Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 27-4-2009

 

 

 

 

 
Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου στο Μερκοβούνι
“Ήμουν και είμαι χριστιανός και τον Χριστό μου προσκυνώ ως Θεό Αληθινό”

Ομολόγησε ενώπιον των Αγαρηνών ο νεαρός Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος (1789-1803) εκ Χώρας Τριφυλίας την εβδομάδα των Μυροφόρων του 1803 εδώ στην Τρίπολη που οι τότε χριστιανοί είχαν την ευλογία να βιώσουν την Άθληση Του στην Παλιά Ψαραγορά την σημερινή πλατεία Πετρινού και οι σημερινοί να τον τιμούν σαν Πολιούχο και Προστάτη τους .

Ο τελευταίος σταθμός προ του Μαρτυρίου Του ήταν το Μερκοβούνι (Δήμος Τρίπολης) στο σημείο όπου είχε τη συνάντηση του με τους τότε κατοίκους κτίστηκε, στα μέσα του 18ου αιώνα και αγιογραφήθηκε αργότερα ο ενοριακός ναός ο αφιερωμένος σ' Αυτόν όπου τιμάται ξεχωριστά, μοναδικά και πανηγυρικά η Μνήμη Του την εκάστοτε Κυριακή των Μυροφόρων - στο Βορειοδυτικό τμήμα του θόλου του υπάρχει και η αναφορά στη συνάντηση αυτή απεικονιζόμενη σε τέσσερες παραστάσεις -.

Το Εκκλησιαστικό και άλλοι παράγοντες συγκροτούμε θρησκευτικές εκδηλώσεις, που αναγγέλλονται έγκαιρα από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις οποίες προεξάρχει o Μητροπολίτης μετά του Ιερού Κλήρου και συμμετέχουν, η Δημοτική Φιλαρμονική, Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Η Ομάδα Διάσωσης, προσκεκλημένοι Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου των Τοπικών Αρχών και πολυάριθμοι φιλέορτοι επισκέπτες κάθε χρόνο περισσότεροι.

Από το απόγευμα της παραμονής μεταφέρεται από το Μητροπολιτικό Ναό Τρίπολης και παραμένει εις τον Ι.Ναό η Τιμία Κάρα Του όπου και τίθεται σε Ιερό Προσκύνημα.

Το βράδυ του Σαββάτου, 2-5-2009, ώρα 07.00 μ.μ. τελείται Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Το πρωί, από ώρα 07.15 π.μ. τελείται ο Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας περί ώρα 10.30 π.μ. περίπου ακολουθεί Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας μετά της παλιάς Σεπτής Eικόνας Του και της εικόνας Των Μυροφόρων εις Ιερά Πομπή εκ του Ι. Ναού εις τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου αναπέμπεται Δέηση εις το Ηρώο και επιστροφή στον Ι. Ναό.

Διαδρομή: εκ της Νότιας θύρας του Ι. Ναού πέριξ του ιερού έξοδος εκ της Βόρειας πύλης του περιβόλου συνεχίζει πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, Δέηση-κατάθεση στεφάνου στο Hρώο και επιστροφή από την κεντρική οδό στα προπύλαια του ναού.

 

 

 

 
Παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Πελοποννήσου "Southgreece"
Τα Επιμελητήρια Αρκαδίας και Λακωνίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Δράσης 7.4 του προγράμματος “NetForce 2006” για την ενίσχυση των Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, πραγματοποιούν συνάντηση εργασίας με θέμα την επιχειρηματική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Η συνάντηση αφορά στην προετοιμασία Σύστασης Φορέα Διαχείρισης του Δικτύου Τουρισμού Πελοποννήσου "Southgreece" και στην αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων Φορέων Τουρισμού της Πελοποννήσου για το Καταστατικό και το Σχέδιο Δράσης του νέου Φορέα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη), την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 και ώρα 18:30 μ.μ.

 

 

 
Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ
Για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους >>>>>>>>

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ >>>>>>>>>>

Τροπολογία της Υπουργού Απασχόλησης για νέα ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων στο ΙΚΑ >>>>>>>>>

 

 

 

 
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo ITF εφήβων- νεανίδων...
Στην παρθενική του συμμετοχή ως έφηβος πλέον, ο 14χρονος Δημήτριος Ιωαννίδης, εγγονός της Μελπομένης Ζαγκλή-Ιωαννίδου και υιός του Τάκη Ιωαννίδη, από το Λευκοχώρι του Δήμου Λαγκαδίων Γορτυνίας, αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo ITF εφήβων - νεανίδων 2009 (ηλικίες 14 - 18 ετών), που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Στρεμπενιώτη Νεάπολης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 24 Απριλίου 2009, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη μάχη -45 κιλά εφήβων. Ο Δημήτρης εξακολουθεί να τιμά με τις Πανελλήνιες νίκες του, επί πέντε συνεχή χρόνια, το Λευκοχώρι, τη Γορτυνία και την Αρκαδία μας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα