Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 17-3-2009

 

 

 

 
Δράσεις για την Προστασία και Διαχείριση του Όρους Μαίναλον
Ο Δήμος Βυτίνας εορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρας Δασοπονίας γιοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δράσεις για την Προστασία και Διαχείριση του Όρους Μαίναλον», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 και ώρα 10:00, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Βυτίνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10:00 – 10:15 Προσέλευση συμμετεχόντων
10:15 – 10:30 Υποδοχή από τον Δήμαρχο Βυτίνας κ. Σακελλαρίου Γιάννη
10:30 – 10:45 Χαιρετισμοί Επισήμων
10:45 – 11:00 Μπονάτσος Παναγιώτης, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου «Δασικές Πυρκαγιές – Ανθρώπινος Παράγοντας»
11:00 – 11:15 Μακαροπούλου Μαρία – Λουίζα, Δασάρχης Βυτίνας «Πρόληψη-Προστασία Μαινάλου»

11:15 – 11:45 Διάλειμμα - καφές

11:45 – 12:00 Μπούσμπουρας Δημήτριος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, «Φορείς Διαχείρισης & Προστατευόμενες Περιοχές»
12:00 – 12:15 Καρέτσος Γιώργος, ΕΘΙΑΓΕ Συντονιστής Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης Μαινάλου «Διαχειριστικές Δράσεις του Προγράμματος LIFE στο Μαίναλο»
12:15 – 12:30 Χρυσομάλλης Χρήστος, ΥΠΕΧΩΔΕ Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού «Θεσμικό Πλαίσιο για την Προστασία και Διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος»
12:30 – 13:30 Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις - Συζήτηση
13:30 -14:30 Λήξη Ημερίδας – Ελαφρύ Γεύμα

 

 

 
Ο κ. Λυκουρέντζος στη βράβευση των μαθητών
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ «ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου απεύθυνε χαιρετισμό στην τελετή «Οι πρώτοι των πρώτων», κατά την οποία βραβεύθηκαν οι πρώτοι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων από κάθε Νομό της χώρας και η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
 
«Η συνεχιζόμενη ήδη επί εξαετία ευγενής πρωτοβουλία της Εurobank για την βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων, οι οποίοι επρώτευσαν και αρίστευσαν, αποτελεί αναμφισβήτητα μία σημαντική πράξη ηθικής επιδοκιμασίας και αναγνώρισης του προσωπικού αγώνα καθενός από τους βραβευβόμενους για μάθηση και γνώση.

Επιπρόσθετα, η βράβευση αυτή δηλώνει ότι ο αγώνας για την παιδεία και τη μόρφωση της νεολαίας μας, δηλαδή ο αγώνας για την πραγματική πρόοδο και την ευημερία της πατρίδος μας, αποδίδει μόνον όταν είναι συστηματικός και επίπονος. Όταν είναι ξένος και αντίθετος προς την ευκολία και τον εφησυχασμό και το κυριότερο, όταν διαπνέεται από τις οικουμενικές αξίες της ελληνικής παιδείας. Και ταυτοχρόνως, όταν ο αγώνας αυτός ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές και λοιπές επιστημονικές εξελίξεις καθώς και στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Με την πίστη στην αναβάθμιση αυτής της παιδείας, που διαπλάθει σκεπτόμενους και ενάρετους πολίτες και προάγει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, διεξάγουμε τίμιο, ειλικρινή και απροσχημάτιστο διάλογο και ευελπιστούμε στην κοινή ανταπόκριση σε αυτόν, για να συμφωνήσουμε σε κοινές επιλογές, οι οποίες θα διασφαλίσουν μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητος, για το αύριο την ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας προόδου και σημαντικών κατακτήσεων.

Εκφράζω τα ένθερμα συγχαρητήριά μου τόσο στη Eurobank για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της όσο και σε σας, τους ταλαντούχους νέους μας και σας εύχομαι περαιτέρω πρόοδο και διακεκριμένη επιστημονική και επαγγελματική πορεία, ανάλογη και αντάξια της πρόσφατης εξαιρετικής διάκρισής σας».

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για το Κύπελλο
Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για τον αυριανό πρώτο ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος (9.15 μ.μ.) με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Γιάννης Μητσέας, Νίκος Λαζαρίδης, Μανώλης Ψωμάς, Μπρούνο Ουριμπάρι, Αντώνης Λαδάκης, Μαρσελάο, Βαγγέλης Καούνος, Ρικάρντο Εστέβες, Σωκράτης Φυτανίδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Οράσιο Καρντόσο, Λούσιο Φιλομένο, Φλάβιο, Πέτρος Κανακούδης, Ίσραελ Νταμόντε, Αντριάν Μπαστία, Γαβριήλ Αποστολίδης, Μάουρο Μιλάνο και Ζαουάντ Ζαιρί.

Συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν ο Μάουρο Μιλάνο και ο Σωκράτης Φυτανίδης, ενώ έμειναν εκτός ο Ακης Στρατάκης και ο Στάθης Ρόκας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα