Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 21-1-2009

 

 

 

 
Για τα σκουπίδια...
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Κοινωνική Πρωτοβουλία Τεγεατών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: Αρκάδων Κοινόν

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ!

Εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον προσπαθούμε με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας (ανακοινώσεις - συνεντεύξεις - δημόσιες εκδηλώσεις - καταγγελίες - υπομνήματα σε αρμόδιους των ΟΤΑ και της Περιφερειακής Διοίκησης) να αναδείξουμε τη σοβαρότητα του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και παράλληλα προτείνουμε λύσεις οικολογικά συμβατές και με το μικρότερο οικονομικό κόστος.
Δυστυχώς, η προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση ενέκρινε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) με θεμελιακό στοιχείο την χείριστη επιλογή της δημιουργίας ΧΥΤΑ για το θάψιμο των σκουπιδιών.
Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που ιδρύθηκε το 2006 από τους ΟΤΑ Αρκαδίας για να υλοποιήσει στο νομό έργα, μέτρα και δράσεις στη βάση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, με αδιαφανείς και πλήρως ατεκμηρίωτες αποφάσεις προσπάθησε να προκρίνει μεθόδους θερμικής επεξεργασίας, υψηλού κόστους και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης .
Την προσπάθεια αυτή εμείς την καταγγείλαμε δημόσια καταδεικνύοντας το υψηλό κόστος και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Περισσότερα...

--------------------------------------------------------------------------
Αγωνιστική Συνεργασία

Η προώθηση από την Περιφέρεια Πελ/σου δεματοποίησης και αποθήκευσής των στερεών αποβλήτων στο Καλογερικό, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Παλλαντίου ύστερα από την αντίθεση και κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της πόλης μας προηγούμενης απόφασης της στη ΒΙ.ΠΕ.Τ και τον Αχλαδόκαμπο έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Η επιλογή αυτή θα πλήξει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο φυσικό και ιστορικό ενδιαφέρον (Αρχαίο Παλλάντιο, λίμνη Τάκας, κ.λ.π).

Η προώθηση ενός τόσο σοβαρού μέτρου για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών πραγματοποιείται χωρίς διαδικασίες διαλόγου με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, δεν έχει συνταχθεί καμία μελέτη για τον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και την επιλογή και του νέου χώρου. Περισσότερα...

 

 

 
Προγράμματα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα
Θέμα: Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας», «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό»

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Ε.Π.Θ. οργάνωσε και λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

O «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών -ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση- που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας. Το Έργο αφορά στην οργάνωση και λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την επίτευξη γλωσσικής και πολιτισμικής κατανόησης, απαραίτητων στοιχείων για την ενεργό κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2 της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης. Περισσότερα...

 

 

 

 
Έκτακτη σύγκλιση των Νομαρχών
Έκτακτη σύγκλιση των Νομαρχών όλης της χώρας ζητά η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» προτείνοντας προειδοποιητικό κλείσιμο των Νομαρχιών με αιχμή τα οικονομικά τους προβλήματα

Την έκτακτη σύγκλιση συνεδρίασης με την συμμετοχή των Νομαρχών όλης της χώρας στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν το 13ο Συνέδριο της ΕΝΑΕ, ζήτησε από το προεδρείο της ΕΝΑΕ ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» Γιάννης Μίχας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αποκλειστικό αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση προειδοποιητικών κινητοποιήσεων, με αιχμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός.

Ο κ. Μίχας μέσω Υπομνήματος που κατέθεσε στο Προεδρείο απέδειξε ότι καμία πρόοδος δεν έχει πραγματοποιηθεί στα συσσωρευμένα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα και αιτήματα των ΝΑ, αλλά αντιθέτως έναν και πλέον χρόνο μετά το Συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Δράμα, η ανταπόκριση της Κυβέρνησης παραμένει ανύπαρκτη και μηδενική.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τις αρμοδιότητες της μεταφοράς των μαθητών και της συντήρησης του οδικού δικτύου, που οι Νομαρχίες αδυνατούν να ασκήσουν λόγω των συσσωρευμένων οφειλών της Πολιτείας, κατηγορώντας μάλιστα την Κυβέρνηση για αθέτηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και τον ΥΠΟΙΟ τον περασμένο Απρίλιο, για την καταβολή 120 εκ. € ετησίως για τον σκοπό αυτό.

Στο εκτενές Υπόμνημα που πρότεινε η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» να αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, γίνεται ακόμη αναφορά μεταξύ άλλων : Περισσότερα...

 

 

 

 
Εγκαίνια έκθεσης
Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης με έργα του ζωγράφου Νίκου Χρονόπουλου, "ΧΡΟΝΟ", δωρεά Στέλλας Κωστούρου, στη μνήμη Νέλλης Χρονοπούλου θα γίνουν  την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009, ώρα 20.00, στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 6 (Μεγάλος Δρόμος).

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ"
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 21100 Ναύπλιο
τηλ. 2752028947, Fax. 27520 27960

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα