Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 30-1-2009

 

 

 

 
Μεγάλη επιτυχία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας προς όφελος των ΔΥ του νομού
Δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του ΕΚΔΑΑ κου Γ. Βούτσινου, οι Αρκάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι εφεξής, θα συμμετέχουν σε κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΑΑ στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Περισσότερα...


 

 

 
Νατάσα Πετρούλια: Κοινή η πορεία για την ανάπτυξη Αργολίδας και Αρκαδίας
Συνέντευξη της Νατάσας Πετρούλια στο «Dr tv»

Έξω από «χρώματα» και κόμματα οφείλει να είναι η προσπάθεια και ο αγώνας όλων μας για την επίλυση των προβλημάτων και τη διεκδίκηση ανάπτυξης των νομών μας

Στο περιφερειακό κανάλι «Dr Tv» και στην εκπομπή «Τετ α τετ» με τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Πιτσάκη παραχώρησε συνέντευξη η γνωστή Ποινικολόγος των Αθηνών και τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας Νατασα Πετρούλια η οποία απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων που αφορούσαν την Κυβέρνηση, τις πρόωρες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα επεκτάθηκε στα προβλήματα που μαστίζουν την περιφέρεια και συγκεκριμένα την Αργολίδα και της Αρκαδία.

Επισήμανε ότι εξακολουθεί να είναι σταθερή η αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στον δικομματισμό, ανέφερε ότι τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η λειτουργία του Κράτους, η διαφθορά, η οικονομική κρίση, η έξαρση της εγκληματικότητας, προβλήματα που παράγουν ανασφάλεια και υπογράμμισε ότι τα φοβικά σύνδρομα των πολιτών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι πολίτες προσέθεσε ότι στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, ούτε οι βουλευτές. Οι κυβερνήσεις είπε ότι αποφασίζουν πρόωρες εκλογές, για να παρατείνουν τη θητεία τους, όταν η εξασφαλισμένη βουλευτική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο κρίσιμες μεταβλητές: Τις εξελίξεις στην Οικονομία και τη δυνατότητα να μειώσει τη δημοκοπική απόσταση από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Παρατηρείται μπαράζ παροχολογίας και ρουσφετολογικών ρυθμίσεων γεγονός που ενισχύει τις φήμες για πρόωρες εκλογές, δηλαδή παράδειγμά αποτελούν οι 60.000 συμβάσεις ανέργων με το Δημόσιο και η επιδότηση του ιδιωτικού τομέα με 140.000 θέσεις. Εάν αυτά είναι ικανά για την αναστροφή των τάσεων ,τότε δεν αποκλείεται η Κυβέρνηση να ρισκάρει πρόωρες εκλογές ακόμα και αν στα γκάλοπ η ΝΔ είναι δεύτερη. Σημείωσε δε, ότι θα πάμε σε εκλογές με τον εκλογικό Νόμο Παυλόπουλο όπου το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτηθεί με 50 έδρες και αυτοδυναμία εξασφαλίζεται σε ποσοστό 38,5%.

Αναφορικά για το ΠΑΣΟΚ, όταν πιέστηκε από το δημοσιογράφο γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κεφαλαιοποιεί αυτή τη φθορά της Κυβέρνησης, απάντησε ότι ζούμε σε εποχή δυσπιστίας και ότι το ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια είναι στην αντιπολίτευση, δίνει το στίγμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα του, έχει ανοιχτό το θέμα της συμμαχίας, απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και στον κάθε πολίτη χωριστά και επιδιώκει κύρια την καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων.  Περισσότερα...

 

 

 
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από ΕΕΣ
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου Εξωτερικών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας.

Στο πλαίσιο της αποστολής βοήθειας του Υπουργείου ο ΕΕΣ συνέβαλε με 10 τόνους φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, συνολικής αξίας 80.000 ευρώ περίπου, στην 112 Πτέρυγα Μάχης - Ελευσίνα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή με C-130 μέσω Τελ - Αβίβ, την Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009.

Επιπρόσθετα, ο ΕΕΣ έχει διαθέσει κατασκηνωτικό υλικό, που αποτελείται από 125 σκηνές, 150 κρεβάτια με στρώμα, 1.000 κουβέρτες, 500 sleeping-bags και 2.000 τεμάχια βαμβάκι των 70 γραμμαρίων, συνολικής αξίας 110.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, εθελοντές, διασώστες και ιατροί του ΕΕΣ παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας και βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να σπεύσουν, εάν κριθεί σκόπιμο, στην περιοχή της Γάζας.

Αναλυτικά, η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί και αποσταλεί ή διατεθεί για τις ανάγκες στην περιοχή της Γάζας περιλαμβάνει:

I. 6 παλέτες υγειονομικού υλικού:

Γάζες (3 διαφορετικά είδη)
Γάντια Latex (2 μεγέθη)
Συσκευές ορού μιας χρήσης
Σύριγγες (4 διαφορετικά είδη)
Νυστέρια με λαβή (3 διαφορετικά μεγέθη)
Λάμες (4 νούμερα)
II. 11 παλέτες με φάρμακα

Η εκτίμηση των αναγκών στην περιοχή συνεχίζεται από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος και έχει αναλάβει μαζί με τον ΟΗΕ την κατανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

 

 

 
Στον Αστέρα ο Έντερ
Ο επιθετικός Έντερ Λουίζ Λίμα ντε Σόουζα αποκτήθηκε σήμερα από τον Αστέρα. Ο Έντερ είναι γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου 1987 στην Βραζιλία, έχει ύψος 1.79 και ζυγίζει 71 κιλά.

Ο Έντερ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Γκουαρανί (2005-2007), όπου ήταν συμπαίκτης με τον Μαρσελάο, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Φλαμένγκο και την Παρανά (ως δανεικός), πριν επιστρέψει στην Φλαμένγκο και από εκεί έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα.

Ο Έντερ θα φοράει το Νο10 στον Αστέρα, ενώ ο Μητσέας που αποκτήθηκε χθες θα φοράει το Νο90.

Ολοκληρώνεται αύριο η προετοιμασία για Ξάνθη

Αύριο το πρωί (11 π.μ) θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ξάνθη. Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι από την Τρίπολη και αφού νωρίτερα ο Νίκος Κωστένογλου, θα έχει ανακοινώσει τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα. Στη σημερινή προπόνηση, η οποία έγινε υπό το βλέμμα πολλών φίλων της ομάδας –που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο της Τρίπολης-, μετά το αρχικό ζέσταμα ο Έλληνας τεχνικός έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής στο γήπεδο.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές έδειξαν και σήμερα πολύ καλή διάθεση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό κατά την διάρκεια της προπόνησης. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν υπολογίζει για το παιχνίδι στην Ξάνθη τους Κανακούδη, Ζεάν Κάρλος, Τσέζαρεκ, Ζαιρί, Μιλάνο, Φαμπέτα.

Τέλος, επειδή δεν εξυπηρετούν οι πτήσεις επιστροφής από Ξάνθη, η αποστολή του Αστέρα θα γυρίσει στην Τρίπολη την Δευτέρα το απόγευμα, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας θα προπονηθεί στην ακριτική πόλη.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα