Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 13-3-2009

 

 

 

 
Επίσκεψη κ. Λυκουρέντζου στη Δημητσάνα και Τρίπολη
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος μετέβη στον Δήμο Δημητσάνας του νομού Αρκαδίας. Αρχικά επισκέφτηκε τον χώρο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δασκάλους και τους μαθητές για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που τους απασχολούν. Έπειτα, αφού ξεναγήθηκε στο χώρο της φημισμένης ιστορικής βιβλιοθήκης της Δημητσάνας, μετέβη στο τοπικό Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρόντος του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης κ. Δ. Μπερδούση, του Δημάρχου Δημητσάνας κ. Αν. Βλάχου, του Προέδρου καθηγητή κ. Γ. Κανδηλώρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητος Δημητσανιτών Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων «Γρηγόριος ο Ε’» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την επέκταση της βιβλιοθήκης και την προοπτική κατασκευής νέου σχολικού διδακτηρίου, το οποίο θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τον χώρο ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου. Φορέας υλοποίησης της νέας σχολικής μονάδας είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.864.730 €.

Ο Υφυπουργός μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Τρίπολης. Σύντομα θα παραδώσουμε στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπέροχους χώρους διδασκαλίας, γραφείων και εκδηλώσεων, ένα σύγχρονο σχολείο, φιλικό προς το περιβάλλον. Ευχαριστώ τον Νομάρχη κ. Κωνσταντόπουλο, τον Δήμαρχο κ. Κοτσιάνη καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην πρόοδο των απαιτούμενων διαδικασιών και εργασιών αποπεράτωσης του έργου».


 

 

 
Νέο πρόγραμμα από ΠΙΝΕΠ Πελοποννήσου
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 1 νέου προγράμματος στον Τομέα Δημοσίου Μάνατζμεντ, την περίοδο 30/03/2009 έως και 03/04/2009, για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.. Αναλυτικά το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει τίτλο:

1) ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μεθόδων και καινοτόμων πρακτικών κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων, ικανών να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες αποτελεσματικής αντιμετώπισης σύγχρονων κινδύνων και η κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων με την ανάπτυξη τεχνολογικών συστημάτων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους που ασχολούνται με τη διαχείριση κρίσεων και έχουν ως αντικείμενο το σχεδιασμό, την αντιμετώπιση καθώς και τη διαχείριση συμβάντων εκτάκτων αναγκών με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Είναι διάρκειας 5 ημερών και το θεματολόγιο του περιλαμβάνει:

-Εισαγωγή στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών- Εφαρμογές στη διαχείριση κρίσεων- Μοντέλα εξέλιξης δασικών πυρκαγιών- Βάσεις δεδομένων- πληροφοριακό υλικό για επικίνδυνες ουσίες- Μοντελοποίηση ατυχημάτων με επικίνδυνες ουσίες.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος είναι 30/03-03/04/2009 και οι ώρες διεξαγωγής είναι από 08:00 έως 15:00, στην Τρίπολη. Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 20/03/2009 στο φαξ:2713602311.

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη , τηλ. 2713602308 – 2713602314-15 ) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr.

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου.

 

 

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του (6.3.2009) εκτίμησε :

1. Το γεγονός ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ιδιαίτερα τα προβλήματα που συνδέονται με την κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ. και του Ο.Π.Α.Δ. οξύνονται και ότι οι λύσεις που προσανατολίζεται να δώσει η Κυβέρνηση (δάνειο αντί επιχορήγηση) θα οδηγήσει στη διάλυση του Τ.Π.Δ.Υ.
2. Την πολιτική λιτότητας που συνεχίζεται και εντείνεται με πρόσχημα και την οικονομική κρίση.
3. Ότι τα νέα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης στοχεύουν στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Αποφάσισε
• Τη συνέχιση του αγώνα με βασικό στόχο να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.
• Βασικά αιτήματα είναι η άμεση επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και όχι ο δανεισμός του, η οικονομική ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ., η αποεμπορευματοποίηση και αύξηση των δαπανών για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών προς τους πολίτες, η χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων και νέου μισθολογίου, η μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου, η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Στα πλαίσια αυτά αποφάσισε :
• Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Απριλίου σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.
• Την εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση ξεχωριστών αγωνιστικών παρεμβάσεων για τα θέματα του Τ.Π.Δ.Υ. και για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με βάση και την αναμενόμενη για τις 26 Μαρτίου απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

 

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ
Το κόμμα μας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007 και τις πλημμύρες το Νοέμβρη του ιδίου χρόνου, στάθηκαν σταθερά στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κατοίκων.

Ενάμισι χρόνο μετά η κατάσταση στις κατεστραμμένες περιοχές παραμένει τραγική γιατί η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατοίκων και προωθεί το πρόγραμμα της ανασυγκρότησης, που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μαζί με τους κατοίκους θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και οι συνέπειες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, για να συνεχιστεί η ζωή στις περιοχές που επλήγησαν.

Το κόμμα μας μετά και το υπόμνημα του Δήμου Φαλαισίας προς τη Γ.Γ. της Κ.Ε σ. Αλέκα Παπαρήγα, κατέθεσε ξανά αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς και ζητά να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Φαλαισίας για να αντιμετωπίσει τις ζημιές.

Ν.Ε Αρκαδίας του ΚΚΕ

 

 

 

 
Αύριο ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αστέρα
Αύριο το πρωί (10.30 π.μ) θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι (3.00 μ.μ.) πρωταθλήματος στο Παγκρήτιο Στάδιο με τον Εργοτέλη. Αμέσως μετά την πρωινή προπόνηση, ο Νίκος Κωστένογλου θα ανακοινώσει την αποστολή, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Στη σημερινή προπόνηση δόθηκε έμφαση από το Νίκο Κωστένογλου στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα. Ο προπονητής του Αστέρα δεν υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη τους ΝτάνιελΤσέζαρεκ, Νίκο Αναστασόπουλο, Ζεάν Κάρλος, Μάουρο Μιλάνο που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και τον τιμωρημένο Φυτανίδη.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 μ.μ.), η διάθεση των εισιτηρίων για τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας για τους αγώνες του Αστέρα με τον Ολυμπιακό (18/3) και τον Παναθηναϊκό (22/3) για το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, μπορεί να αγοράσει έως δύο (2) εισιτήρια για κάθε παιχνίδι από τα δύο παραπάνω, προσκομίζοντας στα εκδοτήρια το εισιτήριο διαρκείας του, καθώς και την (ή τις) ταυτότητες των ατόμων για τους οποίους επιθυμεί να προμηθεύσει εισιτήριο.

Οι ταυτότητες που θα προσκομίσει ο κάτοχος του εισιτηρίου διαρκείας πρέπει να έχουν νομό έκδοσης, ίδιο με το νομό του κατόχου διαρκείας.

Επισημαίνεται ότι τα εισιτήρια εκδίδονται μόνο ονομαστικά, με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και για την είσοδο στο γήπεδο τις ημέρες των αγώνων απαιτείται η επίδειξή της από τον κάτοχο του εισιτηρίου.
Τιμές εισιτηρίων : 20€ & 30€.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα