Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 26-2-2009

 

 

 

 
69 οριστικές εντάξεις στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ

Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του αναπτυξιακού προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» στην οποία προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκος Αγγελόπουλος εντάχθηκαν οριστικά 69 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.697.728,05 ευρώ, που αφορούν αναπλάσεις οικισμών, έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, κυκλοφοριακών μελετών, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, κατασκευές αποχετευτικών αγωγών κλπ.

 

 

 

 
Παράδοση σχολικού εξοπλισμού και εποπτικού υλικού
από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων σε σχολικές μονάδες της Αρκαδίας.

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων χθες, 25 Φεβρουαρίου 2009, παρέδωσε σχολικό εξοπλισμό και εποπτικό υλικό στις ακόλουθες σχολικές μονάδες της Αρκαδίας :

Γυμνάσιο Μεγαλόπολης
1ο ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης
Λύκειο Μεγαλόπολης
Νηπιαγωγείο Καρύταινας
Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας
1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης
1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης
2ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης
3ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης
4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης
Νηπιαγωγείο Λεονταρίου.

Με την ενέργεια αυτή καλύπτονται βασικές ανάγκες των σχολείων αυτών, προκειμένου να διεξάγεται ομαλά και πιο αποτελεσματικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

 

 
Νέα Συλλόγου Λωταίων
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Λωταίων, εν όψει της Αποκριάς πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου τον αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Αρχοντικό», το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος. Τα μέλη είχαν ειδοποιηθεί για το γεγονός με επιστολές που στάλθηκαν σε αυτά και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά. Αυτό αποδεικνύεται από την αρκετά ικανοποιητική προσέλευσή τους. Τα μέλη του συμβουλίου βρίσκονταν εκεί με πολύ καλή διάθεση για να τους υποδεχτούν σε ένα όμορφο, χορευτικό και ζεστό περιβάλλον. Ο Πρόεδρος, Κολοβός Γεώργιος, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για αυτήν τους την ανταπόκριση και αφού παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ Κολιόπουλο Γεώργιο για την σημαντική βοήθεια του. Επίσης, τον Δασκαλάκο Δημήτρη, χορηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, η οποία συμμετέχει ξανά στο 2ο Πρωτάθλημα Ηραίας με σημαντικές επιτυχίες και απονεμήθηκε στον ίδιο αναμνηστική φανέλα της ομάδας! Η υποστήριξη και η συνδρομή του ήταν πολύ σημαντική!

Πρέπει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αποκριάτικου χορού, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, την οποία έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου. Το Δ.Σ για άλλη μια φορά κλήρωσε μια χρυσή λίρα, τυχερός της οποίας ήταν ο Μανόλης Μάνος(γένος Αθανασόπουλου), στον οποίο εύχεται κάθε επιτυχία. Το συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον ίδιο και την οικογένειά του για την προσφορά των 300€ στον σύλλογο! Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το Δ.Σ προμήθευε τα μέλη του συλλόγου με τα αναμνηστικά φωτογραφικά ημερολόγια που κυκλοφόρησαν για το έτος 2009. Επίσης, με μπουκαλάκια τσίπουρο με την ονομασία του χωριού!!! Η ανταπόκριση των μελών ήταν για άλλη μια φορά σημαντική!

Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν οι λιλιπούτειοι του χωριού, οι οποίοι ήταν μασκαρεμένοι και γέμιζαν τον χώρο με την χαρούμενη διάθεσή τους. Χορός, κρασί και καλό φαγητό ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης. Κατά την διάρκεια του χορού, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, η οποία κλήρωσε τα εξής δώρα: μια τηλεόραση LCD 15’’, ένα GPS, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon, ένα φούρνο μικροκυμάτων και μία ηλεκτρική σκούπα. Παραδοσιακός χορός πραγματοποιήθηκε από τους νέους του χωριού. Το τμήμα παραδοσιακών χορών συνεχίζει την λειτουργία του στην σχολή του Νίκου Δημητρακόπουλου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ:6944-350393.

-Το Δ.Σ επιθυμεί να ευχαριστήσει αρχικά, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων από διπλανά χωριά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την υποστήριξή τους, κι εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για μελλοντική συνεργασία. Στη συνέχεια ευχαριστεί θερμά τα μέλη του συλλόγου Λωταίων και τους συγχωριανούς του για την ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμά του καθώς και για την υποστήριξή τους. Θέλει να γίνει κατανοητό πως «σύλλογος» είναι το χωριό στο σύνολό του, κι όχι τα άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ, αυτά απλά τους εκπροσωπούν. Η στήριξη λοιπόν είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια του συλλόγου καθώς δίνει δύναμη και κουράγιο… Να θυμάστε πως βοηθάτε το χωριό, βοηθώντας την ύπαρξη του συλλόγου γιατί τα πρόσωπα που το απαρτίζουν αλλάζουν κάθε φορά.

Το Δ.Σ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα