Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Μεγάλη Δευτέρα 13-4-2009

 

 

 

 
Αρκάς στους 16 για την "καλύτερη δουλειά του κόσμου"
Γιώργος Καρέλλας, καταγωγή Θεόκτιστο Γορτυνίας, γεννημένος στην Ιρλανδία. Στους επικρατέστερους 16 (από 34.000) υποψηφίους για την "καλύτερη δουλειά του κόσμου" του ΟΤ Αυστραλίας.

Βίντεο συμμετοχής του:
http://www.islandreefjob.com/#/george
---------------------------------------

Ενδεικτικά, σχόλια ελληνικών ΜΜΕ
http://www.voanews.com/greek/2009-03-20-voa9.cfm

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&catID=1&artID=974857

Περισσότερα σχόλια από ιρλανδικά αλλά και ελληνικά ΜΜΕ, αναζητήστε Γιώργος Καρέλλας ή George Karellas στο www.google.com)

το μπλογκ του Γιώργου

http://georgetk.wordpress.com/

 

 

 
Νέο πρόγραμμα ξεκίνησε το ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, σας ενημερώνει ότι το μήνα Απρίλιο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης

Συγκεκριμένα :
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας & Ενημέρωσης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών ( 25 ώρες )
πρωινή παρακολούθηση

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στο παραπάνω επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Δ.Β.Ε../.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) .

Τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας παρέχονται δωρεάν.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ), Τηλ.: 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00)., στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee , καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

 

 

 
Από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας
Στα πλαίσια του σχολείου βασικής εκπαίδευσης των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας, διοργανώθηκε εκπαίδευση πρακτικής μετεωρολογίας από τον κ. Καμπυλαυκά Δημήτριο, μετεωρολόγο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην 124 ΠΒΕ. Στην εκπαίδευση τονίστηκε η σημασία της σωστής πρόβλεψης του καιρού κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης καθώς και η πρακτική αντιμετώπιση των συνεπειών τους.

Επιπρόσθετα, στη συνέχεια των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πάνω σε θέματα διατροφής από τον διατροφολόγο κ. Μπερτζελέτο Δημήτριο. Στο εν λόγω μάθημα οι μελλοντικοί διασώστες της ΕΟΔ Αρκαδίας εκπαιδεύτηκαν στη σωστή διατροφή όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παραπάνω εκπαιδευτές για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

 

 

 
Με ήττα ολοκλήρωσε τα εκτός έδρας ο Αστέρας
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Με ήττα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις εκτός έδρας ο Αστέρας, αφού ηττήθηκε 2-1 στο Καυταντζόγλειο από τον Ηρακλή. Μετά από ένα πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αν εξαιρέσει κανείς το πέναλτι που απέκρουσε ο Γιώργος Αμπάρης στο χτύπημα του Παπαστεριανού.

Το σκορ άνοιξε στο 54ο λεπτό όταν ο Επστάιν πλάσαρε τον Αμπάρη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης στον Ψωμά που δεν μπόρεσε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του Αστέρα (1-0).

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 76’ όταν ο Γκαρσία με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Αμπάρη (2-0).

Ο Αστέρας μείωσε στο 83ο λεπτό με τον Τσέζαρεκ, που δέχτηκε όμορφη πάσα με κεφαλιά από τον Μπαστία και με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-1). Ο Τσέζαρεκ σκόραρε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι, αφού είχε καταφέρει να «βρει δίχτυα» πριν λίγες ημέρες και στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης επιθετικός έφτασε τα οκτώ τέρματα στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στην 5η θέση του σχετικού πίνακα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ζεάν Κάρλος που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του δημιούργησε μερικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για λογαριασμό του Αστέρα.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Ηρακλής: Κοβαλέφκσι, Κατσαμπής (73’ Σαρακατσάνος), Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαστεριανός, Ιωαννίδης, Κονέ (86’ Κομβολίδης), Επστάιν (81’ Καρλόπουλος), Γκαρσία, Γιάντσης.
Αστέρας: Αμπάρης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ψωμάς, Φυτανίδης, Νταμόντε (72’ Τσέζαρεκ), Λαδάκης, Αποστολίδης (80’ Μπαστία), Μιλάνο (46’ Ζεάν Κάρλος), Φιλομένο, Καούνος.

- Ο Γιώργος Αμπάρης ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, αφού βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο μετά την μεταγραφή του στον Αστέρα το καλοκαίρι του 2007. Στον περσινό αγώνα είχε υπερασπιστεί την εστία του Αστέρα ο Νίκος Αναστασόπουλος.
- Ο Αστέρας θα επιστρέψει στην Τρίπολη και η προγραμματισμένη προπόνηση είναι την Μ. Δευτέρα στις 5 μ.μ.

Δηλώσεις Κωστένογλου

Μετά την λήξη του παιχνιδιού στο Καυταντζόγλειο, ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ «Θεωρώ πώς η νίκη του Ηρακλή ήταν δίκαιη, αν και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Χρησιμοποίησα πολλούς παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν, ωστόσο αυτή η εμφάνιση, δεν αντικατοπτρίζει τους στόχους μας. Ο Αστέρας ξεκίνησε με άλλους στόχους την χρονιά, όμως κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα και έτσι ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 21 Νοεμβρίου. Με την παρουσία των μεγαλοϊδιοκτητών, την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και την συμβολή του κόσμου καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα ένα μήνα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, ενώ βρεθήκαμε να παλεύουμε για την πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τη νέα χρονιά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή παικτών και είμαι σίγουρος πώς θα κάνουμε σωστές κινήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα».

 

 

 

 
2ο Πρωτάθλημα Ηραίας

1η Αγωνιστική           22 Φεβρουαρίου 2009

13:00

Όχθια

Αγ. Ιωάννης

2 - 5

14:00

Σαρακίνι

Λυκούρεσι

6 - 2

15:00

Κοκκοράς

Παρνασσός

1 - 5

16:00

Πυρί

Λιοδώρα

7 – 3

17:00

Παππαδάς

Ράφτης

1 - 4

ρεπό

Λώτι

 

 

 

2η Αγωνιστική             8 Μαρτίου 2009

14:00

Πυρί

Παρνασσός

7 - 2

15:00

Αγ. Ιωάννης

Κοκκοράς

2 - 4

16:00

Σαρακίνι

Λώτι

6 - 2

17:00

Όχθια

Ράφτης

7 - 2

18:00

Λυκούρεσι

Παππαδάς

1- 4

Ρεπό

Λιοδώρα

 

 

 

3η Αγωνιστική             15 Μαρτίου 2009

14:00

Πυρί

Κοκκοράς

5 – 3

15:00

Όχθια

Λιοδώρα

10 – 3

16:00

Παππαδάς

Παρνασσός

4 – 3

17:00

Σαρακίνι

Αγ. Ιωάννης

7 – 0

18:00

Λώτι

Ράφτης

4 - 2

Ρεπό

Λυκούρεσι

 

 

 

4η Αγωνιστική             22 Μαρτίου 2009

 

Πυρί

Λυκούρεσι

 

 

Όχθια

Σαρακίνι

5 – 2

 

Αγ. Ιωάννης

Παρνασσός

2 – 2

 

Λιοδώρα

Ράφτης

7 - 9

 

Κοκκοράς

Λώτι

 

Ρεπό

Παππαδάς

 

 

 

5η Αγωνιστική             29 Μαρτίου 2009.

 

Πυρί

Αγ. Ιωάννης

2 – 2

 

Όχθια

Λυκούρεσι

15 – 1

 

Λιοδώρα

Παρνασσός

3 – 6

 

Κοκκοράς

Ράφτης

3 - 1

 

Παππαδάς

Λώτι

6 - 4

Ρεπό

Σαρακίνι

 

 

 

6η Αγωνιστική             5 Απριλίου 2009.

14:00

Όχθια

Παππαδάς

5 – 0

15:00

Σαρακίνι

Κοκκοράς

7 – 5

16:00

Πυρί

Λώτι

6 – 3

17:00

Λυκούρεσι

Λιοδώρα

6 – 2

17:00

Ράφτης

Παρνασσός

4 - 11

Ρεπό

Αγ. Ιωάννης

 

 

 

7η Αγωνιστική             12 Απριλίου 2009.

 

Παππαδάς

Λιοδώρα

 

 

Αγ. Ιωάννης

Λώτι

7 - 2

 

Λυκούρεσι

Ράφτης

 

 

Σαρακίνι

Παρνασσός

3 - 6

 

Πυρί

Όχθια

3 - 5

Ρεπό

Κοκκοράς

 

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα