Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 26-6-2009

 

 

 

 
Νέα σύνθεση ΔΣ της ΟΕΒΑ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ), που προήλθε από τις Αρχαιρεσίες της 14/6/2009 με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρίσης Παναγιώτης του Δημοσθένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τότσης Ηλίας του Νικολάου
ΤΑΜΙΑΣ: Παπαγεωργίου Ιωάννης του Δημητρίου
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καρκούλης Κωνσταντίνος του Ηλία
ΜΕΛΟΣ: Φλώκης Αντώνιος του Γεωργίου
ΜΕΛΟΣ: Πιτερός Νικόλαος του Ευαγγέλου

 

 
Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη μέρα κατά των ναρκωτικών
Το ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών τονίζει για άλλη μια φορά ότι οι αιτίες που γεννούν το τραγικό πρόβλημα της εξάρτησης είναι βαθιά κοινωνικές και κατ’ επέκταση πολιτικές. Αφορούν το καπιταλιστικό σύστημα που από τη μια αποθεώνει την κερδοφορία των λίγων και από την άλλη συρρικνώνει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για τους πολλούς και στέλνει όλο και περισσότερους στην ανασφάλεια, στην ανεργία, στη φτώχεια, στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, στα κυρίαρχα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες, στην καταστροφή και εμπορευματοποίηση του φυσικού και εργασιακού περιβάλλοντος, στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Το 62,7% των χρηστών είναι άνεργοι.

Το γεγονός ότι η τοξικομανία και κυρίως οι αιτίες που την προκαλούν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση με επίκεντρο την πλήρη ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, με την προϋπόθεση να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός με υποδομές και κατάλληλη στήριξη.

Οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και των άλλων κομμάτων στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Προσπαθούν με ημίμετρα να μετριάσουν τις συνέπειες, για μείωση της βλάβης όπως τις αποκαλούν και όχι για μείωση της ζήτησης. Στοχεύουν δε στην εμπορευματοποίηση κάθε προβλήματος, κάθε πτυχής της ζωής του λαού. Την απαράδεκτη αυτή πολιτική της κυβέρνησης βοηθούν αντικειμενικά οι θεωρίες περί νομιμοποίησης και διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "σκληρά" - "μαλακά", χρησιμοποιώντας μάλιστα παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που δοκίμασαν τέτοια μοντέλα που τελικά χρεοκόπησαν. Επισήμως ο ΟΗΕ, αλλά και η ίδια η ολλανδική κυβέρνηση διαπιστώνουν την αποτυχία του περίφημου ολλανδικού μοντέλου.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των χρηστών και των οικογενειών τους για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινωνία. Ζητάει να λειτουργήσουν ολοκληρωμένες δομές πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης σε κάθε νομό, με δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα, που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες όλης της χώρας. Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης τα οποία απειλούνται με λουκέτο λόγω υποχρηματοδότησης. Στην Ελλάδα λειτουργούν 73 Κέντρα Πρόληψης που τουλάχιστον από το 2006 το υπουργείο υγείας και ο Ο.Κ.Α.Ν.Α. τους χρωστούν 13 εκατομμύρια ευρώ. Η ίδια κατάσταση ισχύει και για το κέντρο πρόληψης με έδρα την Τρίπολη που μέχρι σήμερα του οφείλονται πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ.

Είναι ανάγκη, τώρα να συνδυαστεί η δράση κατά των ναρκωτικών με τη δράση του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την δημιουργία ενός ρωμαλέου κινήματος ανατροπής των αιτιών της χρήσης ουσιών, για ζωή με δικαιώματα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για επιλογή εκείνου του δρόμου ανάπτυξης που θα φέρει στο προσκήνιο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ένας τέτοιος δρόμος μπορεί να κάνει καθολικό δικαίωμα, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την πρόληψη και επανένταξη των χρηστών κ.α. Ένας τέτοιος δρόμος περνάει μέσα από την λαϊκή εξουσία και οικονομία. Απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ο σοσιαλισμός.


Ν.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

 

 
ΤΡΙΑ (3) ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΔΥΟ (2) ΑΡΓΥΡΑ ΣΤΑ 8α ΤΣΙΤΕΙΑ 2009 Ο ΚΟΑΤ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1, Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,
Τηλ.:2710 224114, Fax.:2710 242773
www.koat.gr email info@koat.gr

Συγχαρητήρια για τους αθλητές του ΚΟΑΤ στο κολυμβητήριο του ΖΩΓΡΑΦΟΥ στην Αθήνα στις 13-6-2009 στην διοργάνωση του Ποσειδώνα Ιλισίων με την επωνυμία 8α ΤΣΙΤΕΙΑ 2009.

Δεν είναι τα πέντε μετάλλια, των αθλητών του συλλόγου αλλά ότι η επιτυχία, ήρθε από τους αθλητές της ηλικίας των οκτώ και εννέα ετών.

Η επιτυχία των αθλητών είναι τεράστια γιατί συναγωνίστηκαν με 850 περίπου αθλητές από εξήντα δύο (62) συλλόγους κυρίως από Αττική.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές, ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ-ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ενώ τα αργυρά μετάλλια πήραν οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ και ΣΙΨΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Οι περισσότεροι αθλητές κάνοντας, πολύ καλούς χρόνους στα αγωνίσματα που συμμετείχαν και κατακτώντας θέση στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων τους, έδωσαν το καλύτερο τεστ ενόψει των πανελληνίων πρωταθλημάτων που έρχονται για να κλείσει επιτυχημένα η κολυμβητική χρονιά.

Το Δ.Σ, τους εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας
Στον τελευταίο αγώνα των 8 που έγινε την περασμένη Τετάρτη 24.6.09 η ομάδα του Λώτι δεν άντεξε την πίεση από την πρωτοπόρο Όχθια και ενώ προηγήθηκε με 1 – 0 έχασε με τελικό σκορ 4 -1. Τα δυο ζευγάρια που προκύπτουν λοιπόν και θα παίξουν στους ημιτελικούς είναι:

Πυρί – Αγ. Ιωάννης και Παρνασσός – Όχθια.

Ο 1ος ημιτελικός (Πυρί – Αγ. Ιωάννης) θα γίνει την Κυριακή 28.6 στις 20:00 και ο 2ος (Παρνασσός – Όχθια) την Τετάρτη 1.7 στις 21:00.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα