Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 29-6-2009

 

 

 
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τρίπολη και στο Αστρος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης θα λειτουργήσει για δεύτερη σχολική χρονιά από το Σεπτέμβριο 2009 στο σχολικό συγκρότημα 4ου ΓΕΛ Τρίπολης –ΠΕΚ Τρίπολης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη) και παρέχεται δωρεάν. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, για 25 ώρες την εβδομάδα.
Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από σήμερα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης, (Ακαδημίας 12, Τρίπολη) καθημερινά 17:00 - 20:00, τηλ. 2710222757
2710223562

Τμήμα εκτός έδρας του ΣΔΕ Τρίπολης λειτουργεί και στο Αστρος.

 

 
Αύριο ο αγιασμός στον Αστέρα
Ξεκίνησε η επιστροφή στην Τρίπολη, καθώς ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επιστρέφουν στην Αρκαδική πρωτεύουσα, αφού αύριο το απόγευμα (6 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Αμέσως μετά το καλωσόρισμα από την διοίκηση του Αστέρα, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες (Τετάρτη-Πέμπτη) οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική στους Μεσογειακούς

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 4-0 την Συρία στον πρώτο αγώνα της στους Μεσογειακούς Αγώνες, αφού είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο (Σοϊλέδης 27΄, Παυλής 44΄, 67΄, Νικλητσιώτης 74΄).

Ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα ήταν πολύ καλός στον πρώτο επίσημο αγώνα της εθνικής μας ομάδα στους Μεσογειακούς αγώνες παίζοντας και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

 

 
Νέα Δημητσάνας
Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ έχει αναρτηθεί στο Site της Αδελφότητας Δημητσανιτών, στη διεύθυνση: http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα