Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 24-4-2009

 

 

 

 
Εορτασμός Αγίου Νείλου
Mεγάλη Θρησκευτική Εορτή του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη, Πολιούχου του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Πέτρου του Δήμου Β. Κυνουρίας και γενέτειρα του Αγίου, θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαΐου 2009, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2009

Γενικός Σημαιοστολισμός.
Ώρα 7:30μ.μ.: ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.
Φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009

ΟΡΘΡΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.

 

 

 
ΚΕΕ- εξετάσεις για Κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι έπειτα από πρωτοβουλία και σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε., το Κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρόκειται να διοργανώσει εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Α1-Α2 ειδικά για όσους έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βασικά Αγγλικά ή Αγγλικά ΙΙ. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται μέσω του Προγράμματος Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Για την πραγματοποίηση των εξετάσεων προηγήθηκε κατάλληλη προεργασία ενός και πλέον έτους μεταξύ ΓΓΔΒΜ / ΙΔΕΚΕ και του ΚΠΓ για τον επιστημονικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση των προδιαγραφών, του είδους των εξετάσεων, του περιεχομένου της δοκιμασίας κτλ. Μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας που επιτεύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τους για πρώτη φορά τον προσεχή Νοέμβριο (2009) ή τον Μάιο του 2010, ανάλογα με την ετοιμότητα του συστήματος. Όσοι παρακολούθησαν επιτυχώς τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα κατά το παρελθόν, αλλά και κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εξέταση του Κ.Π.Γ.

Για τη διενέργεια και το σχεδιασμό των εξετάσεων είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά με την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε στη διαδικασία εξέτασης. Η ενυπόγραφη ενημέρωσή σας πρέπει να κατατεθεί κατ’ ιδίαν ή ηλεκτρονικά ή με φαξ στο Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, ( Διεύθυνση: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, τηλ. : 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00 ). μέχρι την 28 Απριλίου 2009, ημέρα Τρίτη.

 

 

 
Το ΕΚΑ για Πρωτομαγιά
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009

Συγκέντρωση στην ΤΡΙΠΟΛΗ (Πλατεία Αγ. Βασιλείου)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 10.00 π. μ

Εργαζόμενες /οι, άνεργοι /ες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε δεινή θέση. Η διεθνής οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας και σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δημιουργούν ένα τεράστιο κύμα, που απειλεί να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, που έχει ακόμη παραμείνει. Οι απολύσεις, το χτύπημα των συμβάσεων, η λιτότητα το πάγωμα των μισθών, των συντάξεων, οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, η αύξηση της ανεργίας, ο περιορισμός των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η έκρηξη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, είναι στην ημερήσια διάταξη σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανώνουν τις αντιστάσεις τους, συσπειρώνονται, σχεδιάζουν νέους αγώνες.
Την κρίση δεν θα πρέπει να πληρώσει για μία ακόμα φορά η εργατική τάξη. Περισσότερα...

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που οργανώνει, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στις 8 το βράδυ, στην παρουσίαση του βιβλίου

«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ (1928 - 2008)».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Κώστας Πουπάκης, Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Αλέκος Καλύβης, Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Γιώργος Μαυρίκος, Βουλευτής του ΚΚΕ - Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Γιώργος Κουκουλές, Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου
Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας του βιβλίου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ.

Πληροφορίες:
Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Τηλ. 2710222218

 

 

 

 
Λύση στο πρόβλημα των ωρομισθίων-αναπληρωτών καθηγητών...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Πριήνης 13 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 17122, ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ 24 -04-2009
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 152

Θέμα: «Λύση στο πρόβλημα των ωρομισθίων-αναπληρωτών καθηγητών Γενικής Παιδείας στα πρώην ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ δίνει ο Υπουργός Παιδείας κος Άρης Σπηλιωτόπουλος ένα βήμα πριν την οριστική μας βιολογική κατάρρευση!»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στις 23-4-2009 στη Βουλή, Ο Υπουργός Παιδείας κος Άρης Σπηλιωτόπουλος δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε ο Νόμος 3475/06 (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για την Τεχνική- Επαγγελματική Εκπαίδευση), ασκώντας κοινωνική πολιτική και εφαρμόζοντας παράλληλα τις βασικές αρχές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Με την μετατροπή – κατάργηση των ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ τα μαθήματα Γενικής Παιδείας καταργήθηκαν βάσει του αναλυτικού προγράμματος σπουδών στις ΕΠΑΣ ( επαγγελματικές σχολές) που δημιουργήθηκαν. Αυτό είχε σαν συνέπεια στο να οδηγηθούν στην ανεργία και επαγγελματικό αδιέξοδο επιστήμονες- εκπαιδευτικοί ηλικίας 40-45-50 ετών με παιδιά, μετά από 5-10-15 χρόνια δουλειάς.

Η ΛΥΣΗ:

Ο Υπουργός Παιδείας κος Άρης Σπηλιωτόπουλος καθώς επίσης και ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Ανδρέας Λυκουρέντζος όφειλαν να πράξουν τα νόμιμα και τα δίκαια στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών. Οι ίδιοι άκουσαν τις εκκλήσεις μας που χρόνια τώρα απευθύναμε προς το ΥΠΕΠΘ με νομικούς αλληλέγγυους το Νομικό Συμβούλιο του κράτους (2001 & 2007), την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη ( 2005 έως σήμερα) και Βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Τύπου και έδρασαν εσπευσμένα και αποτελεσματικά έτσι ώστε η πολιτική βούληση για άσκηση κοινωνικής πολιτικής και εφαρμογή των επιταγών του Συντάγματος να γίνει πράξη.

Περιμένοντας με αγωνία την Κοινοβουλευτική Κύρωση της Τροπολογίας με νόμο του Κράτους παρακαλούμε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν το δίκαιο και να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας
Υπερμαχία Χριστοδούλου    Κων/νος Σελιανίτης

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα