Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 29-1-2009

 

 

 

 
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών - Τελετή Ορκωμοσίας Πανεπιστημίου Πελ-σου
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

8:30 Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου Τριπόλεως

Αρχιερατική θεία Λειτουργία

11:00 Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τριπόλεως

 Νεανική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

• Προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
• Ευλογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρο.
• Χαιρετισμοί από:
- Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Ν.Ε. Μαραμπέα
- Το Δήμαρχο Τριπόλεως κ. Α. Κοτσιάνη
- Το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δ. Κωνσταντόπουλο
• Ομιλία του Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Ακαδημαϊκού κ. Χρήστου Ζερεφού, με θέμα:
"Και η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα Παιδείας"

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΤΟΡΩΝ

• Χαιρετισμός προς τους πτυχιούχους από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
• Προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Π. Γ. Σ. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα.
• Καθομολόγηση Πτυχιούχων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και απονομή πτυχίων.
Απαγγελία Όρκου από τον πρωτεύσαντα πτυχιούχο κ. Κωνσταντίνο Γλύπτη.
• Καθομολόγηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Π.Μ.Σ. «Οργάνωση & Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών.
Απαγγελία Όρκου από την πρωτεύσασα μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα. Κυριακή Βασιλείου.
• Καθομολόγηση Διδάκτορος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
κ. Κωνσταντίνου Σκανδάλη και απονομή Διδακτορικού Διπλώματος.

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
• Προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Π. Γ. Σ. του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, Καθηγητή κ. Αντώνιο Μπουκουβάλα.
• Καθομολόγηση Πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και απονομή πτυχίων.
Απαγγελία Όρκου από τον πρωτεύσαντα πτυχιούχο κ. Δημήτριο Μακρή.
• Καθομολόγηση Διδάκτορος Τμήματος Επιστήμης &Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών κ. Αλεξάνδρου Παλαμίδη και απονομή Διδακτορικού Διπλώματος.

Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών
• Προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο.
• Καθομολόγηση Πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και απονομή πτυχίων.
Απαγγελία Όρκου από τον πρωτεύσαντα πτυχιούχο κ. Παναγιώτη Γιαννικόπουλο.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

• Βράβευση φοιτητών των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας
κ. κ. Αλέξανδρο.

• Βράβευση με χρηματικό ποσό, προσφορά του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, πτυχιούχου του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Ο.Τ.Ε. νοτίου και δυτικής Ελλάδας κ. Μιλτιάδη Σωτηρόπουλο.

• Βράβευση των φοιτητών που εισήχθησαν πρώτοι στα δέκα Τμήματα του Πανεπιστη μίου Πελοποννήσου το ακαδημαϊκό'Ετος 2008-2009 και των πρωτευσάντων πτυχιού χων των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών, Καλών Τεχνών και Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, από τον Διοικητή κ. Ε. Αράπογλου.

• Βράβευση των δυο πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Π.Μ.Σ. «Οργάνωση & Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Κ.Δ.Δ.Α. - ΥΠ.ΕΣ. κ. Γεώργιο Βούτσινο και τους κ. κ. Σπύρο Παπασπύρο Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Ηλία Ηλιόπουλο Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

• Βράβευση με χρηματικό ποσό, προσφορά του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητη ρίου Αρκαδίας, των πτυχιούχων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας και των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινω νιών και Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας που απεφοίτησαν πρώτοι, από τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δ. Παυλή.

Έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από την Τρίπολη, συλλογή κ. Ε. Πιτερού, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στην είσοδο της αίθουσας.

 

 

 
3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα LIFE-Περιβάλλον
Πραγματοποιήθηκε χθες στο «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» συνάντηση εργασίας μεταξύ της Προέδρου του ιδρύματος κας. Γουλανδρή, του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Μπαζίγου και του συμβούλου κ. Γιάννη Κουτρουμπή, της Δασάρχου Σπάρτης κ. Παναγιώτας Σημάδη, εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υδροβιότοπου Μούστου και του καθηγητή Δασολογίας-Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων και Υδροβιότοπων (ΕΚΒΥ) κ. Σπύρου Ντάφη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία των ανωτέρων φορέων, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο LIFE-Περιβάλλον (αποκατάσταση των δασών μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα μέσω μίας δομημένης προσέγγισης.

Το έργο αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή και υπεγράφη η σύμβαση χορηγίας στις 26 Νοεμβρίου 2008. Το έργο ξεκίνησε και θα διαρκέσει 54 μήνες, έως 30.6.2013, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.035.791 ευρώ. Η οικονομική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέρχεται σε ποσοστό 74,79%

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση της μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα, μετά τις πυρκαγιές του 2007 και επιπλέον μία συστηματική προσέγγιση για το τι πρέπει να γίνει, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα για την αποκατάσταση δασών της μαύρης πεύκης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεισέφερε 700.000 ευρώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου 20.323 ευρώ. Το Δασαρχείο Σπάρτης θα πραγματοποιήσει αναδασώσεις και ενέργειες ύψους 2.358.352 ευρώ, το ΕΚΒΥ 594.926 και ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα και Υδροβιότοπου Μούστου 82.513 ευρώ.

 

 

 
Για 3η μέρα ο ΟΣΚ παραδίδει σχολικό εξοπλισμό σε σχολεία της Αρκαδίας
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2009, παραδίδει σχολικό εξοπλισμό στις ακόλουθες σχολικές μονάδες της Αρκαδίας :

Δημοτικό Σχολείο Βερβένων
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Δολιανών
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Τυροσαπουνακαίικων
Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού
1ο, 2ο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο, Λύκειο και 1ο ΕΠΑΛ Άστρους
Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα Άστρους
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Άστρους
1ο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Πουλίθρων
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα Πραστού Αρκαδίας
Δημοτικό Σχολείο Πηγαδίου
Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βλαχοκερασιάς

Με την ενέργεια αυτή καλύπτονται βασικές ανάγκες των σχολείων αυτών, προκειμένου να διεξάγεται ομαλά και πιο αποτελεσματικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

 
Συναυλία και Έκθεση Ζωγραφικής στο Άστρος
Συναυλία & Έκθεση Ζωγραφικής στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη στο Άστρος

Το Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, το Γυμνάσιο Άστρους & το Γενικό Λύκειο Άστρους σας προσκαλούν:

α) στη Συναυλία με την ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΥΝ.Ο.Α. (Συνεταιρισμού Οδοντιάτρων Αττικής) το Σάββατο 31/01/2009 ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

β) στην έκθεση Ζωγραφικής του Αρκάδα ζωγράφου Νίκου Τσαρουχά.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης ζωγραφικής:
Παρασκευή 31/01/2009 17:00 - 20:00
Σάββατο 31/01/2009 16:00 - 21:00
Κυριακή 1/02/2009 10:00- 13:00

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Ξάνθη

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για τον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη και ο Νίκος Κωστένογλου δεν υπολογίζει για το παιχνίδι τους τραυματίες Ζαιρί, Τσέζαρεκ, Μιλάνο και τον τιμωρημένο Κανακούδη.

Στην σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» με τους παίκτες να ακολουθούν πιστά τις εντολές του Νίκου Κωστένογλου.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο πρωί, όπου ο προπονητής της ομάδας θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι στην Ξάνθη.

Στον Αστέρα ο Μητσέας

Ο τερματοφύλακας Γιάννης Μητσέας αποκτήθηκε σήμερα από τον Αστέρα. Ο Μητσέας είναι γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου 1987 στην Αθήνα, έχει ύψος 1.93 και ζυγίζει 80 κιλά.

Ο Μητσέας τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Αχαρναικό (2003-2004), στην Τερψιθέα (2004-2005), τον Θρασύβουλο (2005-2006), τα Χανιά (2006-2007), στο Λεωνίδιο (2007-2008), τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών (2008) και τον Αιολικό Μυτιλήνης, με τον οποίο είχε δύο συμμετοχές στην Γ’ Εθνική στο φετινό πρωτάθλημα.

Με Πανιώνιο στο Κύπελλο

Ο Πανιώνιος κέρδισε χθες την Βέροια 2-0 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Αστέρα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Νέα Σμύρνη στις 18 Φεβρουαρίου (16.45) και η ρεβάνς θα δοθεί στην Τρίπολη στις 4 Μαρτίου (16.00).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα