Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 24-1-2009

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Λεβαδειακό
Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος (3.00 μ.μ.) στην Τρίπολη με τον Λεβαδειακό.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω δεκαεννέα ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Νίκος Λαζαρίδης, Πέτρος Κανακούδης, Σωκράτης Φυτανίδης, Μανώλης Ψωμάς, Μπρούνο Ουριμπάρι, Φάμπιο Φελίσιο, Ακης Στρατάκης, Αντριάν Μπαστία, Αντώνης Λαδάκης, Μαρσελάο, Βαγγέλης Καούνος, Ρικάρντο Εστέβες, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Οράσιο Καρντόσο, Λούσιο Φιλομένο, Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Ίσραελ Νταμόντε.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Θρασύβουλο, δεν συμμετέχουν στην αποστολή του Αστέρα ο Στάθης Ρόκας και ο Ζαουάντ Ζαιρί, ενώ αντίθετα συμπεριλήφθηκε σε αυτήν ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Η αποστολή του Αστέρα θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

 

 

 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ( Κ.Ε.Ε. ) ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
(ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ,
ΟΔΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ & ΑΛΕΟΥ , ΤΡΙΠΟΛΗ)
ΤΗΛ. – FAX: 2710 - 232524
e-mail: kee-ark@sch.gr

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , σας ενημερώνει ότι πλέον στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kee.ideke.edu.gr  , δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δουν ποια είναι τα προσφερόμενα τμήματα του Κ.Ε.Ε. , διάρκειας άνω των 50 (πενήντα) ωρών , με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες ( ημερομηνίες υλοποίησης , Δήμος και χώρος υλοποίησης , καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων , χρονοδιάγραμμα μαθημάτων , προϋποθέσεις συμμετοχής κ.α. )

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης διάρκειας άνω των 50 (πενήντα) ωρών προαπαιτείται:
1. Κατάθεση φωτοτυπίας Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Σπουδών
3. Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Ανεργίας ή Πολυτεκνίας ή Αναπηρίας εάν υφίστανται
4. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη συμμετοχής σε ίδιο πρόγραμμα τα δύο τελευταία χρόνια και αποδοχής των όρων συμμετοχής σε αυτό.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00).
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

 

 

 
Εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΣΥΝ»
Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει ο ΣΥΝ Αρκαδίας την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη.
με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΣΥΝ».

Ομιλητής: Νίκος ΧΟΥΝΤΗΣ, Γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ

Στις 18:45 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ο Ν. Χουντής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε

 

 

 

 
Ανοιχτή επιστολή ωρομισθίων καθηγητών προς τον Πρωθυπουργό
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Πριήνης 13 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 17122, ΑΘΗΝΑ (υπόψη κου Σελιανίτη)
ΗΛ. Δ/ΝΣΗ : 2satellite@gmail.com & yperhrist@yahoo.gr
Τηλέφωνα : Χριστοδούλου Υπερμαχία 6942500110, Σελιανίτης Κων/νος 6944271533

ΑΘΗΝΑ 15 -01-2009 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 128

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κΑ.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: « Πλήρης ανατροπή του δικαίου με την απομάκρυνση του κου Ευριπίδη Στυλιανίδη από το ΥΠΕΠΘ, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για μας η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κου Ανδρέα Λυκουρέντζου αυτές τις μέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σε ερώτηση Βουλευτή για το ζήτημα των ΠΡΩΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ και φανερώνει όχι απλά την ανακόλουθη πολιτική ενός κλασσικού «Μαυρογιαλούρου» αλλά το ότι ο ίδιος ο κος Υφυπουργός είναι σε σύγχυση και άλλα λέει γραπτώς, άλλα στους συναδέλφους μας, άλλα απαντά προφορικά στους βουλευτές που τον ρωτούν , άλλα λέει στη Βουλή.

Ανεξήγητη είναι για μας η αστραπιαία αλλαγή πλεύσης του κου Υφυπουργού εις βάρος μας όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του , για την οποία αλλαγή πλεύσης θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν ευθύνεται ο νέος Υπουργός Παιδείας κος Άρης Σπηλιωτόπουλος. Το σημαντικότερο δε είναι, πως ο κος Λυκουρέντζος διαψεύδει την επιστολή του ΥΠΕΠΘ προς τον Πρόεδρο της Βουλής και ίσως προς εσάς, εμπαίζει Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι μέσα στο πλαίσιο των νόμιμων ενεργειών και αρμοδιοτήτων τους μετέφεραν την αγωνία μας στα κέντρα των αποφάσεων.

Αντικρούοντας με επιχειρήματα θα αποδείξουμε πως κος Υφυπουργός εκτός από το ότι αντιφάσκει προσπαθεί να ισοπεδώσει και να εκμηδενίσει όλο το έργο διάρκειας 4 χρόνων των Υπηρεσιών του ΥΠΕΠΘ και κυρίως το έργο του μέχρι πρόσφατα Υπουργού Παιδείας κου Ευριπίδη Στυλιανίδη, λαμβάνοντας υπόψη πως το θέμα μας ήταν θέμα συζήτησης στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία το έτος 2005 και μόλις τον τελευταίο χρόνο με τις συζητήσεις που είχαμε με τον μέχρι πρόσφατα Υπουργό Παιδείας κο Ευριπίδη Στυλιανίδη καταφέραμε να βρούμε μια λύση ανάγκης , η οποία μπορεί να είναι εις βάρος μας, αλλά είναι αποδεκτή από μας όταν βλέπουμε συναδέλφους μας να αγγίζουν τα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα,

Αρχίζοντας με λάθος στην επωνυμία του Συλλόγου μας . Δεν υπάρχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ που εκπροσωπεί τους πρώην ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ-εμάς-.Υπάρχει η Ομοσπονδία των μόνιμων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ ,αλλά χωρίς κανένα δικαίωμα εκπροσώπησής μας. Συνεπώς ο κος Υφυπουργός εννοεί ίσως το δικό μας σωματείο, γιατί εμείς και δια των εκπροσώπων μας και παρουσία του κου Στυλιανίδη τις περισσότερες φορές είμαστε αυτοί που προσπαθούσαμε συνεχώς να θυμίσουμε την αναβλητικότητα του ΥΠΕΠΘ να δώσει λύση στο πρόβλημα που το ίδιο το ΥΠΕΠΘ με τον νόμο 3475/06 προκάλεσε σε μας.

Στη συνέχεια του λόγου του, είναι προφανές πως ο κος Υφυπουργός έχει άγνοια για το συμβαίνει κάθε χρόνο στον πίνακα Αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ τον οποίο και εμείς σεβόμαστε για αυτό και συμφωνήσαμε σε αυτήν την ρύθμιση ανάγκης. Με τη διαφορά πως ο κος Λυκουρέντζος σέβεται έναν πίνακα στον οποίο κάθε χρόνο εμφιλοχωρούν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ( ΠΔΣ , όπου ο κάθε διευθυντής παντός καιρού βολεύει τα παιδιά του, Σιβιτανίδειο προνόμιο μόνο του Αθηνοκεντρικού κράτους, ΣΔΕ, Προϋπηρεσία κρατών μελών ΕΕ οποιουδήποτε Υπουργείου κλπ) και ανησυχεί που 250 πρώην ωρομίσθιοι καθηγητές Γενικής Παιδείας διωγμένοι με τον νόμο καταπέλτη του ΥΠΕΠΘ (νόμος 3475/06) ,ο οποίος νόμος θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα όταν δίνει το δικαίωμα της μετάταξης σε κενές οργανικές και προσωπαγείς θέσεις στα σχολεία του ΥΠΕΠΘ και αδιαφορεί για τους ωρομίσθιους των αντίστοιχων ειδικοτήτων ,που πετάγονται στο δρόμο. Ο κος Υφυπουργός έχει λησμονήσει πως τον Ιούλιο έλεγε στη Βουλή πως το θέμα μας θα λυνόταν σε επόμενο νομοσχέδιο. Ο κος Υφυπουργός έχει λησμονήσει πως το θέμα μας έχει ήδη δρομολογηθεί και περιλαμβάνεται σε νομοθετική ρύθμιση σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιου του ΥΠΕΠΘ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την συμπεριφορά του κου Υφυπουργού. Τόσο εύκολα αλλάζει πολιτική βούληση; Δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πως 250 οικογένειες έχουν πεταχτεί στο δρόμο , ζουν σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης και ανά πάσα στιγμή συνάδελφοι που προσωρινά κρέμασαν τα πτυχία τους στον τοίχο και δουλεύουν σε οικοδομές (στην καλύτερη περίπτωση) για να ζήσουν τα παιδιά τους, κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα λόγω απειρίας;

Δέχεται να μετατρέψει το κοινωνικό πρόσωπο του κου Στυλιανίδη σε ρουσφετολογικό μετρώντας αριθμούς και όχι το δίκαιο;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Κυβέρνηση είναι ίδια και το κοινωνικό πρόσωπο ενός Υπουργού της Κυβέρνησής σας δεν αλλάζει με έναν ανασχηματισμό. Έχουμε ήδη συζητήσει και αποδεχτεί τη λύση του ΥΠΕΠΘ και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε νέες διαδικασίες διαλόγους κάθε φορά που εσείς θα αλλάζετε Υπουργούς.

Ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, όχι απλά να ξαναμπούμε σε νέες διαδικασίες διαλόγου και διαπραγματεύσεων αλλά για την άμεση επίλυση του προβλήματός μας, έστω και με την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΠΘ σε μορφή τροπολογίας.

Παραθέτουμε τα λόγια του κου Υφυπουργού στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, πηγή για μας από δικτυακό τόπο και επισυνάπτουμε συν/να έγγραφα που τεκμηριώνουν την οργή μας κατά της ανακόλουθης πολιτικής του.

ΣΥΝ/ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 16/7/08
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 14/1/09
ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΠΘ
ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΠΘ –ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Α)ΑΠΑΝΤΗΣΗ κου ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ κο ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ
Β) ΑΠΑΝΤΗΣΗ κου ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κο ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Υπερμαχία Χριστοδούλου      Κων/νος Σελιανίτης

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα