πάλι το παρόν στο γήπεδο ενθαρρύνοντας τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Μετά την συγκέντρωση των παικτών και το καλωσόρισμα από την διοίκηση της ομάδας, ετελέστη ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ στη συνέχεια και υπό την τεχνική επίβλεψη του κ. Γκόμες πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα, η οποία ολοκληρώθηκε με το «οικογενειακό διπλό»

Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος ΠΑΕ Αστέρας): «Ξεκινάει σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδο, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε πώς τη νέα χρονιά ο Αστέρας θα βρει τον βηματισμό του και θα εντυπωσιάσει και πάλι το πανελλήνιο.
Πιστεύουμε πώς αυτή την στιγμή δεν είναι σωστό να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους, αλλά μπορώ να σας πω ότι ο Αστέρας επιδιώκει να φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, που θα κατεβαίνει σε κάθε αγώνα έχοντας ως στόχο τη νίκη ανεξαρτήτως έδρας και του ονόματος της αντιπάλους ομάδας.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και πιστεύω πώς τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες θα προχωρήσουμε σε 4-5 μεταγραφές παικτών εγνωσμένης αξίας.

Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γκόμες (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Είμαστε πολύ θετικοί σε αυτό το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Αστέρα, έχοντας βρει ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών και ένα γενικότερο θετικό κλίμα στην ομάδα.
Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες μόλις ολοκληρώσουν τα διαδικαστικά στοιχεία με τα χαρτιά τους.
Εύχομαι να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, ο φίλαθλος κόσμος, για να πάνε όλα καλά μέσα στην χρονιά για τον Αστέρα.»

Νίκος Λαζαρίδης (ποδοσφαιριστής Αστέρα Τρίπολης): «Να καλωσορίσουμε το νέο προπονητή και όλα τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Εύχομαι να είναι μία χρονιά γεμάτη υγεία και να είναι καλύτερη από την περσινή. Θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο, προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα