Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 15-5-2009

 

 

 

 
Εορτασμός Επετείου της Ιστορικής Μάχης Βαλτετσίου
Πρόγραμμα
Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Γενικός Σημαιοστολισμός στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαλτετσίου του Δήμου Βαλτετσίου από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 17ης Μαΐου 2009.

10.30 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Βαλτετσίου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μαραμπέα Νικόλαο.

11.00 Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα παραστούν επίσης αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ,λ,π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη. Τέλος θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

11.40 Παρέλαση (για πρώτη φορά στο Βαλτέτσι) αντιπροσωπευτικών μαθητικών τμημάτων από σχολεία Αθηνών-Τρίπολης και περιοχής καθώς και χορευτικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές.

12.00 Συγκέντρωση στην πλατεία, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές σχολείων, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους.

 

 
Παρουσίαση βιβλίου «Γραφικοί τύποι της παλιάς Τριπολιτσάς»
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας Βασίλη Κ. Μουγκοπέτρου «Γραφικοί τύποι της παλιάς Τριπολιτσάς», έκδοση του Πνευματικού Κέντρου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης Εθνομαρτύρων 25, Τρίπολη.

Το βιβλίο παρουσιάζουν:
Ηλίας Χαλκιάς, πρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου, αντιδήμαρχος
Γιώργος Βλάσσης, φιλόλογος
Φώτης Τούντας, πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής
Νίκος Γρηγοράκης, κριτικός τέχνης, συγγραφέας

Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει ο Παν. Σμυρνιώτης της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης.

 

 
Περιοδεία Τόλιου στην Κυνουρία
Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Δήμο Β. Κυνουρίας την Τρίτη 19 Μαΐου 2009.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

6.οο μ.μ Επίσκεψη στο Κορακοβούνι
7.οο μ.μ Επίσκεψη στον Αγ. Ανδρέα
8.οο μ.μ Επίσκεψη στα Κ. Δολιανά
8.30 μ.μ Ομιλία-συζήτηση στο καφενείο του Σαράντου Μεγκλή στα Δολιανά

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

 

 
Νέο φάρμακο κατά του πάρκινσον
Νέα δεδομένα σε ότι αφορά στην ποιότητα ζωής χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από την νόσο του πάρκινσον σε προχωρημένα στάδια δίνει μία νέα φαρμακευτική θεραπεία που ανακοινώθηκε σήμερα στη διάρκεια των εργασιών του 23ου Ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελλήνων Νευρολόγων.

«Πρόκειται για μία νέα επεμβατική μέθοδο συνεχούς έγχυσης λεβοντόπα στο λεπτό έντερο, με την βοήθεια αντλίας, μετά την διενέργεια γαστροστομίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Σιτζόγλου.

Η μέθοδος αυτή της Συνεχούς Ντοπαμινεργικής Διέγερσης του Eγκεφάλου ξεκίνησε από Σκανδιναβούς ερευνητές οι οποίοι κατάφεραν να χορηγήσουν σε χρόνιους Παρκινσονικούς ασθενείς με σοβαρές κινητικές διαταραχές, λεβοντόπα σε υγρή μορφή κατευθείαν στο λεπτό έντερο, παρακάμπτοντας το στομάχι, με αποτέλεσμα την ταχύτερη δημιουργία σταθερών επιπέδων λεβοντόπα στο αίμα.

«Τα αποτελέσματα της Συνεχούς Ντοπαμινεργικής Διέγερσης του Eγκεφάλου υπήρξαν εντυπωσιακά, επιτρέποντας στους ασθενείς την μετάβαση από την αναπηρία σε μια πιο φυσιολογική ζωή καθιστώντας τους ταυτόχρονα ικανούς να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές τους ανάγκες, χωρίς την βοήθεια του στενού τους περιβάλλοντος»,υπογράμμισε ο Πρόεδρος, κ. Σιτζόγλου.

Η φαρμακευτική αυτή μέθοδος αποτελεί θεραπεία εκλογής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα εφαρμόζεται και στην Ελλάδα σε επιλεγμένα κέντρα ,με πάρα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα