Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 24-6-2009

 

 

 

 
Ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών τμημάτων του προγράμματος "Οδυσσέας"
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα μαθήματα στα τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού στους μετανάστες του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οδυσσέας» στο Νομό Αρκαδίας που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)) του Υπ.Ε.Π.Θ. και υλοποιεί το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Το έργο αυτό εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκλήρωσαν επιτυχώς φέτος το Α1 Επίπεδο διάρκειας 125 ωρών στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον κύκλο των μαθημάτων τους στο επίπεδο Α2 που διαρκεί 175 ώρες (150 ώρες ελληνικής γλώσσας και 25 ώρες ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού). Έτσι δύνανται οι εκπαιδευόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α2, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα. Τα τμήματα μάθησης ξεκινούν το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα από το Σεπτέμβριο έως και το μήνα Απρίλιο και τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν πολίτες της Ε.Ε., υπήκοοι Τρίτων Χωρών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους. Δε γίνονται δεκτοί οι παλλινοστούντες. Γίνονται δεκτοί όλοι γενικά οι μετανάστες ανεξάρτητα από την εργασιακή τους κατάσταση και από τη ηλικία των 16 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους κάθε Τετάρτη 9.00-2.00 π.μ. στα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως, στην οδό Αλέου και Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.

Η Υπεύθυνη του Προγράμματος «Οδυσσέας» Ν.Αρκαδίας
Δήμητρα Κ. Πλάκα
Πληροφορίες: τηλ. 2710 243387

 

 
ΚΛΟΠΗ ΚΥΨΕΛΩΝ-ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλαμάτα 16/06/2009

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους Μελισσοκόμους που έχουν μεταφέρει τα μελίσσια τους στην ευρύτερη περιοχή του όρους Μαίναλο Αρκαδίας, ο,τι μετά από πολλαπλά κρούσματα κλοπών κυψελών, αναθέσαμε την φύλαξη αυτών σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης και προστασίας(CECURITY).

O πρόεδρος: Γεώργιος Σεντεμέντες
Ο γραμματέας: Γεώργιος Λάγιος

 

 

 
Νομαρχιακή Συνέλευση ΣΥΝ Αρκαδίας
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας διοργανώνει Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών του ΣΥΝ την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 στις 8 το βράδυ στην Τρίπολη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Θέματα της Συνέλευσης:

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και οι πολιτικές εξελίξεις.

Στην Γ.Σ θα παραβρεθεί ο Νίκος Βούτσης, Μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ

Στις 7:30 το βράδυ ο Νίκος ΒΟΥΤΣΗΣ θα παραχωρήσει Συνέντευξη
Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε (στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου).

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΣΥΝ

 

 
'Ασκηση ελέγχου στις δραστηριότητες της θήρας
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜ.

Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου για την προώθηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρυθμίσεων που θα αφορούν στην άσκηση ελέγχου στη δραστηριότητες της θήρας και δεδομένου ότι η προστασία της άγριας πανίδας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, η οποία και πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάπτυξη και τον έλεγχο της δραστηριότητας αυτής, σας γνωστοποιούμε τα εξής :

Σε πολλές περιπτώσεις , μέχρι σήμερα , χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των αρμοδίων Δασικών Υπηρεσιών προωθήθηκαν ρυθμίσεις που προκάλεσαν προβληματισμό για τη σκοπιμότητά τους αλλά και σοβαρά προβλήματα στην προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η ψήφιση της παρ. 13 του άρθρου 4 του Ν. 3208/2003 με την οποία επιχειρήθηκε να αποδοθεί στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας (προσλαμβάνονται από τις κυνηγητικές οργανώσεις και είναι υπάλληλοι αυτών) η ιδιότητα του υπαλλήλου του Ποινικού Κώδικα και το δικαίωμα να ασκούν καθήκοντα δημόσιας – αστυνομικής εξουσίας ώστε να ενεργούν ως ανακριτικοί υπάλληλοι για τις διατάξεις περί θήρας.

Ήδη το θέμα της "αντισυνταγματικότητας" του περιεχομένου της παραπάνω διάταξης έχει εξεταστεί νομικά από το Ε΄ τμήμα του Ν.Σ.Κ (γνωμοδότηση 204/2001) και έχει κριθεί και δικαστικά (ουσιαστικά) από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση Ολομ. 1934/1998) σύμφωνα με την οποία «αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος η άσκηση από ιδιώτες ή Ν.Π.Ι.Δ. αστυνομικής εξουσίας ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία…» αφού οι αρμοδιότητες αυτές άπτονται των συνταγματικώς προστατευόμενων ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πολλοί κυνηγοί αλλά και πολίτες να αμφισβητούν τη νομιμότητα των πράξεων των ιδιωτικών φυλάκων θήρας. Πολλά ποινικά δικαστήρια ακυρώνουν κατασχέσεις και απαλλάσσουν κατηγορούμενους που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη από ιδιωτικούς φύλακες θήρας, για πράξεις όπως άρνηση έρευνας, απείθεια, και άλλες παρόμοιες παραβάσεις, μετά από παρέμβαση στο ζήτημα αυτό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία με εγκύκλιό της (18/1/2008 αριθ.138/2 γνωμοδότηση της Εισ. Α. Π.) απαγορεύει στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας να ασκήσουν κάθε προανακριτική πράξη και δεν τους αναγνωρίζει ως υπαλλήλους σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα. Η προσκόμιση, στις σχετικές περί θήρας δίκες, της γνωμοδότησης από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων αποτελεί κριτήριο αθωότητας και ήδη έχει δημιουργηθεί πλούσια νομολογία για το θέμα αυτό. Περισσότερα...

 

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας - ένσταση
Την Κυριακή που μας πέρασε 21/6/09, κατά την διάρκεια του αγώνα Σαρακίνι – Αγ. Ιωάννης, έγινε Ένσταση από τον υπεύθυνο της ομάδας Σαρακίνι κο Γιάννη Μπερδούση ότι η ομάδα του Αγ. Ιωάννη χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν. Εγώ ο ίδιος ύστερα από συνεννόηση με τον διαιτητή του πρωταθλήματος, ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες που κατάγονται από τον Αγ. Ιωάννη έχουν συμμετάσχει κατά την διάρκεια της χρονιάς σε περισσότερα από 5 παιχνίδια, πήρα την ευθύνη να εξετάσω την ένσταση προσωπικά, αφού κανείς άλλος δεν έχει πλήρη εικόνα του πρωταθλήματος εκτός από εμένα και τον διαιτητή.

Αμέσως μόλις τελείωσε ο αγώνας και αφού παρέλαβα την ένσταση εγγράφως, η ομάδα του Σαρακίνι σύσσωμη πλην ενός παίκτη με το όνομα Μαρουλιανάκης Αντώνης, μου ζήτησε να διαβάσει την αίτηση του Κου Μπερδούση και διαφωνώντας με το περιεχόμενο της, την έσκισε μπροστά στα μάτια μας. Τα παιδιά προς τιμή τους είπαν πως τους γελοιοποιεί μια τέτοια κίνηση και ότι οι ίδιοι δεν επιθυμούν την δημοσίευση της. Αποδέχτηκαν την ήττα τους στην διαδικασία των πέναλτι μετά από μια δίκαιη ισοπαλία.

Ύστερα όμως από την χθεσινοβραδινή (22/6/09) επίσκεψη του Κου Μπερδούση στο γραφείο μου, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω το γεγονός και να απαντήσω στην ένσταση.

Η ένσταση λοιπόν δεν γίνεται δεκτή.

Οι λόγοι που ανέφερε ο Κος Μπερδούσης δεν είναι κατά την γνώμη μου σωστοί κι έτσι εγώ ο ίδιος ως υπεύθυνος διοργάνωσης του θεσμού, αναλαμβάνω την ευθύνη και δεν αποδέχομαι την ένσταση.

Συνεπώς το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά και θα τελειώσει όπως ακριβώς ξεκίνησε και όπως αρμόζει στον θεσμό.

Η προσπάθεια 4 χρόνων δεν θα σταματήσει για τις εμμονές συγκεκριμένων ανθρώπων.

Όποιος δεν συμφωνεί με τους κανόνες του πρωταθλήματος να κάνει την ένσταση του πριν το πρωτάθλημα ξεκινήσει και όχι όταν φτάνει στην δυσάρεστη κατ’ αυτόν θέση της ήττας. Αλλά έτσι το έχουν φαίνεται κάποιοι. Όταν νικούν σιωπούν και πανηγυρίζουν και όταν χάνουν διαμαρτύρονται.

Μάθετε να χάνεται κύριοι. Σημασία έχει η συμμετοχή. Δεν υπάρχει πρώτος αν δεν υπάρχουν και οι άλλοι ο 2ος. ο 3ος και ο τελευταίος ακόμη. Αυτοί δίνουν αξία στο νικητή.

Με εκτίμηση
Νίκος Δημητρακόπουλος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα