Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 27-2-2009

 

 

 

 
Από την εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον
Με επιτυχία υλοποιήθηκε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον που οργάνωσαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε.) Τρίπολης , το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση ( ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου , την Πέμπτη , 26/02/2009.

Στην εκδήλωση μίλησε Ο Δρ Ιωάννης Τσιπουρίδης, Πρόεδρος της «Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας», με θέμα τις « εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τις προοπτικές τους στη πατρίδα μας ».

Ο ομιλητής, ενεργό μέλος των αντιστοίχων Ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων και εκδότης των περιοδικών Ανεμολόγια και Energy Point, με εμπειρία πλέον των 25 χρόνων στον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, είτε σαν στέλεχος της ΔΕΗ, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας , παρέθεσε μια σειρά από δεδομένα και επιστημονικές αναλύσεις που αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τη ρύπανση κάθε μορφής του πλανήτη και της προοπτικές που ανοίγονται από τη χρήση της αιολικής ενέργειας.

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας .Η γνώση είναι δύναμη για τους πολίτες. Ας ενημερωθούμε και εκπαιδευτούμε λοιπόν όλοι μας , σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην αειφόρο ανάπτυξη. Για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. μετέχει στην προσπάθεια για τη δημιουργία περιβαλλοντικά ευαίσθητων και υπεύθυνων πολιτών μέσα από δωρεάν προγράμματα που υλοποιούνται από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.), τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση (ΚΕ.Δ.Β.Μ.ΑΠ.) , τα οποία είναι κρατικές δομές Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

 

 

 
Εκδήλωση: "Η καπιταλιστική οικονομική κρίση - Η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ"
Η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κερδών των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Ο καπιταλισμός είναι σύμφυτος με τις οικονομικές κρίσεις γι’ αυτό και δεν υπάρχουν λύσεις στα όρια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος. Η εργατική τάξη θα πρέπει να βαθύνει τα ρήγματα του καπιταλιστικού συστήματος ώστε την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας της ΚΝΕ, υλοποιώντας και τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
“Η καπιταλιστική οικονομική κρίση – Η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ”. Ομιλητής θα είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 18/03/09, στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Νομαρχιακό Συμβούλιο ΚΝΕ Αρκαδίας

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα