Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 14-5-2009

 

 

 

 
Παιδεία για τα Μέσα
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, παρέστησαν χθες σε ημερίδα που διοργανώθηκε κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Παιδεία για τα Μέσα» και η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΕΠΘ.

Στον χαιρετισμό έναρξης της ημερίδας ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος δήλωσε τα εξής:
«Η ημερίδα «Παιδεία για τα Μέσα» για την οποία συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να επικαιροποιήσει ένα νευραλγικής σημασίας ζήτημα, το οποίο έχει τονίσει και αναδείξει η Χώρα μας σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα οπτικοακουστικά θέματα: τον ρόλο της Παιδείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στον 21ο αιώνα η σύγχρονη γενιά διαθέτει τεράστια δυνατότητα πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες και ηλεκτρονικά μέσα, που διευρύνουν τους πληροφοριακούς και γνωστικούς της ορίζοντες. Το διαδίκτυο και ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, ανοίγουν ένα παράθυρο προς τον κόσμο και συμβάλλουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό των νέων. Ωστόσο, εκδηλώνεται συχνά το φαινόμενο άσκησης επιρροής στους πολίτες. Η νέα γενιά αποτελεί το βασικό αποδέκτη της παραπληροφόρησης καθώς δεν προβαίνει πάντοτε επιτυχώς στην αποκωδικοποίηση των συγκαλυμμένων ενίοτε μηνυμάτων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις πείθουν ότι κρίνεται επιτακτική η αναγκαιότητα της εισαγωγής της Παιδείας στον χώρο των Μέσων, η οποία φιλοδοξεί να οπλίσει τη νέα γενιά με ενδυναμωμένη κριτική σκέψη, έτσι ώστε να καταστεί ικανή να διαχωρίζει το σχόλιο από την είδηση, το ουσιαστικό από το επουσιώδες, το αναγκαίο από το πλεονάζον. Η παρούσα ημερίδα θα δώσει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς να ανταλλάξουν γόνιμες απόψεις, να λάβουν εμπεριστατωμένη ενημέρωση από ειδικούς μέσω της κατάθεσης σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο πρακτικών και μεθόδων που αποσκοπούν στη συγκρότηση νέας κουλτούρας και στη διαμόρφωση γνωσιακής αυτονομίας της νέας γενιάς. Θεωρούμε ότι η Παιδεία στα Μέσα θα αποτελέσει το ποιοτικότερο και ασφαλέστερο εχέγγυο για τη κοινωνία του μέλλοντος, η οποία θα στοιχειοθετείται από σκεπτόμενους, υπεύθυνους, ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες».

Στον χαιρετισμό έναρξης της ημερίδας ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας δήλωσε τα εξής:
«Αυτή την πρωτοβουλία την αναλάβαμε μαζί με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το συνάδελφο Υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γιατί αγκάλιασαν αμέσως αυτή την πρωτοβουλία. Την αναλάβαμε, λοιπόν, μόνο και μόνο γιατί θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά δεν μπορούμε να αφήσουμε, όπως έχει γίνει δυστυχώς στο παρελθόν σε πάμπολλες περιπτώσεις, την εποχή να μας προλαβαίνει. Πρέπει να προλάβουμε εμείς να πάρουμε τα μηνύματα, να αντιδράσουμε σωστά και, εν πάση περιπτώσει, να σας βοηθήσουμε, ούτως ώστε να είστε ακόμη πιο χρήσιμοι στην κοινωνία και στην πατρίδα μας.

Αυτό το οποίο εδώ ερευνούμε κυρίως -γι` αυτό και είναι ο τίτλος της σημερινής Ημερίδας ο συγκεκριμένος «Παιδεία», «Εκπαίδευση», όπως πρότεινε ο κ. Λυκουρέντζος, «Εκπαίδευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»- είναι οι αρνητικές επιδράσεις και πως αυτές μπορούν να περιοριστούν. Σε αυτό, λοιπόν, το σημαντικότερο ρόλο τον παίζετε εσείς. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε τη διάθεση, έχουμε την προαίρεση, έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ως ένα μεγάλο βαθμό, ούτως ώστε εσείς να εξοπλιστείτε καλύτερα για να μπορέσετε από εκεί και πέρα να εκτελέσετε όχι τη δουλειά σας, το καθήκον και το λειτούργημά σας με τον καλύτερο τρόπο. Όπως είπα και στην αρχή της εισήγησής μου, να προετοιμάσετε τη νέα γενιά.»

 

 
Τρία χρυσά ένα αργυρό και δύο χάλκινα ο ΚΟΑΤ στο «8ο κύπελλο Χαϊδαρίου»
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»

Με τρία χρυσά ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε ο σύλλογος από την Αθήνα στις 10-5-2009 και τη διοργάνωση «8ο κύπελλο Χαϊδαρίου». Στην διοργάνωση συμμετείχαν τετρακόσιοι αθλητές από είκοσι τρεις συλλόγους και ο ΚΟΑΤ κατέλαβε την έκτη θέση στην τελική βαθμολογία.

Χρυσά μετάλλια πήραν οι:
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ (2)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Αργυρό μετάλλιο πήρε
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Χάλκινα μετάλλια πήραν
ΚΟΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το Δ.Σ, συγχαίρει όλους τους αθλητές που πήραν μέρος και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 2009
Στην καρδιά της Πελοποννήσου στην όμορφη Τρίπολη θα γίνουν όπως κάθε χρόνο οι αγώνες ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 2009 με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα.

Συμμετέχουν αθλητές-τριες όλων των κατηγοριών, αθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες .
Οι αγώνες θα γίνουν με την συνεργασία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου της Τρίπολης και θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, την Κυριακή 17-5-2009 από 14.30 μέχρι 19.15

Έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα συμμετέχουν Παπαγεωργίου – Παπαδοπούλου- Παπαδημτρίου Παπαντωνίου- Σταθελάκος- Κατσικαντάμης-Κώνστας- Λουκόπουλος- Τρέμος - Αναστασόπουλος- Αντωνίου – Σιμάτος καθώς και ο αθλητής του Γ.Σ.Αρκαδίας Σιάκουλης Βασίλης με την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία των Παίδων και την 1η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη μέχρι σήμερα με 72.22 μ.

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι και φέτος όπως και κάθε χρόνο οι θεατές και όχι μόνο θα χειροκροτήσουν νέα Πανελλήνια Ρεκόρ στην Τρίπολη.

Από το γραφείο τύπου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

 

 
Νέα συμμετοχή Αργυρόπουλου με τις ελπίδες
Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) έληξε στη Δράμα ο φιλικός αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ανάμεσα στην τοπική Δόξα και την Εθνική Ελπίδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να φτάσει στην επικράτηση.

Με την εθνική ομάδα των ελπίδων αγωνίστηκε και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα, που μέχρι πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια της εθνικής νέων.
Εθνική Ελπίδων: Στρατηλάτης, Αργυρόπουλος, Αν. Παπάζογλου, Σιόβας, Γεωργίου, Σιάκας, Γιάντσης, Ριζογιάννης, Αθ. Παπάζογλου, Δημούτσος, Κουτσιανικούλης. Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ανδρούτσος, Βασιλακάκης, Αργυρίου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας.

 

 
Κεφαλαλγίες, εγκεφαλικά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14-17 Μαΐου 2009

Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 15 Μαΐου 2009
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η κατάχρηση παυσίπονων για τον πονοκέφαλο μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά αυτό προκύπτει από επιστημονικές εργασίες για την κεφαλαλγία, που ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μακεδονία Πάλας της Θεσσαλονίκης.

«Η κεφαλαλγία», τονίζει σχετικά ο πρόεδρος Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας Dr Κωνσταντίνος Σιτζόγλου «αποτελεί εκδήλωση, που έχει παρουσιαστεί για μια φορά τουλάχιστον στο 80% του πληθυσμού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασής της. Άλλοτε αιφνίδια και άλλοτε προοδευτικά με πρόδρομα σημεία, που προειδοποιούν τον πάσχοντα για την κεφαλαλγία, η οποία θα ακολουθήσει. Όμως πολύ συχνά αρχίζει «εν αιθρία» με ναυτία, εμετούς, μεγάλη ευαισθησία στο φως και το θόρυβο».

Η Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας έχει διαχωρίσει τις διάφορες μορφές και τις έχει ταξινομήσει σε κατηγορίες με τη συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια, την ένταση του πόνου και τα συνοδά ή προειδοποιητικά συμπτώματα. Το 0,5% του πληθυσμού εμφανίζει σοβαρή κεφαλαλγία σε καθημερινή βάση και αφορά κατ’ εξοχήν τις γυναίκες.

Το χαρακτηριστικό των ασθενών με Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία είναι ότι στην πλειονότητά τους υποβάλλονται σε αυτοθεραπείες με κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων. Η κεφαλαλγία τους αποτελεί τη λεγόμενη φαρμακευτική κεφαλαλγία από κατάχρηση. Αποτελούν το 50%-80% των ατόμων με χρόνια καθημερινή κεφαλαλγία και είναι και η πλέον δύσκολη κατηγορία ασθενών για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, όταν κυρίως συνυπάρχει και η κατάθλιψη.

Η αντιμετώπιση αυτής της μορφής κεφαλαλγίας απαιτεί γιατρό έμπειρο και καλό γνώστη του αντικειμένου. Κυρίως όμως απαιτείται η καλή συνεργασία του ασθενούς για την πραγμάτωση και την επιτυχία της. Είναι όμως απαραίτητη η διακοπή των φαρμάκων, των οποίων γίνεται κατάχρηση, είτε απότομα, είτε βαθμιαία, η χορήγηση επαρκούς ενυδάτωσης και αντιμετώπιση, αφ’ ενός συμπτωματικά του άλγους και της έντασης από τη στέρηση, αφ’ ετέρου προληπτικά με τον καθορισμό υποστηρικτικής προληπτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση πιο σταθερά του προβλήματος.

Στη μορφή αυτή της κεφαλαλγίας, τη Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία, παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εναλλακτικές θεραπείες (ασκήσεις χαλάρωσης, βιοανάδραση, γιόγκα), εφ’ όσον εφαρμόζονται σωστά και συνδυάζονται με υποστηρικτική ψυχοθεραπεία.

ΑΓΓΕΙΑΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο τόσο το καλύτερο για το άτομο που το βιώνει, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τρεις καταφέρνει να ξεφύγει από τις δυσάρεστες επιπτώσεις, ένας στους τρεις καταλήγει και ένας στους τρεις έχει κάποια μόνιμη σοβαρή αναπηρία. Σήμερα υπάρχουν τα επιστημονικά μέσα να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο που μετρά περισσότερα από 25.000 θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας Dr Κωνσταντίνος Σιτζόγλου προσθέτοντας, ότι είναι εντυπωσιακά και τα στοιχεία για τους νέους κάτω των 45 ετών, στους οποίους παρατηρείται αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων σε σύγκριση με το παρελθόν. Το γεγονός αυτό απέδωσε ο κ. Σιτζόγλου στο κάπνισμα, την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή, παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία εγκεφαλικών θρόμβων. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί - υπογράμμισε- στις νέες γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια αύξηση της πιθανότητας να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, που επιδεινώνεται, όταν συνδυάζεται και με κάπνισμα. Πιο κοντά στο εγκεφαλικό επεισόδιο είναι και οι νέοι που χρησιμοποιούν χημικές ουσίες (π.χ. κοκαΐνη, έκσταση).

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μία κατάσταση η οποία συμβαίνει αιφνίδια και χρήζει επείγουσας ιατρικής αντιμετώπισης. Είναι η πρώτη αιτία μόνιμης αναπηρίας και η δεύτερη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Το κλειδί της πρόληψης, είπε ο Dr Κωνσταντίνος Σιτζόγλου, βρίσκεται στον περιορισμό των παραγόντων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο φράξιμο των αρτηριών του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικό (αρτηριακή πίεση που εξαπλασιάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακές νόσοι, περιφερική αρτηριοπάθεια, διαβήτης και προηγούμενο εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο).

Επιπλέον, τις πιθανότητες αυξάνουν το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας μίλησε και για «επείγουσα ανάγκη δημιουργίας μονάδων άμεσης αντιμετώπισης του εγκεφαλικού επεισοδίου από την κεντρική εξουσία, αφού ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής».

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα