Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 24-3-2009

 

 

 

 
Ο Υφυπουργός Παιδείας στη Μεγαλόπολη
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος επισκέφτηκε σήμερα τη Μεγαλόπολη όπου και παρακολούθησε τη σχολική γιορτή του Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης. Η εκδήλωση του Λυκείου για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, με θέμα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, παρουσία του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Π. Μπούρα, του Δημάρχου Φαλαισίας κ. Ι. Φουσέκη και του Προισταμένου του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεγαλόπολης κ. Ι. Κουρέτα.

Ο Υφυπουργός μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο ελληνικός πολιτισμός, η πίστη στην ορθοδοξία, η ελληνική γλώσσα και οι διδαχές της ιστορίας, στοιχεία ταυτότητας και έμπνευσης του λαού μας, αποτέλεσαν τα ηθικά κίνητρα για την εξέγερση και την παλιγγενεσία του έθνους μας. Το αξιακό αυτό πλαίσιο αποτελεί ασφαλές πηδάλιο για την πορεία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας ιδιαίτερα υπό την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, πορεία με υπευθυνότητα και πρόοδο».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 στην πόλη της Βέροιας και για το λόγο αυτό δε θα συμμετέχει στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του νομού της Αρκαδίας.


 

 

 

 
ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, συμμετέχουν στο 3ο Φεστιβάλ «Ελαιολάδου & Ελιάς», στις 10-11-12 Απριλίου 2009, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Το 3ο Φεστιβάλ οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΔΠΑ) και αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στη χώρα μας και υποστηρίζεται από όλους τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στα στάδια παραγωγής επεξεργασίας και διάθεσης των δύο αυτών βασικών εθνικών μας προϊόντων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τους ελαιοτριβείς με θέμα το marketing του ελαιολάδου, παρουσιάσεις διαφόρων ειδών λαδιού, γευσιγνωσίες, αλλά και ο 1ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς 2009 υπό την αιγίδα της ΠΕΜΕΤΕ.

Καλούμε τους παραγωγούς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αλλά και όσους εμπλέκονται στην καλλιέργεια, τυποποίηση και προώθηση βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο του Δήμου μας (Νο 72) ή να συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φεστιβάλ, να επικοινωνούν με τα τηλ. 2755022901 εσωτ. 1.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να απευθύνεστε επίσης στα τηλέφωνα 210-3610265 και στις ιστοσελίδες http://www.boriakinouria.gov.gr  http://www.edpa.gr .

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 

 

 

 
Δημόσιος πλειοδοτικός Διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος Μπαρμπαρέσου
Επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες χαμένες για το Κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου Μπαρμπερέσου και κυρίως για την Καστάνιτσα , η διαδικασία αξιοποίησης του κτιρίου που βρίσκεται στη γωνία των οδών Γερανίου και Πειραιώς στην Αθήνα, έφτασε στο τελικό της στάδιο.

Την Τετάρτη 11-3-2009 συνεδρίασε η Διαχειριστική Επιτροπή και όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού την 29η Απριλίου 2009 και ώρα 14.00. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα της Δημητσάνας
Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το τεύχος Φεβρουαρίου της εφημερίδας "Δημητσάνα" όπου μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα για την περιοχή. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα