Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 18-2-2009

 

 

 

 
Θετικές εξελίξεις στο θέμα του στεγάστρου της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού
Θετική εξέλιξη ιστορικής σημασίας διαγράφεται στο μεγάλο θέμα που απασχολεί την περιοχή και έχει σχέση με την αναστολή των εργασιών κατασκευής του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού.

Οι συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Βορ. Κυνουρίας κ. Γιώργου Δαλιάνη, που κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου 16 και 17 Φλεβάρη, καθώς και ο αγώνας των εκπροσώπων των λοιπών φορέων της περιοχής, με την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτικών παραγόντων της Αρκαδίας και όχι μόνο, έφεραν θετικό αποτέλεσμα, αφού το Κ.Α.Σ., στη συνεδρίαση της 17η Φεβρουαρίου και ώρα 16:οο (την ώρα που συντάσσεται το δελτίο), ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη μελέτη του έργου, με την προϋπόθεση - εντολή να γίνουν ορισμένες τεχνικές αλλαγές και διορθώσεις.

Η είδηση αυτή ικανοποιεί και δικαιώνει το σύνολο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στο να εξευρεθεί λύση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανέδειξαν τη σοβαρότητα του θέματος και επισημαίνει ότι η κατασκευή του στεγάστρου και η επικείμενη αξιοποίηση του σπουδαίου αρχαιολογικού μνημείου, θα γίνουν το βασικό σημείο αναφοράς στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

 

 

 
Εθελοντική δεντροφύτευση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας
Η Ομάδα Διάσωσης- Πυροπροστασίας Νότιας Κυνουρίας <<αγιεληδι>> διοργανώνει εθελοντική δεντροφύτευση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Την Κυριακή 22-02-09 και ώρα 11.00 στην δεξαμενή του Λεωνιδίου θα φυτεύσει δέντρα με σκοπό να αναβαθμίσει την περιοχή και να μεταδώσει στους κάτοικους της πόλης την αγάπη για την φύση!!

Σημείο συνάντησης στην έξοδο του Λεωνιδίου προς Βασκiνα.

Έχει ένα δέντρο και για σένα!!!

 

 

 

 
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την οικονομική κρίση
 ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

• Προστασία και ενίσχυση απασχόλησης και εισοδήματος
• Απόκρουση των απολύσεων και της αποδιοργάνωσης της εργασίας
• Σταθερή εργασία χωρίς επισφάλεια για όλους
• Ίσα δικαιώματα στους νέους εργαζόμενους

Η κρίση και οι συνέπειες της έρχονται και προστίθενται μέρα με τη μέρα πιο βαριά στις πλάτες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση επιμένει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.
Οι εργοδότες εκβιάζουν και αξιοποιούν προσχηματικά πολλές φορές την κρίση σε όφελος τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις κατευθύνσεις της συνεχίζει την περικοπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα πρώτα συμπτώματα της κρίσης κάνουν ήδη την εμφάνιση τους σε χώρους εργασίας, με απολύσεις, διαθεσιμότητες, μείωση του χρόνου εργασίας και αμοιβής, εκ περιτροπής εργασία, μαύρη εργασία, υποχρεωτικές άδειες.

Θέλουν να περάσουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία γιατί δε θέλουν να δυσαρεστήσουν τους εργοδότες.

Εάν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κινηθεί τώρα αύριο θα είναι αργά.
Περισσότερα...

 

 

 

 
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Αήττητος εκτός έδρας σε Κύπελλο

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη ήταν ο δέκατος στην ιστορία του Αστέρα στο Κύπελλο Ελλάδας και ο πέμπτος νικηφόρος εκτός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια:
21-8-2005: Αχαϊκή-Αστέρας 1-2
20-9-2006: Θερμαϊκός-Αστέρας 1-2
11-10-2007: Μεσσηνιακός-Αστέρας 0-2
30-10-2008: Καλαμαριά-Αστέρας 0-1
18-2-2009: Πανιώνιος-Αστέρας 0-1
Συνολικά, ο Αστέρας στους δέκα αγώνες που έχει δώσει για το Κύπελλο Ελλάδας έχει απολογισμό επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ τα έντεκα γκολ του Αστέρα στο θεσμό του Κυπέλλου έχουν πετύχει: Μιχάλης Κλοκίδης, Λούσιο Φιλομένο (2), Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Άκης Στρατάκης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Βαγγέλης Καούνος, Ηλίας Αναστασάκος, Βασίλης Γκόλιας και Ματθαίος Πλατάκης.

Νίκησε στη Νέα Σμύρνη
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (0-0)


Το «πρώτο ημίχρονο» όπως αποκαλούν οι προπονητές τον πρώτο αγώνα κυπέλλου –όταν η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίνεται σε δύο παιχνίδια- βρήκε τον Αστέρα να κερδίζει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο 1-0 χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Βαγγέλης Καούνος στο 86ο λεπτό με προβολή, μετά από «μαγική μπαλιά» του Ζαιρί από τα αριστερά με δεξί εξωτερικό φάλτσο.

Σε πολλούς η ενέργεια του Ζαιρί, θύμισε την αντίστοιχη ενέργεια στον περσινό αγώνα πρωταθλήματος στην Τρίπολη και την σέντρα ακριβείας από τα αριστερά προς τον Φιλομένο, που είχε σκοράρει τότε με κεφαλιά.

Ο Πανιώνιος είχε δύο δοκάρια (ένα σε κάθε ημίχρονο) με τον Εστογιανόφ στο 26’ και στο 85’ αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Νίκου Αναστασόπουλου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα με την σειρά του, όποτε χρειάστηκε στο παιχνίδι δήλωσε πάλι «παρών» με σταθερές επεμβάσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ειδικά το πρώτο 45λεπτό της Νέας Σμύρνης δεν είχε, παρά ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε στο 19ο λεπτό την κεφαλιά του Φιλομένο μετά από φάουλ του Εστέβες από αριστερά, όπου απέκρουσε σε κόρνερ ο Λάτκα και στο 38’ το σουτ του Άντερσον Γκονσάγκα που έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν περισσότερα κέφια και οι φάσεις ήταν μοιρασμένες μπροστά από τις δύο εστίες.
Στο 49’ ο Καούνος έστρωσε ωραία για τον Φιλομένο, που σούταρε αμέσως αλλά άστοχα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Ρεκόμπα από δεξιά, κεφαλιά του Κανακούδη προς τα πίσω, έδιωξε ο Αναστασόπουλος σωτήρια.

Στο 63ο λεπτό και μετά από όμορφη σέντρα του Εστογιανόφ από δεξιά, ο Γκονσάγκα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.
Ο Αστέρας «απάντησε» στο 67' όταν ο Καούνος έφυγε σε πλεονεκτική θέση, όμως θέλησε να περάσει και τον Κρέσιτς, καθυστέρησε και τελικά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «ανοίξει το σκορ»

Στο 73’ και μετά από όμορφη ενέργεια του νεοεισελθόντα στον αγωνιστικό χώρο Σκούφαλη από δεξιά, το σουτ του Κουμορτζί μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Αναστασόπουλου.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του Αστέρα, πριν την επίτευξη του «χρυσού τέρματος» ήταν στο 76’ όταν μετά από κόρνερ ο Λαζαρίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Τέλος, στο 79ο λεπτό, το σουτ του Άντερσον Γκονσάγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Ο Αστέρας πλέον προηγείται 1-0 «στο πρώτο ημίχρονο» των αναμετρήσεων με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την μεγάλη και ιστορική πρόκριση.
Παράλληλα, ο Αστέρας κατάφερε να «σπάσει την κακοδαιμονία» που είχε δημιουργηθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τις βαριές ήττες που είχε υποστεί (4-1, 3-0) και να συνεχίσει την δική του εξαιρετική παράδοση κερδίζοντας σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια Κυπέλλου που έχει δώσει στην ιστορία του θεσμού!

Το «δεύτερο ημίχρονο» που θα κρίνει ουσιαστικά το εισιτήριο πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στην Τρίπολη την Τετάρτη 4 Μαρτίου και για να προκριθεί ο Αστέρας θα πρέπει να δείξει την ίδια σοβαρότητα, την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια πίστη για πρόκριση, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που διαθέτει ένα καλό ρόστερ με παίκτες-προσωπικότητες και που θα έρθει στην Τρίπολη να «τα παίξει όλα για όλα».

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Πανιώνιος: Κρέσιτς, Κοντοές, Λάτκα, Μαιστόροβιτς, Τζαβέλλας, Μάκος, Κουμορτζί, Νικολάου (82' Κούκετς), Εστογιανόφ, Ρεκόμπα (71' Σκούφαλης), Γκονσάγκα
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι (80' Ψωμάς), Νταμόντε, Κανακούδης (70' Ζαϊρί), Καρντόσο, Εστέβες (59' Φλάβιο) Φιλομένο, Καούνος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα