Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 19-5-2009

 

 

 

 
Σεμινάρια από τον ΕΕΣ για πυρκαγιές και Πρώτες Βοήθειες
«Η πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές, χρέος του κάθε πολίτη»

Το καλοκαίρι πλέον έχει πάρει τον τελικό δρόμο για τον ερχομό του και η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κρατικός μηχανισμός και οι φορείς έχουν προετοιμαστεί για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
....
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως έχει ετοιμάσει τέσσερα προγράμματα αφιερωμένα στην φετινή αντιπυρική περίοδο.

1. Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απλούς πολίτες με διάρκεια οκτώ ώρες. Οι πολίτες εκπαιδεύονται σε όλες τις πτυχές των κινδύνων και της διαχείρισής τους, σε απλή γλώσσα και με την χρήση βιωματικών σεναρίων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 ώρες και μπορεί να υλοποιηθεί όταν συγκεντρωθεί ομάδα με οκτώ άτομα και πάνω.

2. Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων (ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ): Απευθύνεται σε εντεταλμένους κρατικούς λειτουργούς που εμπλέκονται στον μηχανισμό της αντιμετώπισης καταστροφών. Δήμαρχοι και λειτουργοί της Πολιτικής Προστασίας μπορούν να λάβουν εξιδεικευμένη γνώση στο κομμάτι της επιτελικής διαχείρισης μιας καταστροφής, ακολουθώντας πάντα την ισχύουσα νομοθεσία περί Πολιτικής Προστασίας. Η διάρκεια είναι 14 ώρες και σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η διδασκαλία και χρήση του Συστήματος των Διεθνών Συμβόλων Έρευνας και Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

3. Πρόγραμμα «Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών. Το πρόγραμμα παρέχει πιστοποίηση Βοηθού Πρώτων Βοηθειών διάρκειας πέντε (5) ετών και το κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ. Οι πολίτες που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν σε υπηρεσίες πυροφύλαξης κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αποστολοπούλου 6 και στα τηλέφωνα 6973.495.248. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώνουν τον τίτλο του προγράμματος για το οποίο ενδιαφέρονται. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν γίνει έως 10 Ιουνίου 2009. Περισσότερα...

 

 
Σχετικά με την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για ΟΣΕ
Η «υποχρεωτική εφεδρεία» που προωθεί η κυβέρνηση στον ΟΤΕ, στέλνοντας 3000 υπαλλήλους ηλικίας άνω των 50 ετών στο σπίτι τους με το 70% του μισθού τους, αποτελεί ουσιαστικά κρυμμένη απόλυσή τους έναντι «πινακίου φακής»

Η «υποχρεωτική εφεδρεία» εργαζομένων του ΟΣΕ εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Οδηγεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας και σε καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων, στα οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, σε οικονομική καταστροφή.

Σημαίνει την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου, αρχικά στον ΟΣΕ και αργότερα σε όλες τις ΔΕΚΟ, ακόμα πιο ελαστικών εργασιακών σχέσεων και μετατροπή των εργαζομένων σε «διαθέσιμους» και «εφέδρους».

Η απόφαση επίσης της κυβέρνησης για μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών του ΟΣΕ επιβαρύνει κυρίως τα λαϊκά στρώματα και τους νέους, που χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο ως φτηνό μεταφορικό μέσο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να αντισταθούν στην εφαρμογή τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ενεργητική αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Αρκαδίας

 

 
Υπόμνημα ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/Μεγαλόπολης για ελλείψεις προσωπικού
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΕΝ.Ο.Π. – Δ.Ε.Η./Κ.Η.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ν/Α ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΗΣ Α’ ΤΗΛΕΦ.&FAX 2791025092 - 279122490 ΕΣΩΤΕΡ. 33068

Μεγαλόπολη 19 Μαΐου 2009

Προς: Πρόεδρο και Διευθ.Σύμβ.ΔΕΗ Κο Αθανασόπουλο
Διεύθυνση Λ.Κ.Μεγαλόπολης
Διεύθυνση ΑΗΣ Μεγαλόπολης 1-2-3
Διεύθυνση ΑΗΣ Μεγαλόπολης 4

YΠOMNHMA

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων φαινομένων, προβλημάτων και διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στην ΔΕΗ και ειδικότερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Πέρα από τα δεκάδες πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι, ένα από τα κυριότερα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει θηλιά στον λαιμό όλων των εργαζομένων και αφορμή για πολλές αντιπαραθέσεις είναι η έλλειψη προσωπικού.

Σιγά-σιγά , μέρα με την μέρα , οδηγηθήκαμε σήμερα να έχουμε πολύ σοβαρές ελλείψεις, τέτοιες που να επηρεάζουν άμεσα πλέον την λειτουργία των μονάδων, την εξόρυξη λιγνίτη, να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους αφάνταστα υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν υπερβολικές ώρες , να λείπουν από το σπίτι τους και τις οικογένειες τους, να μην μπορούν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους , να μην μπορούν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές-έστω αυτές που από τον νόμο δικαιούνται- και στο τέλος να είναι αυτοί που φταίνε για όλα , να είναι αυτοί που πληρώνουν την ανικανότητα και την αδυναμία της διοίκησης. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα