Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 22-1-2009

 

 

 

 
Απάντηση σε ερώτηση Ρέππα για το Παναρκαδικό
Μετά από ενδελεχή έλεγχο του φακέλου που μας κατατέθηκε μαζί με την υπ'αριθμ. 151951/11.12.2008 Απάντηση του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε Ερώτηση μας για την ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, διαπιστώθηκε ότι η σχετική προμελέτη που έγινε από τη ΔΕΚΕ και εγκρίθηκε από την ΔΕΠΑΝΟ, καθώς και η σχετική μελέτη που ανατέθηκε από τη ΔΕΠΑΝΟ σε ιδιωτικό γραφείο της Αθήνας, εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν το 2006 και το 2007.

Η επίκληση του υποτιθέμενου ρυθμιστικού σχεδίου που έγινε το 2003, όπως αναφέρεται στην ανωτέρω Απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφενός δεν αποτελεί μελέτη αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης, αφετέρου δεν υφίσταται κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη της. Συνεπώς η αναφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι η ακριβής χωροθέτηση του κτηρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής στο χώρο του παλαιού ελικοδρομίου έγινε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ είναι ψευδής.

Ψευδής είναι επίσης η αναφορά της ηγεσίας του Υπουργείου ότι δεν υφίσταται πρόθεση κατασκευής εξαώροφου κτηρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής. Σύμφωνα με τις εγκριθείσες (2006 - 2007) μελέτες, η υπό ανέγερση Ψυχιατρική Κλινική προβλέπεται να έχει ύψος 8,25 μέτρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ακόμα τρεις ορόφους, δηλαδή το συνολικό ύψος της Ψυχιατρικής Κλινικής θα φτάνει τα 15 μέτρα.

Το προβλεπόμενο μεγάλο ύψος της Ψυχιατρικής Κλινικής - δεν δικαιολογείται, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην Ερώτηση μας, από τις ανάγκες της Κλινικής- μαζί με τη μικρή απόσταση -μόλις 6,5 μέτρα- από το υπάρχον κτήριο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου είναι αναμενόμενο να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον ηλιασμό, φωτισμό και αερισμό του υπάρχοντος κτηρίου. Για αυτό άλλωστε η αρμόδια Πρωτοβάθμια Αρχιτεκτονική Επιτροπή Αρκαδίας πρότεινε την αλλαγή της θέσης του υπό ανέγερση κτηρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Η ίδια Επιτροπή άλλωστε απέρριψε, ως γνωστόν, το σχετικό φάκελο εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων του, όπως έλλειψη εδαφοτεχνικής μελέτης, τρισδιάστατης απεικόνισης και διαγράμματος κάλυψης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου σύμφωνα με το ΓΟΚ.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αναξιοπιστία και η προχειρότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Ν.Δ., αφήνοντας έκθετους τους πολίτες σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι η υγεία.

Για άλλη μια φορά καταρρίπτεται η συνήθης τακτική της Ν.Δ. να προσπαθεί να «εναγάγει» το ΠΑΣΟΚ για τις δικές της «κακοτεχνίες».


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, 1
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα: Ερωτήσεων και ΑΚΕ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση και ΑΚΕ Βουλευτών

Απαντώντας στην με αρ. 9362/363/05-11-2008 ερώτηση και ΑΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Η. Καρανίκα, Η. Λαμπίρη, Δ. Ρέππα και Μ. Σκουλάκη, σχετικά με τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Από τη ρυθμιστική μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί για το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το 2003, προκύπτει και είναι αποτυπωμένη η ανέγερση του Ψυχιατρικού Τμήματος, στο χώρο του παλαιού ελικοδρομίου. Επομένως, πρόκειται για κάτι που είναι γνωστό από τότε.

Δεν υπάρχει μελέτη για κατασκευή εξαώροφου κτιρίου. Η μελέτη που έχει εκπονηθεί αφορά αποκλειστικά στην κατασκευή υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου στα τρία από τα τέσσερα κτίρια, που καλύπτουν την επιφάνεια του υπό ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος. Εξάλλου, κάθε οικοδομική άδεια εκδίδεται με προοπτική για μελλοντική καθ' ύφος επέκταση, ανάλογα με το συντελεστή δόμησης της περιοχής. Επομένως, η καταγραφή της προοπτικής της καθ' ύψος επέκτασης των συγκεκριμένων κτιρίων αποτελούσε υποχρέωση του μελετητή, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει κάτι τέτοιο.

Αλλαγή της χωροθέτησης του ψυχιατρικού τμήματος αυτήν τη στιγμή σημαίνει αλλαγή της μελέτης εφαρμογής, με όλα τα συνεπακόλουθα αυτής, δηλαδή εξαρχής διαδικασία, η οποία χρονικά θέτει το έργο εκτός ένταξης. Όμως, ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή νέα χωροθέτηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων, αφού από το πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΠΩΣ» προκύπτει καθαρά ότι η Ψυχιατρική Κλινική πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο και άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι του Νοσοκομείου. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να κατασκευαστεί το ψυχιατρικό τμήμα σε άλλο χώρο του Νοσοκομείου, απομακρυσμένο από το κυρίως κτίριο.

Σας αποστέλλουμε φάκελο με τα αιτούμενα από τους κ.κ. Βουλευτές στοιχεία.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 
Η ΕΟΔ Αρκαδίας στην πληγείσα περιοχή της Γάζας
Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας θα συμμετάσχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πληγείσα περιοχή της Γάζας.

Η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης διοργανώνει 6μελή αποστολή από όλα τα παραρτήματα της ΕΟΔ ανά την Ελλάδα. Το μέλος της ΕΟΔ Αρκαδίας και παραϊατρικός διασώστης κ. Μπατσιούδη Κατερίνα επελέγχει να συμμετάσχει στην αποστολή.

Η αποστολή που αποτελείται από 2 γιατρούς, μία νοσηλεύτρια, 2 παραϊατρικούς διασώστες και 1 ειδικό στις τηλεπικοινωνίες, θα αναχωρήσει εντός των ημερών και θα παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων στην περιοχή προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και επανδρώνοντας νοσοκομεία της περιοχής, πιστοποιώντας έτσι ότι η βοήθεια που θα σταλεί θα φτάσει σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διατηρεί λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς για τη συγκέντρωση ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.
Ο αριθμός είναι: 5202-035423-851

 

 

 
Η Νομαρχιακή και Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία για τα σκουπίδια
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίπολη 20-1-2009

Συμπαρατασσόμαστε με τους κατοίκους της Μάκρης, του Παλλαντίου, του Εύανδρου και της ευρύτερης περιοχής που δίκαια κινητοποιούνται ενάντια στις μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Η λύση που προωθούν κινείται στη λογική του ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, υλοποιεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης οικονομίας και της αγοράς.
Πολιτική που χρόνια ακολουθούν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η λύση τους υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου όπως οι ανεμογεννήτριες που γέμισαν και γεμίζουν τα βουνά μας, ο αυτοκινητόδρομος, τα φωτοβολταϊκά, τα κτίρια για το διοικητήριο και τόσα άλλα, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουμε τα σκουπίδια ακριβότερα από το ψωμί για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες.

Σκόπιμα τόσα χρόνια δεν προώθησαν κανένα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και τώρα ισχυρίζονται ότι αναζητούν επειγόντως δήθεν προσωρινή λύση. Περισσότερα...

 

 

 

 
ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ "Μέτρα ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών τώρα"
Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έγινε στις 19 Ιανουαρίου τέθηκε από το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ζήτημα για την εξευ-τελιστική τιμή του λαδιού που έχει φέρει σε απόγνωση τους ελαιο-παραγωγούς και τους δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης.

Ο κύριος Νομάρχης και η πλειοψηφία παρέπεμψαν το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Ν. Συμβουλίου. Τότε, βέβαια, οι παραγωγοί θα έχουν πουλήσει το λάδι και δεν θα έχει νόημα η παρέμβαση ως προς την τιμή. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα