Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 20-1-2009

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για δημιουργία μονάδας δεματοποίησης στερεών αποβλήτων
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και Πολιτισμού, σχετικά με τη δημιουργία μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης στερεών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Παλλαντίου στο Νομό Αρκαδίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2009

ερώτηση
Προς τους κ. κ. Υπουργούς
α) Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
β) Περιβάλλοντος/ Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων
γ) Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: "Αποθήκευση στερεών αποβλήτων στην περιοχή του αρχαίου Παλλαντίου"

Με απόφαση της Περιφερείας Πελοποννήσου έχει επιλεγεί η δασική περιοχή του Καλογερικού, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαίου Παλλαντίου του Νομού Αρκαδίας, για τη διαδικασία δεματοποίησης και αποθήκευσης στερεών αποβλήτων.

Εκτός του ότι το αρχαίο Παλλάντιο αποτελεί σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο - είναι μια από τις Μητροπόλεις της αρχαίας Ρώμης και μέχρι πρότινος εκτελούντο εκεί ανασκαφές από την αρχαιολογική υπηρεσία της Ρώμης με σπουδαία ευρήματα -, η δημιουργία χωματερής στο συγκεκριμένο χώρο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής από τα υγρά απόβλητα που συνήθως προκύπτουν από τη δεματοποίηση των στερεών αποβλήτων.

Ως γνωστόν η παρακείμενη στην ανωτέρω περιοχή λίμνη Τάκα είναι υδροβιότοπος αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Λόγω, δε, της ροής των υδάτων γύρω από τον επιλεγόμενο χώρο και λόγω της κλίσης που παρουσιάζει το έδαφος, είναι βέβαιο ότι τα τοξικά υγρά απόβλητα των σκουπιδιών θα καταλήγουν στη λίμνη Τάκα, από την οποία αρδεύονται οι καλλιέργειες των ονομαστών φρούτων και λαχανικών της περιοχής.

Σύμφωνα με μελέτες ειδικών, ο ενσωματωμένος στο δεματοποιητή βιολογικός καθαρισμός — στην ουσία πρόκειται για κάποια φίλτρα μόνο — δεν αρκεί για να αποτρέψει την επικινδυνότητα των υγρών αποβλήτων που θα παράγονται από τη δεματοποίηση.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να παρέμβουν ώστε να αποτρέψουν τη διαγραφόμενη οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του αρχαίου Παλλαντίου στο Νομό Αρκαδίας, με τη δημιουργία μονάδας δεματοποίησης στερεών αποβλήτων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Ρέππας

 

 

 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΟΑΤ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΙΩΝ
ΣΤΙΣ 28-1-2009 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

Πρώτη επίσημοι αγώνες για τους αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου, στο ΔΑΚ Τρίπολης, για το περιφερειακό πρωτάθλημα ορίων [13 ετών και άνω στην πρώτη για το νέο έτος συμμετοχή τους σε αγώνες πρωταθλήματος που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στις 24/25-01-2009.

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος αναλυτικά είναι οι εξής:

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΛΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΝΑ
ΓΚΙΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
ΛΑΠΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΠΛΙΑΚΑ ΕΛΙΝΑ

Το Δ.Σ, τους εύχεται κάθε επιτυχία.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ του ΣΑΟΟ
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009
Εύκολη πορεία στο χειμερινό Μαίναλο από Καρδαρά στην Αλωνίσταινα. Ώρες 3, Κατ. Α+.
Η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα 'Λούκουλος', στη Δαβιά στις 13.30
Αρχηγοί : Βλαχόπουλος Π., Χωματάς Θ., Παπαγεωργάκη Β., Ρεκούμη Π., Φιλιπποπούλου Κ.
Αναχώρηση 9:00π.μ. από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ Μητρ. Δανιήλ 2 τηλ. 2710 234980

 

 

 

 
Για πρώτη φορά στους 8 ο Αστέρας
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 2-0

Μεγάλη νίκη-πρόκριση του Αστέρα, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ηρακλή με 2-0. Ο Αστέρας μάλιστα είχε δέκα αλλαγές σε σύγκριση με την αρχική ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στο Θρασύβουλο, και όλοι όσοι αγωνίστηκαν φρόντισαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τα δύο τέρματα που χάρισαν την ιστορική πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημείωσαν στο 71ο λεπτό ο Ακης Στρατάκης και στις καθυστερήσεις της συνάντησης ο διεθνής με την εθνική νέων Λεωνίδας Αργυρόπουλος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:

1’: Μετά από φάουλ του Ουριμπάρι, ο Μαρσελάο πήδηξε ψηλά και έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Στρατάκη, ο οποίος από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

9’: Ο Φελίσιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοβαλέφσκι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πολωνού τερματοφύλακα.

13’: Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μαρσελάο και πάλι πήρε την κεφαλιά από τον Παπαζαχαρία, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

19’ Σε νέα εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Ουριμπάρι, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

26’: Ο Ντίε σούταρε εν κινήσει έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία στο Φυτανίδη και κατέληξε κόρνερ, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του Ηρακλή στα καρέ του Αναστασόπουλου.

47’: Ο Φελίσιο δέχθηκε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι.

50’ Εκτέλεση φάουλ του Φελίσιο στο ημικύκλιο της περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

62’ Ο Επστάιν, μετά από κούρσα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, έβγαλε παράλληλη προς την εστία μπαλιά, ο Γκαρσία έκανε το πλασέ, όμως ο Αναστασόπουλος έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα.

69’ Ο Κατσιαμπής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αναστασόπουλο, ο οποίος δε μπόρεσε να αποκρούσει σταθερά, και στην επαναφορά ο Αγρίτης έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Αστέρα.

71’ Μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι, ο προωθημένος Μαρσελάο έδωσε κεφαλιά πάσα στο Στρατάκη, ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι κάνοντας εν μέσω τρελών πανηγυρισμών το 1-0.

81’ Δυνατό σουτ του Αγρίτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αναστασόπουλος πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα και τον κίνδυνο.

86’ Ο Κατσιαμπής έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου.

91’ Σε αντεπίθεση του Αστέρα, ο Καούνος έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Αργυρόπουλο, ο οποίος με πλασέ στην αντίθετη γωνιά έκανε το 2-0 σφραγίζοντας την πρόκριση του Αστέρα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παμπορίδης
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Φαμπέτα (61’ Εστέβες), Νταμόντε, Μπαστία, Φελίσιο (75’ Ψωμάς), Στρατάκης, Ρόκας (67’ Καούνος), Αργυρόπουλος

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας (73’ Κονέ), Κατσιαμπής, Φούφουλας (81’ Βούκοβιτς), Σαρακατσάνος, Γκαρσία, Αγρίτης, Κίκο (54’ Επστάιν), Ντίε, Παπαστεριανός, Γιαννούλης

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα