Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 19-3-2009

 

 

 

 
Εκδήλωση Ιεράς Μητρόπολης και Γενικών Αρχείων του Κράτους
Η Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας & Κυνουρίας και τα ΓΑΚ - Αρχεία Νομού Αρκαδίας διοργανώνουν εκδήλωση όπου θα γίνει παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Επιστημονικού Συνεδρίου, που έγινε στην Τρίπολη, με θέμα «Νεομάρτυρες Πελοποννήσου» και ήταν αφιερωμένο στον Νεομάρτυρα της Τρίπολης 'Αγιο Δημήτριο.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Γεώργιος Κουντούρης, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009 και ώρα 18:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

 

 

 
Επίσκεψη κ. Λυκουρέντζου σε σεισμόπληκτα σχολεία του Ν. Ηλείας
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή του ΟΣΚ, κ. Αλκιβιάδη Καλογήρου, θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 σχολικές μονάδες του νομού Ηλείας που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό του Ιουνίου 2008 και στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού είναι το ακόλουθο:

08:30-9:30 Αμαλιάδα: 1ο Γυμνάσιο (& Εσπερινό), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο
09:40-10:45 Βαρθολομιό: Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο
11:00-12:00 Λεχαινά: Αγιασμός στο Γυμνάσιο & Λύκειο
12:15-13:15 Βάρδα: Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ για την εισοδηματική πολιτική
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα θύματα της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Δέχονται την επίθεση και καλούνται να πληρώσουν την κρίση τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα όταν οι «έξυπνοι» φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν φθάσει τα 20 δις ευρώ και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα εισπράξει, όταν η Κυβέρνηση χαρίζει ουσιαστικά 28 δις στις Τράπεζες.

Είναι επίσης υπολογισμένο ότι και αυτό το «εφάπαξ έκτακτο επίδομα» που δίνεται σαν μια μορφή ελεημοσύνης έχει κόστος περί τα 90 εκ. ευρώ όταν από τα μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια των Δημοσίων Υπαλλήλων αφαιρούνται 100 εκ. ευρώ, επειδή παγώνουν οι μισθοί, δηλαδή γίνεται ανακατανομή της φτώχειας και επιχειρείται μέσα από διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού και εικονικής πραγματικότητας να στραφεί η μία εισοδηματική τάξη απέναντι στην άλλη.

Τρία είναι τα χαρακτηριστικά των μέτρων της Κυβέρνησης: Περισσότερα...

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ για το εφάπαξ των ΔΥ
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΠΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Πρόεδρε,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως σας ενημερώσαμε και στην πρόσφατη συνάντηση είναι ριζικά αντίθετη με τη σύναψη δανείου από το Τ.Π.Δ.Υ. για την καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους για τους λόγους που αναπτύξαμε και ιδιαίτερα :

Θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση του Ταμείου οφείλεται κύρια στις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί από τις κυβερνήσεις και οι οποίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιουσία του Ταμείου και τη βιωσιμότητά του.
Συγκεκριμένα : Περισσότερα...

 

 

 

 
ΙΝΚΡΕΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ
Στις ινκρετίνες, ορμόνες οι οποίες παράγονται από το ανθρώπινο έντερο, εστιάζουν πλέον οι επιστήμονες το ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση του διαβήτη, χωρίς φυσικά να αγνοούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει στους παχύσαρκους διαβητικούς η βαριατρική, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Αυτά τόνισε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ Αντώνης Αλαβέρας, με αφορμή το 11ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη 26 με 28 Μαρτίου.

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αλαβέρας η προσπάθεια ελέγχου του διαβήτη σχετιζόταν με ουσίες που αύξαναν την σύνθεση της παγκρεατικής ινσουλίνης ή την εκμετάλλευση της ήδη εκκρινόμενης από το πάγκρεας ινσουλίνης. Τα τελευταία όμως χρόνια οι έρευνες έχουν δείξει ότι το έντερο παίζει πολύ σημαντικότατο ρόλο στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Έτσι στη φαρέτρα μας στην καταπολέμηση του διαβήτη έχει μπει και μια νέα κατηγορία φαρμάκων, οι ινκρετίνες.». Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα