Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 16-2-2009

 

 

 

 
Επιδότηση για νέους αγρότες
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά τον άξονα 1, ΜΕΤΡΟ 112 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» Περισσότερα...

 

 

 
Ημερίδα στο 'Αστρος: "Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά σας..."
"Πως θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεπεράσουν δύσκολες περιστάσεις στο σχολείο και στο σπίτι" είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σ ά β β α τ ο   2 1   Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ   2009   &   ώ ρ α   1 8 : 0 0 μ. μ. στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, που διοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Άστρους και Παραλίου Άστρους, του 2ου Γραφείου Π.Ε.Ν. Αρκαδίας και του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αρκαδίας.

Προσκεκλημένος Ομιλητής :
Παπάνης Ευστράτιος
Επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 

 

 
Επισκέψεις ΑΔΕΔΥ σε εργασιακούς χώρους ενόψει απεργίας
Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 17/2/2009 σειρά επισκέψεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Παπαντωνίου Κώστα & τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ Χρονόπουλο Θεόδωρο, θα ενημερώσουν τους συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, για τα προβλήματα, τα αιτήματα και κύρια την ανάγκη ευρύτερων αγώνων, για την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων, των συλλογικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και πολιτικών.

Ο προγραμματισμός των επισκέψεων στους εργασιακούς χώρους για την Τρίτη 17/2/09 έχει ως εξής:

10.30 π.μ Επίσκεψη στο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης

11.30 π.μ Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

12.30 π.μ Επίσκεψη στις Φυλακές Τρίπολης

14.30 μ.μ Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΄΄ΜΑΙΝΑΛΟΝ΄΄

 

 

 

 
ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Διατήρησε το αήττητο στο Παγκρήτιο
 
Ο Αστέρας Τρίπολης διατήρησε το αήττητο του στο Παγκρήτιο παίρνοντας παράλληλα έναν σημαντικό βαθμό ισοπαλίας (1-1) στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που τον φέρνουν στην 10η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Πόποβιτς στο 39', αλλά οι παίκτες του Αστέρα ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρσελάο στο 48'. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα που πετυχαίνει στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ο Μαρσελάο, ενώ είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που αμυντικός σκοράρει για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι. Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να διατηρήσει τη διαφορά των επτά βαθμών που έχει από τον ΟΦΗ. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τον Αστέρα ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Εστέβες έκανε το γυριστό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως ο Μάλαρτζ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το δεξί χέρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε το σουτ, όμως ο Αναστασόπουλος σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα. Στο 11’ ο Καρντόσο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγα μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 24’ ο Φλάβιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μάλαρτζ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Και εκεί που το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και το πάθος όλων των ποδοσφαιριστών, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Πόποβιτς από δεξιά και ανάμεσα μεγάλης περιοχής και μεσαίας γραμμής, παίκτες των γηπεδούχων κινήθηκαν προς την μπάλα, χωρίς να την βρει κανένας, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Αναστασόπουλος και να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δέχθηκε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Νίκος Αναστασόπουλος στο φετινό πρωτάθλημα και το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας από τις 11 Ιανουαρίου στην Λάρισα (70’ Φωτάκης). Από τότε πέρασαν πέντε παιχνίδια (Θρασύβουλος, Ηρακλής, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Πανσερραικός) χωρίς να δεχθεί γκολ και συνολικά 509 λεπτά.

Ο Αστέρας Τρίπολης πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Καρντόσο σέντραρε από τα δεξιά και στην εναέρια μονομαχία ο Μπαρκαουάν έσπρωξε τον Φιλομένο. Ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και ο Μαρσελάο που ανέλαβε την εκτέλεση του στο 48' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (1-1).

Ο ΟΦΗ στη συνέχεια απείλησε την εστία του Αστέρα σε μερικές περιπτώσεις, όταν στο 60ο λεπτό το γυριστό σουτ του Στόλιτσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 79ο λεπτό μετά από σέντρα του Πόποβιτς από τα αριστερά, ο Σφακιανάκης αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 87’ μετά από κεφαλιά-πάσα του Σίμιτς, ο Στόλιτσα πλάσαρε, αλλά ο Αναστασόπουλος σε ετοιμότητα έσωσε την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανούσος έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού και ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει στον Αστέρα, όταν Νταμόντε και Ρόκας έπαιξαν το "ένα-δύο", ο πρώτος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία για το 1-2.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο (2.551 εισιτήρια)
Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος, που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη στο 90ο λεπτό τον Στάθη Ρόκα
ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Κουνενάκης (73' Σφακιανάκης), Μπαρκαουάν, Μπερτέν, Ρουμπάκης, Σταυρακακης (85' Ταραλίδης), Μπεθάρες, Μανουσος, Ποποβιτς, Σιμιτς, Στόλιτσα.
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Κανακούδης, Καρντόσο, Φλάβιο, Εστέβες (67' Καούνος), Μπαστία (67' Νταμόντε), Ζαϊρί (78' Ρόκας), Φιλομένο.

 

 

 

 
ΤΡΙΑ (3) ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Με τρία αργυρά μετάλλια γύρισε ο ΚΟΑΤ από το πρωτάθλημα Ελλάδος στο ΟΑΚΑ και για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχε και στη σκυταλοδρομία 4χ100 ελεύθερο γυναικών.

Αναλυτικά ο αθλητής του Γιαλαμάς Άδωνης κατέκτησε από ένα χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στα 100 και 200μ ύπτιο.

Επίσης οι αθλήτριες του συλλόγου Κωστόγιαννη Μαριλλένα και Καραμήτου Αναστασία τερμάτισαν στην πρώτη δωδεκάδα των αγωνισμάτων τους. Με τις επιτυχίες αυτές δείχνουν οι αθλητές την πολύ καλή δουλεία που γίνεται στο σύλλογο και την υποδομή που υπάρχει στις μικρότερες κατηγορίες.

Αυτό φαίνεται και από την ομάδα σκυταλοδρομίας μιας και όλοι στο χώρο γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα από την επαρχεία να καταφέρει να συγκροτήσει με αξιόλογους όλους τους αθλητές τέτοια ομάδα

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδία του συλλόγου για τις προσπάθειες τους, καθώς και στην προπονήτρια τους Οικονόμου Κωστούλα για την μεγάλη χαρά που μας έδωσαν μέσα από τις επιτυχίες τους

Πάντα επιτυχίες ολόψυχα από όλο το Δ.Σ.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα