Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 27-5-2009

 

 

 

 
Εορτή των Αγίων Πάντων
Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 στις 7:00 μ.μ. στο μαγευτικό εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου (που το φροντίζουν και το συντηρούν οι Πρόσκοποι της Τρίπολης τα τελευταία 12 χρόνια) θα γίνει ο εσπερινός για τη Εορτή των Αγίων Πάντων.

Στη συνέχεια, στον πανέμορφο και ανανεωμένο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας θα ακολουθήσει το πασίγνωστο πλέον Προσκοπικό πανηγύρι με μουσική και παραδοσιακούς μεζέδες καθώς επίσης και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία.

Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης σας περιμένουν να γιορτάσετε μαζί τους το τέλος άλλης μιας πετυχημένης Προσκοπικής χρονιάς.

\"...Μια φορά Πρόσκοπος...Πάντα Πρόσκοπος...\"

www.3tripolis.sep.org.gr

 

 
Ευρωεκλογές 09: Οικολόγοι Πράσινοι
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ;

• Ζούμε την καταστροφή του πλανήτη, τις αλλαγές στο κλίμα, την ερημοποίηση περιοχών καθώς και την εξάντληση των φυσικών πόρων π.χ. πετρελαίου.
• Ζούμε μία άρρωστη και αδιέξοδη οικονομία χωρίς βιώσιμο προσανατολισμό.
• Ζούμε σε μία κοινωνία που το χάσμα φτωχών και πλουσίων μεγεθύνεται.
• Ζούμε την δόξα του «εφήμερου» κλείνοντας τα μάτια στο αύριο.

Ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας έχει οδηγηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και ζει χωρίς ελπίδα. Ζούμε και κάθε μέρα συνειδητοποιούμε τα αδιέξοδα του συστήματος πού στηρίζεται στον υπερκαταναλωτισμό, και την ασύδοτη κερδοσκοπία. Συντελείται συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγες πολυεθνικές επιχειρήσεις με παράλληλο σταδιακό αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τ Ι Φ Τ Α Ι Ε Ι; Περισσότερα...

http://www.ecogreens-gr.org/cms/

 

 
Ευρωεκλογές 09: Επίσκεψη NIKOY XOYNTH
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ NIKOY XOYNTH ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος ΧΟΥΝΤΗΣ θα επισκεφθεί:

Ώρα 10 π.μ : Τα Λαγκάδια
Ώρα 12:00 π.μ : Τη Βυτίνα
Ώρα 13:00 μ.μ : Τη Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Βυτίνας

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 

 
Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός, 2ο συνέδριο
«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
ΤΟ ΕΦΕΤΙΝΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη χορηγία του Δήμου Παιανίας φιλοξενείται και πάλι εφέτος στην Παιανία το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαν-τινός Μουσικός Πολιτισμός» το οποίο ξεκινάει το πρόγραμμά του στο Ευρω-παϊκό Κέντρο Τέχνης την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 8,30 το βράδυ, με εορταστι-κή εσπερίδα υποδοχής των συνέδρων, επίσκεψη στην έκθεση βυζαντινομου-σικών εκδόσεων και ιστορικών ενθυμημάτων «Ασμάτων Ωδές και Μαρτυρίες» και εκδήλωση αναγόρευσης του διαπρεπή πρωτοψάλτη και δάσκαλου Μανώ-λη Χατζημάρκου σε επίτιμο πρόεδρο του Συνεδρίου, που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στα 80χρονα μνήμης του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη.

Το Συνέδριο διοργανώνουν απο κοινού το Αμερικανικό Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Pittsburgh και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE). Στην εφετινή σύνοδο θα συμμετάσχουν τριάντα πέντε σύνεδροι από τις Η.Π.Α., τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Ελλάδα και θα ακουσθούν επιλεγμέ-να μελουργήματα από δέκα ομογενειακές χορωδίες των Η.Π.Α., Αυστραλίας, Καναδά, Μ. Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

Οι επιστημονικές εργασίες του Συνεδρίου θα καλύψουν ένα τριήμερο στην αίθουσα «Φίλιππος Νάκας» της Παιανίας και θα πλαισιωθούν από δυό συναυλίες βυζαντινής και ενόργανης δημοτικής μουσικής:
• της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου
Χατζηχρόνογλου και
• της Χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Παιανίας υπό τη διέυθυνση του Κωνσταντίνου Μάρκου,
που θα δοθούν στην αίθουσα «Συνιδιοκτησία» και στο Μουσείο Βορρέ.

Το 2ο Συνέδριο χαιρετίζουν οι Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης και Μόσχας Βαρθολομαίος και Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, οι Πατριαρχικοί Επίσκοποι Τορόντο, Πίττσμπου-ργκ και Προικοννήσου, Σωτήριος, Μάξιμος και Ιωσήφ, ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Pittsburgh, Mark Nordenberg.

Στο λειτουργικό μέρος του Συνεδρίου συνεργάζονται το Συμβούλιο Απόδη-μου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη, το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας, το Ιστορικό Εκκλησιαστικό Μου-σείο «Η Γέννηση του Χριστού» και το Μουσείο Παπαδιαμάντη της Σκιά-θου.
 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα