Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 23-2-2009

 

 

 

 

 
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον
 Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε.) Τρίπολης , το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση ( ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον , την Πέμπτη , 26/02/2009 και ώρα 18.00 στο Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας (Αίθουσα εκδηλώσεων στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , δίπλα από το ναό ) στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει Ο Δρ Ιωάννης Τσιπουρίδης, Πρόεδρος της «Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας», με θέμα τις « εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τις προοπτικές τους στη πατρίδα μας » .

Ο ομιλητής, είναι ενεργό μέλος των αντιστοίχων Ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων και εκδότης των περιοδικών Ανεμολόγια και Energy Point, με εμπειρία πλέον των 25 χρόνων στον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, είτε σαν στέλεχος της ΔΕΗ, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Πολυγραφότατος αρθρογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες, ευχάριστος ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια και ακούραστος δημιουργός ενός αρμονικότερου αύριο, διακρίνεται για την οξυδέρκεια του και το άφθαστο χιούμορ του. Απολαυστικός και να τον ακούς και να τον διαβάζεις.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
1) Στο Κ.Ε.Ε Αρκαδίας, τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00.
2) Στο Σ.Δ.Ε. Τρίπολης τηλ. 222757 , Ώρες Λειτουργίας : 16.00 - 21.00

Το Σ.Δ.Ε. Τρίπολης , το Κ.Ε.Ε, Αρκαδίας και το ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. Πελοποννήσου ,είναι κρατικές δομές Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

 

 

 

 
Ομιλία με θέμα "Προβλήματα της εφηβείας"
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, ώρα 7:00μμ
κοινωφελές ίδρυμα "ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΧΑΛΚΟ"
Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Ομιλία από την κ. Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Παιδίατρο, Δ/ντρια Κοινωνικής & Αναπτυξιακής του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

 
ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2009

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στη δημόσια υγεία και παιδεία, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ με την απεργιακή κινητοποίηση να καταδικάσουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιείται από την κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις άλλες δυνάμεις και οργανισμούς του κεφαλαίου. Να προτάξουμε τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας στην προοπτική γενικότερων, ριζικότερων αλλαγών. Περισσότερα...

 

 

 

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ
Με τη συμμετοχή περίπου 700 αθλητών από όλη την Ελλάδα διεξήχθη την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στο Μαρκόπουλο Αττικής στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου 2009, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με απόλυτη επιτυχία.
Η περσινή διοργάνωση είχε γίνει στο Δημοτικό διαμέρισμα Πηγή του Δήμου Γόμφων στα Τρίκαλα.

Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αποτέλεσαν και βασικό κριτήριο όπως κάθε χρόνο για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων, οι οποίες θα μας εκπροσωπήσουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, το οποίο θα γίνει 14 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Εκεί την πρόκριση πήραν οι 4 πρώτοι αθλητές από κάθε κατηγορία με την προϋπόθεση να έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την ελληνική εθνική ομάδα.

Ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε στην κατηγορία των Κορασίδων με τρεις αθλήτριες, την Κατερίνα Μπερδούση , την Ιωάννα Γιόβα και την Ερατώ Βέμμου .

Τα 3000 μέτρα των Κορασίδων, ήταν ένα αγώνισμα στο οποίο συμμετείχαν εξαιρετικά ταλαντούχες αθλήτριες έτσι ώστε να γίνει και μια πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα.
Συνολικά συμμετείχαν 90 κορίτσια και μετά τα πρώτα μισά είχε ξεχωρίσει ένα γκρουπ 6 αθλητριών ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν και τα αναμενόμενα φαβορί : η Κατερίνα Μπερδούση (ΓΣ Αρκαδίας) , Αναστασία Καρακατσάνη (ΕΑ Ρεθυμνιακού) , Αθηνά Κοΐνη (ΓΑΣ Ιλισός) και Ανδρονίκη Δρακάκη (ΑΕΚ).

Η Κατερίνα μετά από οδηγίες του προπονητή της Δημήτρη Γεωργόπουλου ανέλαβε να οδηγήσει την κούρσα από τα 1500 μ. περίπου και έμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος φτάνοντας καθαρά πρώτη στο τέρμα , και έτσι , η αθλήτρια του Συλλόγου μας με χρόνο 10:24 στην πρώτη της χρονιά μάλιστα στην κατηγορία κατέκτησε άξια το Χρυσό μετάλλιο.
Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη, με την Καρακατσάνη να κερδίζει (10:27) την Κοϊνη (10:28) στα τελευταία μέτρα, ενώ στην τέταρτη θέση περιορίστηκε τελικά η Δρακάκη(10:38) , που ήταν και η περσινή πρωταθλήτρια.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή Δ. Γεωργόπουλο , στην Κατερίνα Μπερδούση αλλά και στις δύο άλλες αθλήτριες του συλλόγου μας για την πολύ καλή προσπάθειά τους , που τερμάτισαν η Ιωάννα Γιόβα στην 19η θέση με χρόνο 11:29 και η Ερατώ Βέμμου στην 52η θέση με χρόνο 12:35.

Στο ομαδικό έγινε φοβερή μάχη με νικήτρια τελικά την ομάδα της ΕΑ Ρεθυμνιακού ενώ ο Γ.Σ.Αρκαδίας ήρθε στη τέταρτη θέση με «διαφορά στήθους» από την τρίτη ομάδα του Πανελληνίου ΓΣ (διαφορά 1 βαθμός).


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Αστέρας-ΑΕΚ 0-1
Έχασε πάλι στο φινάλε

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες, αλλά στο φινάλε του παιχνιδιού –όπως και στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου- ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 0-1. Το τέρμα που έκρινε την συνάντηση σημείωσε ο Μαιστόροβιτς στο 86ο λεπτό με κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ενσαλίβα από αριστερά. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από την αρχή του παιχνιδιού και μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 8ο λεπτό μετά από λάθος του Παυλή, ο Καούνος πλάσαρε τον Σάχα που απέκρουσε –με τη βοήθεια και του Αλεξόπουλου- σε κόρνερ. Αμέσως μετά και μετά το κόρνερ του Φλάβιο, ο Φιλομένο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 39’ ο Φιλομένο τροφοδότησε τον Καρντόσο, που μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ. Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έκανε ακόμα μία μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Καούνου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 62’ ήταν η σειρά του Ζαιρί να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από πάσα του Λαδάκη, ο επιθετικός του Αστέρα βγήκε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο τερματοφύλακας γλύτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Στα επόμενα λεπτά, ο Αστέρας είχε και άλλες καλές στιγμές, με το σουτ του Φιλομένο (78’) και το σουτ του Ζαιρί (89’) τα οποία απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (68’ Εστέβες), Λαζαρίδης (90’ Ρόκας), Μαρσελάο, Κανακούδης, Νταμόντε (46’ Λαδάκης), Καρντόσο, Φλάβιο, Ζαιρί, Φιλομένο, Καούνος.
ΑΕΚ: Σάχα, Τζεράλντο Αλβες, Κουτρουμάνος, Μαιστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Σκόκο (78’ Ταχτσίδης), Χετεμάι, Παυλής (64’ Μπλάνκο), Τζιμπούρ (90’ Γεωργέας)

- Το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής: την Δευτέρα (10.30 π.μ), Τρίτη ρεπό και την Τετάρτη (3.00 μ.μ.)

Οι ακαδημίες του Αστέρα κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Οι ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης θα κόψουν την πίτα τους την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα