Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 13-5-2009

 

 

 

 
Κέντρο Νεότητας & Μοντέρνας Τέχνης θα κατασκευαστεί στη Μεγαλόπολη
Το Κέντρο Νεότητας & Μοντέρνας Τέχνης θα κατασκευαστεί στη Μεγαλόπολη με χορηγία της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας και της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παρουσίαση της μελέτης κατασκευής θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, στις 12:15 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.

Στην παρουσίαση θα παρευρίσκονται ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Γεωργής, καθώς και αντιπρόσωποι των χορηγών, οι κ. κ. Κωνσταντίνος Λύρας, Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών και Συνεργατικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Μουσκάλλης, Πρόεδρος Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Γενικός Διευθυντής Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Παύλος Θεοδότου, Διευθυντής Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας και Δημήτριος Σταύρου, Πρόεδρος Συνδέσμου Γραμματέων Συνεργατικών Εταιρειών. Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συνέβαλε, ώστε να επιλεγεί από τους χορηγούς η Μεγαλόπολη ως η πόλη, στην οποία θα κατασκευαστεί το Κέντρο Νεότητας & Μοντέρνας Τέχνης, ως έργο στήριξης και προσφοράς ποιοτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων μόρφωσης και ψυχαγωγίας της νεολαίας ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής.

Στις 12:45 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης και στη συνέχεια επίσκεψη στο οικόπεδο του Κέντρου Νεότητας και Μοντέρνας Τέχνης.

 

 
Εορτασμός επετείου της ιστορικής μάχης των Δολιανών
Πρόγραμμα

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ώρα 10:00 π.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία Άνω Δολιανών.

Ώρα 10:20 π.μ. Μετάβαση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 10:30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Ώρα 10:50 π.μ. Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών – Εθνικός Ύμνος – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών κ. Αραχωβίτη Μιχαήλ – Απαγγελία ποιημάτων.

Ώρα 11:40 π.μ. Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, o Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Πέτρου, θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ώρα 13:00 μ.μ. Παράθεση γεύματος για επίσημους προσκεκλημένους στα Άνω Δολιανά.

 

 
Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009» στο Παράλιο Άστρος
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009 » στο Παράλιο Άστρος

Στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009» - Δράσεις εθελοντικών καθαρισμών των ακτών - που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ο Δήμος μας προγραμματίζει, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009, καθαρισμό της Ακτής ΚΑΛΛΙΣΤΩ καθώς και την Κυριακή 31 Μαΐου 2009 καθαρισμό του λιμανιού από δύτες στο Παράλιο Άστρος.

Ο εθελοντικός καθαρισμός, αποσκοπεί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών μας επισημαίνοντας την οικολογική αξία της παράκτιας ζώνης, της θάλασσας και του βυθού και προωθεί την προστασία και βιώσιμη διαχείριση των οικοσυστημάτων αυτών. Με τις δραστηριότητες αυτές οι πολίτες το τόπου μας – οι τοπικοί φορείς, τα σχολεία, οι σύλλογοι και οι εθελοντές - αναγνωρίζουν την ευθύνη τους και εκφράζουν την προσωπική τους δέσμευση να συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Λιμενικός Σταθμός Παρ. Άστρους, ο καταδυτικός Όμιλος Ναυπλίου, δύτες, σχολεία, σύλλογοι και κάτοικοι του Δήμου μας.

Επισημάνεται ότι θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ο απαραίτητος εξοπλισμός για τον καθαρισμό της ακτής (γάντια, σακούλες σκουπιδιών, κλπ).

Σας περιμένουμε όλους εκεί !
*Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου 2755022901 εσωτ. 1.
*Σχετικά link: www.boriakinouria.gov.gr        www.medsos.gr 

 

 
Αναβλήθηκε το φιλικό με Ατρόμητο
Αναβλήθηκε το φιλικό παιχνίδι του Αστέρα με τον Ατρόμητο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει αύριο Πέμπτη 14 Μαΐου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα