Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 21-4-2009

 

 

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Τα εισιτήρια για των αγώνα με τον Πανιώνιο

Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενόψει του αγώνα της 30ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ SuperLeague 2008-2009 που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την Κυριακή 26 Απριλίου 2009 στις 7.00μμ, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:
 
Ημέρες και οι ώρες διάθεσης των εισιτηρίων :
• Τρίτη 21 Απριλίου έως Παρασκευή 24 Απριλίου 10.00μμ – 5.00μμ στην Μπουτίκ της ΠΑΕ.
• Σάββατο 25 Απριλίου 12.00μμ έως 5.00μμ στα εκδοτήρια του γηπέδου.
• Την Κυριακή 26 Απριλίου, από τις 3.00μμ έως 7.00μμ ώρα έναρξης του αγώνα στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στον Αστέρα

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης, σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία του Αστέρα για το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου (26-4) με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη (7 μ.μ.).

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου δεν υπολογίζει στους Ρικάρντο Εστέβες, Νίκο Λαζαρίδη, Οράσιο Καρντόσο που έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα αυτό.

Αντίθετα, έχει τεθεί και πάλι στη διάθεση του προπονητή ο Μαρσελάο, που εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τον Ηρακλή.

Σήμερα εξ άλλου, έγιναν δοκιμές (πρωί και απόγευμα) στα τμήματα υποδομής με παίκτες γεννημένους τα έτη 1992, 1993. Την Πέμπτη 23 Απριλίου (στις 10 π.μ. και στις 5 μ.μ.) θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές με ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1994, 1995.

Αύριο παίζουν οι νέοι

Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 4 μ.μ. θα διεξαχθεί το αναβληθέν παιχνίδι για το πρωτάθλημα νέων της Σούπερ Λίγκα, με τον γηπεδούχο Αστέρα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Εξ άλλου, οι νέοι του Αστέρα θα αντιμετωπίσουν στην Τρίπολη την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου το Σάββατο 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Αυτό είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα των νέων στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

21-23 οι δοκιμές στα τμήματα υποδομής

Από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 21 Απριλίου και την Πέμπτη Απριλίου 2009 θα πραγματοποιηθούν δοκιμές παικτών, προκειμένου να επιλεχθούν οι ποδοσφαιριστές που θα ενταχθούν στις ομάδες U-21, U-18 και στην παιδική ομάδα.

Την Τρίτη του Πάσχα θα γίνουν οι δοκιμές για παιδιά γεννημένα τα έτη 1992, 1993 στις 10 π.μ. και στις 5 μ.μ. ενώ την Πέμπτη του Πάσχα θα δοκιμαστούν παιδιά γεννημένα τα έτη 1994, 1995 στις 10 π.μ. και στις 5 μ.μ.

Σήκωσαν και άλλο κύπελλο οι παίδες

Ακόμα ένα τρόπαιο στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη τους πρόσθεσαν οι παίδες του Αστέρα, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν το κύπελλο στο 5ο διεθνές τουρνουά ΑΤΡΕΥΣ που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μετά το κύπελλο και την πρώτη θέση που κατάλαβαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά των Αθηνών, κατέκτησαν και το κύπελλο στην κατηγορία τους στο τουρνουά ΑΤΡΕΥΣ κερδίζοντας μάλιστα τα κολακευτικά σχόλια όλων, τόσο για την αγωνιστική τους προσπάθεια, όσο και για την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με εύκολη επικράτηση (8-0) απέναντι στην ομάδα Evolution. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Ντινιωτάκης, Αρώνης, ενώ από ένα οι Μπούνας, Σβίγγος, Κυριακάκος, ενώ ένα ήταν αυτογκόλ. Η σύνθεση της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι ήταν: Αρφάνης, Κλαπής, Ορφανός, Γκίτζιας, Καλογρίτσας, Αρώνης, Μπούνας, Αβράμης, Ντινιωτάκης, Σβίγγος, Κυριακάκος.

Εντυπωσιακός και το ίδιο σαρωτικός ήταν ο Αστέρας στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά κερδίζοντας με 10-1 την αντίστοιχη ομάδα του Sport Club. Τρία γκολ σημείωσε ο Ντινιωτάκης, από δύο Αβράμης, Κυριακάκος, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Σβίγγος, Αρώνης, Μάζης. Η σύνθεση της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι ήταν: Αρφάνης, Κλαπής, Ορφανός, Προύντζος, Καλογρίτσας, Αρώνης, Αβράμης, Μάζης, Ντινιωτάκης, Σβίγγος, Μπέμπης, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι Μπούνας, Αλεξανδρόπουλος, Κατσαρός, Θεοδωρακόπουλος και Μ. Γκίτζιας.

Το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι του ομίλου ήταν το πρώτο δύσκολο για τον Αστέρα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού με την Ακαδημία ’98 και χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι (4-2) για να ξεπεράσει το εμπόδιο αυτό. Σκόρερ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ο Αβράμης, ενώ στην διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν οι Ορφανός, Κλαπής, Μπέμπης, Ντινιωτάκης, ενώ δεν τα κατάφερε ο Κατσαρός. Η σύνθεση της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι ήταν: Θεοδωρακόπουλος, Κλαπής, Ορφανός, Προύντζος, Γκίτζιας, Κατσαρός, Σβίγγος, Αρώνης, Κυριακάκος, Αβράμης, Ντινιωτάκης, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι Πολίτης, Σπ. Θεοδωρακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μπέμπης, Μπούνας.

Στον ημιτελικό ο Αστέρας αποδείχθηκε πώς είχε εύκολο έργο απέναντι στην Arsenal soccer school, καθώς την συνέτριψε με το εντυπωσιακό 7-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπέμπης, Κυριακάκος, Ντινιωτάκης, Μάζης, Αρώνης, Σπ. Θεοδωρακόπουλος, Ψύλλας. Η σύνθεση της ομάδας στον ημιτελικό είχε ως εξής: Θεοδωρακόπουλος, Κλαπής, Ορφανός, Πολίτης, Αλεξανδρόπουλος, Κατσαρός, Ψύλλας, Σβίγγος, Μάζης, Μπέμπης, ενώ αγωνίστηκαν ακόμα και οι Αρώνης, Αβράμης, Ντινιωτάκης, Αρφάνης, Γκίτζιας, Σπ. Θεοδωρακόπουλος, Μπούνας.

Ο μεγάλος τελικός έγινε στο γήπεδο του Ναυπλίου, όπου μετά από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι Αστέρας και Αριστέας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το γκολ του Αστέρα σημείωσε στο 68ο λεπτό ο Μάζης. Ο νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε από την διαδικασία των πέναλτι (όπως είχε συμβεί αντίστοιχα και στον τελικό των Αθηνών), με τον Αστέρα να κερδίζει στην ψυχοφθόρο διαδικασία με 4-2. Τα εύστοχα πέναλτι του Αστέρα εκτέλεσαν οι Ορφανός, Αβράμης, Μπέμπης, Ντινιωτάκης, ενώ το πέναλτι του Κλαπή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η σύνθεση της ομάδας στον τελικό ήταν η εξής: Θεοδωρακόπουλος, Κλαπής, Ορφανός, Προύντζος, Πολίτης, Κατσαρός, Σβίγγος, Αρώνης, Κυριακάκος, Αβράμης, Ντινιωτάκης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μάζης, Μπούνας, Μπέμπης.

Η πρωτιά αυτή έρχεται να αποδείξει τη σωστή δουλειά και το βάθος της στις νεαρές ηλικίες που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Αστέρα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, κατά την διάρκεια των αγώνων στο τουρνουά δοκιμάστηκαν μερικοί αξιόλογοι νέοι ποδοσφαιριστές, που άφησαν καλές εντυπώσεις και ίσως στελεχώσουν την επόμενη ομάδα του Αστέρα (U 18) που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προπονητής της ομάδας στους αγώνες αυτούς ήταν ο Γιάννης Ρούμπης, γυμναστής ο Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος, φροντιστές οι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Θόδωρος Παναγόπουλος. Θα πρέπει να σημειωθεί πώς τους περισσότερους αγώνες παρακολούθησε ο προπονητής της ομάδας νέων Οράσιο Γκονσάλβες, που έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την απόδοση των νεαρών ποδοσφαιριστών, ενώ τον ημιτελικό και τον τελικό παρακολούθησε και ο διευθυντής των ακαδημιών του Αστέρα Νίκος Καπόγιαννης.

 

 

 
Το ΕΚΑ για ατύχημα στο Αστρος
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη 15 - 4 - 2009

Δυστυχώς την ώρα του μεροκάματου, ένας 34χρονος Αλβανός οικοδόμος σε οικοδομή στο Παράλιο Άστρους, συμπληρώνει τον κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, σοβαρά τραυματισμένος από πτώση σανίδας από τον τρίτο όροφο που τον χτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται στη εντατική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Ο άτυχος οικοδόμος εργαζόταν αρκετούς μήνες σε κατασκευαστική Εταιρεία, δεν ήταν ασφαλισμένος, όπως και άλλοι εργαζόμενοι που απασχολούνταν σε συνεργεία, στο συγκεκριμένο έργο της ανακαίνισης Ξενοδοχειακής Μονάδας.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ, κ.λ.π), στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας και συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων.
Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από λανθασμένο χειρισμό ανυψωτικού μηχανήματος.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Για την αποτροπή των κινδύνων και την προστασία της ζωής των εργαζομένων. Να μην αποτελούν οι χώροι εργασίας καθημερινή παγίδα θανάτου.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ζητά:

• Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του παραπάνω ατυχήματος.
• Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών και την λήψη μέτρων σε κάθε υπεύθυνο.
• Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το συνδ. κίνημα με ευθύνη και συνέπεια, διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Το Γραφείο Τύπου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Απασχόλησης - ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - Μ.Μ.Ε

 

 

 
Η ΕΟΔ Αρκαδίας στην  Άσκηση «ΑΙΓΑΙΟΝ 2009»
Η 1η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Άσκηση Αεροναυτικής Συνεργασίας «ΑΙΓΑΙΟΝ 2009», πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Στην Άσκηση συμμετείχαν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Πολεμικού Ναυτικού, των τοπικών Λιμεναρχείων, καθώς και το Ολυμπία Ράδιο. Την Άσκηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας με το Τμήμα Εναέριων Επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της περιοχής.

Σκοπός της Άσκησης ήταν να εκπαιδευτούν εθελοντές για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να γνωρίσουν οι κρατικοί φορείς, που συντονίζουν μεγάλες επιχειρήσεις, το προσωπικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (το επιχειρησιακό μας επίπεδο) τα μέσα που διαθέτουμε, την τακτική και τη μεθοδολογία που εφαρμόζουμε σε ανάλογες επιχειρήσεις και αποστολές. Μάλιστα, η θεματολογία της Άσκησης βασίστηκε στα προβλήματα που προέκυψαν στο παρελθόν...

Η ΕΟΔ Αρκαδίας συμμετείχε στην άσκηση με 5 μέλη της εκπαιδευμένα στην έρευνα και διάσωση στο υγρό στοιχείο, κερδίζοντας ανεκτίμητη εμπειρία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνέδρους αριστεύοντας στην πρακτική άσκηση καταρρίχησης από ελικόπτερο και παραλαβής ναυαγού. Περισσότερα...

 

 

 
Autonomia EXPO 2009, η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση
Για τρίτη χρονιά η Autonomia EXPO (ξανα)γίνεται πραγματικότητα: Στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10 πμ έως τις 9 μμ, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από όλες τις εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την αποκατάσταση, για την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.

Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου προσπελάσιμη και γι' αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς που ζούμε κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Πληροφορίες για την πρόσβαση στο μεγαλύτερο γεγονός που γίνεται στην πατρίδα μας για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/  αφού πριν σας πούμε πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πως εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών (ΗΣΑΠ και τραμ).

Τι θα δείτε στην Autonomia EXPO; Τα πάντα επί πάσης αναπηρίας, σε ένα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γεμάτο από προσπελάσιμες και προσαρμοσμένες τεχνολογίες για κάθε αναπηρία. Θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες και την αποκατάσταση βρίσκονται στην Autonomia EXPO καθώς επίσης και όλα τα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και βέβαια life style.

Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και χιλιάδες βοηθήματα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση θα γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρείτε τα πάντα από αναπηρικά καθίσματα χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα, αυτοκίνητα και προσαρμογές αυτοκινήτων, προσπελάσιμα σκάφη αναψυχής και αγωνιστικά, προσπελάσιμα ξενοδοχεία, προσαρμοσμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένο λογισμικό, βοηθήματα και υπηρεσίες για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου του περιβάλλοντος, συστήματα ουροσυλλογής και θεραπείας των κατακλίσεων, εξοπλισμός κατοικίας, κουζίνας και μπάνιου, κέντρα αποκατάστασης, μηχανήματα άθλησης, βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, βοηθήματα για την φυσική άσκηση, φυσικοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήρια, νοσηλευτική υποστήριξη, προσαρμοσμένος ρουχισμός, εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες αναψυχής, εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, προσπελάσιμος τουρισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.

Στην Autonomia EXPO θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τους κορυφαίους της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες και να ενημερωθείτε για όλα αυτά που σας αφορούν για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO και για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ (που διοργανώνει την Autonomia EXPO) μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/  ή το http://www.disabled.gr/  ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-8660556, 210-6913301 και 2310-211915.

 

 

 
Επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων (ΠΟΘΗΚΟ) με αφορμή το ψήφισμα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας και Θράκης (ΚΟΜΑΘ) αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας (θηροφυλάκων) δηλώνει τα ακόλουθα.

Εκφράζει την αντίθεσή της με το περιεχόμενο του ψηφίσματος ως αποπροσανατολιστικό που οδηγεί σε λαθεμένα συμπεράσματα ενώ οι θέσεις που καταγράφονται σε αυτό θίγουν και αδικούν τους εργαζόμενους θηροφύλακες και τη Θηροφυλακή ως θεσμό.

Με το ψήφισμα αλλά και τα δημοσιεύματα επιχειρείται το σημερινό σοβαρό πρόβλημα της Θηροφυλακής να αποδοθεί σε δήθεν αυθαίρετες ενέργειες τρίτων και να εξαχθεί το λάθος συμπέρασμα ότι η διοίκηση των θηροφυλάκων και η απόλυσή τους να γίνεται από τις κυνηγετικές οργανώσεις. Η επιδίωξη αυτή είναι παράνομη, άτοπη και εκτός κάθε ηθικής και για το λόγο αυτό δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα από κανέναν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ΠΟΘΗΚΟ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγωνία της για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Θηροφυλακή από τον Ιανουάριο του 2008 εξαιτίας της απόρριψης από την ποινική δικαιοσύνη όλων των αρμοδιοτήτων που ασκούσαν οι ιδ. φύλακες θήρας (ανακριτικά καθήκοντα ελέγχων, ερευνών κλπ). Απόρριψη που οφείλεται στην απουσία της Απόφασης του ν. 3208/2003 του Υπουργό Α.Α.Τ.

Για το λόγο αυτό η στάση της ήταν ξεκάθαρη ζητώντας το αυτονόητο να εκδοθεί άμεσα η Απόφαση όπως εξάλλου επιβάλει ο νόμος, το ζητάει η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, τα ποινικά δικαστήρια αλλά και οι Δασ. Υπηρεσίες. Εάν αυτό είχε γίνει δεν θα υπήρχε κανείς σήμερα που να αμφισβητεί τις αρμοδιότητες των ιδ. φυλάκων θήρας. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα